Evolutie

Evolutie van je ziel is een natuurlijk feit van het leven en wordt een krachtige motiverende kracht wanneer het wordt gevierd. 

 

Aangezien persoonlijke evolutie meestal een langzaam en geleidelijk proces is, kan het moeilijk zijn om de omvang van de veranderingen die in ons leven plaatsvinden te herkennen. Toch is het belangrijk dat we regelmatig onze voortdurende groei erkennen en onszelf belonen voor de vele prachtige prestaties van zelfverbetering die we hebben bereikt. Als we opzettelijk over onze vooruitgang nadenken, hoeven we nooit het gevoel te hebben dat we wegkwijnen tussen prestaties uit het verleden en de realisatie van toekomstige doelen. Als we goed naar ons leven kijken, zien we misschien dat veel van wat ons plezier in het heden brengt, representatief is voor de ambities van ons verleden waar we zo hard voor hebben gewerkt. Ooit leek de overvloed die we momenteel genieten waarschijnlijk een verre droom. Nu is het gewoon realiteit - een realiteit die we hebben gecreëerd door onze ijver, passie en onwankelbare vastberadenheid. Of onze vooruitgang nu snel of langzaam is, we verdienen het om onszelf te feliciteren met onze successen.

 

Om jezelf te herinneren aan de inzichten die je in de loop van de tijd hebt opgedaan, neem je tijdelijk het perspectief van een buitenstaander over en overweeg zorgvuldig hoe je leven in het heden verschilt van de reeks ervaringen die je in het verleden hebt meegemaakt. Door een schriftelijke lijst op te stellen, in een dagboek of anderszins, van de sterke punten, bekwaamheden en innerlijke kwaliteiten die je nu aan jezelf toeschrijft, kunt je accepteren dat je  niet dezelfde persoon bent als een jaar geleden, vijf jaar geleden of tien jaar geleden . Je  opvattingen, meningen en waarden waren waarschijnlijk aanzienlijk verschillend, en deze verschillen kunnen worden toegeschreven aan je bereidheid om te accepteren dat je nog veel te leren hebt. Als je het moeilijk vindt om jezelf de eer te geven voor deze veranderingen, denk dan eens na over de doelen die je hebt gerealiseerd, de levens die je hebt aangeraakt, de wijsheid die je hebt verworven en het niveau van verlichting dat je de afgelopen jaren hebt bereikt.

 

Het erkennen van groei is noch opschepperig, noch onbescheiden. Evolutie is een natuurlijk feit van het leven en wordt een krachtige motiverende kracht wanneer het wordt gevierd. Wetende dat je, sterker en meer geaard bent dan je ooit was, kunt je uitkijken naar de komende veranderingen. Door je groei te erkennen, bouwt je een stevig fundament waarop u tot ver in de toekomst kunt blijven bloeien.

Op naar een fantastisch bloeiend 2021 

Geschreven door Danielle Nijhuis 

 
Coaches die nu beschikbaar zijn:
Bekijk hier het profiel van Life Coach Rinette | Dit is mijn toekomst
Beoordeling Rinette 4,9Ø
Expertises:
| Rinette | boxnr. 166
Bekijk hier het profiel van Life Coach Amandala | Dit is mijn toekomst
Beoordeling Amandala
Expertises:
| Amandala | boxnr. 265
Gerelateerd:
 
Herhaling Uitzending DIt is mijn Toekomst Woensdag 29 juni
29-6-2022
Herhaling Uitzending DIt is mijn Toekomst Woensdag 29 juni

Laat de Zon in je Hart We starten de woensdagmorgen met 'Jouw kompas naar je bewustzijn' met......