Het nut van depressieve gevoelens, sombere gedachten en burn-out

Iedereen kan in zijn of haar leven te maken krijgen met depressieve en negatieve gevoelens of zelfs met een burn-out. Deze gevoelens lijken u als een dief in de nacht te overvallen en dat is niet fijn. In deze blog wil ik u graag inzicht en helderheid bieden over deze toch zeer vervelende gevoelens. Er wordt voor mijn gevoel te weinig openheid in geboden. Zeker als ik kijk naar de afgelopen  jaren waarin wij met zijn allen naar een hoger bewustzijn moeten groeien.

Er wordt veel van ons verwacht en dat zorgt voor een opbouwende druk op onze schouders die steeds zwaarder kan worden. Helaas gaat dit vaak gepaard met nare gevoelens. Een logisch gevolg daarvan is dat ons lichaam en onze geest die druk niet meer aan kan.Toch wil ik er nu heel graag anders met u naar gaan kijken en u laten weten dat depressieve gevoelens en een burn-out zeker ook positieve elementen bezitten. Hoe vervelend deze gevoelens ook zijn geweest of dat u er af en toe nog last van blijkt te ondervinden. Ze betekenen ten alle tijden groei en ontwikkeling van uw eigen persoonlijkheid. Ik noem het ook weleens emotionele groeipijnen.

Vervelende gevoelens of terecht komen in een burn-out, ook wel "opgebrand zijn" genoemd overvallen u niet zomaar. Eigenlijk geven deze gevoelens al veel eerder signalen aan ons af alleen zijn wij als mens niet direct bewust genoeg hiervan of negeren wij in eerste instantie die signalen. Het mechanisme van een mens is namelijk zo ingesteld dat wij liever niet direct willen bekennen dat we ons kwetsbaarder voelen op momenten dat er net iets teveel van ons verwacht wordt! Op die momenten beginnen wij al teveel van onszelf te vergen en zijn we eigenlijk al op weg om vervelende nare depressieve gevoelens te ontwikkelen.

Duurt zo een fase dat u zich niet lekker in uw vel voelt zitten te lang? Dan kan het juist gebeuren dat u in een burn-out terecht komt. Depressieve gevoelens en sombere gedachten over uzelf zijn wel degelijk nuttig en leren u veel over uzelf en wie u bent. Maar u leert vooral hoe u zich niet meer wilt voelen in uw toekomst.

Zoals ik al benoemd heb heeft iedereen deze gevoelens in een fase van persoonlijke groei en ontwikkeling om dichter bij zichzelf en wat u voelt of denkt te kunnen komen. Iedereen heeft of krijgt  dan te maken met onzekerheden en twijfels over zichzelf wat een natuurlijk proces is van de mens. Iedereen zal dit ook op een eigen manier beleven. Schaam u juist  niet op de momenten als u met deze  natuurlijke vervelende gevoelens te kampen krijgt!

Het is een mooie wake up call  waar u een groot voordeel uit kunt halen. Niemand is perfect of is van nature slimmer of assertiever. Deze gevoelens komen voort uit uw emotionele disbalans en vragen de aandacht van u  om beter met uzelf en uw uniciteit om te leren gaan. Niets meer en niets minder, hoe simpel dit ook lijkt te klinken.

Probeer deze fases te omarmen en heb geduld met uzelf. Het waarom mag u duidelijk zijn?

Het nut van deze depressieve gedachten en gevoelens zijn nodig geweest om beter zicht te krijgen op uzelf en waar u gelukkiger van wordt! U krijgt de kans om het beste uit uzelf te halen en de nare gevoelens achter u te gaan laten.

Ga daarom deze uitdaging met opgeheven hoofd aan en ontdek wat het u allemaal nog brengen gaat. Het universum zal u altijd helpen en ondersteunen in deze vervelende fase waar u terecht in bent gekomen. Laat u daarom in alle vertrouwen leiden door uw innerlijke kracht en stem en zij wijzen u zeker de weg via de ingevingen die u gaat ontvangen!

In de komende maanden zal ik met mijn blogs en vlogs  wat uitgebreider op deze gevoelens ingaan.

Iedereen heeft namelijk zijn eigen verhaal of situaties gekend waardoor deze gevoelens wat heftiger op de voorgrond kunnen komen. Een aantal van die situaties die nu heel actueel blijken te zijn zal ik gaan belichten om op die manier weer de juiste inzichten en handvaten voor u  mee te kunnen geven.

 

Heel veel liefs en succes met het hervinden van uzelf! 

Liefs, Yvonne Kusters

 

Waarzeggen Energieomzetting Healer
 
Coaches die nu beschikbaar zijn:
Bekijk hier het profiel van Life Coach Ramsay van Rhijn | Dit is mijn toekomst
Expertises:
Beschikbaar | Ramsay van Rhijn | boxnr. 249
Bekijk hier het profiel van Life Coach Charles  | Dit is mijn toekomst
Expertises:
Offline | Charles | boxnr. 250