Vedische astrologie

Shanti is gespecialiseerd in de eeuwen oude Vedische astrologie. Deze vorm van astrologie geeft veel informatie over de spirituele aspecten van de mens en wat voor invloed de kosmos heeft op het individu. Raadpleeg Shanti voor een Vedische astrologische uitwerking.

Vedische astrologie is de astrologievorm uit India. Het wordt daar al duizenden jaren gebruikt en is tot op heden nog steeds springlevend. De Rig veda, het heilige geschrift dat dateert uit duizenden jaren voor Christus. Hierin vinden we aanwijzingen over de vedische astrologie en de werkwijze ervan. Het meest interessante is nog dat de oude Grieken contact moeten hebben gehad met de Indiase astrologen want de astrologie van de Grieken, die de grondleggers van de Westerse Astrologie, in veel opzichte lijkt op de vedische astrologie uit India.

Echter, veel oude technieken zijn verloren gegaan, omdat de Westerse astrologie het contact met haar ergernis is kwijtgeraakt. Gelukkig is in India de vedische astrologie nog springlevend. Om onze eigen wortels te ontdekken is het dus van belang dat we de vedische astrologie moeten leren. De afgelopen tijd is er veel belangstelling voor de Indiase Astrologie, dit omdat deze vedische werkwijze veel te bieden heeft voor de Westerse astrologen. 

Sterren- en zonnedierenriem
Het belangrijkste verschil tussen de Vedische en de Westerse astrologie is dat ieder gebruik maken van diverse dierenriemen. De westerse astrologie is gebaseerd op de zon en laat zien hoe de planeten de werking van de zon ondersteunen. Dit geeft informatie over de psychologische aspecten van een mens. Daarentegen is de Vedische astrologie gebaseerd op de sterren en laat dit zien hoe de planeten de energie van de Kosmos verspreiden. De vedische astrologie geeft veel informatie over de spirituele aspecten van de mens. Er is veel aandacht voor karma gebaseerd op de handelingen uit vorige levens. Dat maakt de Vedische astrologie tegelijkertijd heel concreet. Het laat zien wat voor invloed de kosmos heeft op het individu.  

 
Dit artikel is geschreven door:
Coaches die nu beschikbaar zijn:
Bekijk hier het profiel van Life Coach Ron | Dit is mijn toekomst
Expertises:
Beschikbaar | Ron | boxnr. 144
Bekijk hier het profiel van Life Coach Annette | Dit is mijn toekomst
Expertises:
Beschikbaar | Annette | boxnr. 248
Gerelateerd:
Klik hier voor meer informatie over | Ayurveda
10-4-2017
Ayurvedisch consult

Ayurveda is de traditionele Indiase visie (leer) dat de totaliteit van het lichaam en geest in balans tracht te houden. Ayurveda wordt al meer dan 5000 jaar beoefend en is een levenswijze. ...

 
Wat doet een sjamaan? Medium Shanti
6-4-2017
Wat doet een sjamaan precies

De Sjamaan is hij of zij die de spreekbuis is van de voorouders en de innerlijke manifestatie; een genezer en een kenner van het ongekende. De talenten van de sjamaan liggen ...