Winterdip en de donkere dagen voor kerst

Yvonne Kusters geeft aan hoe een dip tijdens de donkere dagen tot stand komt en wat u het best kunt doen als de dip er eenmaal is.
 

Lieve mensen,

Het is weer herfst en de winter zal binnenkort weer intreden. Dit betekend dat de energie weer veranderd en de dagen weer korter zullen zijn. Heel veel mensen kunnen dan wat meer last gaan ondervinden van een ( winter) dipje. Vrij logisch eigenlijk omdat de zon weinig aan de hemel te zien is en wij de warmte van de zonnestralen voor een groot deel moeten missen.

Warmte geeft mensen namelijk een gevoel van behagelijkheid en wij voelen ons meer geborgen als we warmte op onze huid ervaren. Door het gemis aan warmte en licht worden we als mens tegelijkertijd ook weer meer herinnert aan een stukje gemis in ons zelf en waar we behoefte aan hebben.

Het is een normaal gegeven dat we dan meer denken aan een dierbare die van ons is heengegaan. Of aan een partner waarmee de relatie net verbroken is en die we nog zo missen. Ook wordt er meer nagedacht over familie en vrienden waar we een tijdje door omstandigheden misschien geen contact meer mee hebben gehad.

In ieder geval mag u aannemen dat dit jaargetijde deze gevoelens toch iets meer naar de voorgrond brengen. Dit zorgt er natuurlijk ook voor dat er wat zwaardere gedachten en gevoelens in ons ontstaan die vervelend zijn en waar we last van kunnen hebben. Deze gevoelens niet prettig om te ervaren.

Het is wel mogelijk om er anders naar te kijken en juist de herfst en de winter aan te wenden om veranderingen in je leven aan te gaan brengen. Dit is een uitgelezen moment om juist deze gevoelens van eenzaamheid en gemis onder de loep te nemen en ze te omarmen, accepteren en ze te transformeren naar een stuk verlichting voor uzelf.

De vier seizoenen zijn er niet voor niets en ze helpen ons eigenlijk het hele jaar zonder dat wij dit vaak in de gaten hebben. Tenslotte zijn wij als mens een met de natuur zoals u weet. Ieder jaargetijde heeft namelijk zijn eigen specifieke energie om ons als mens te laten groeien en ontwikkelen. De herfst en de winter zijn daar een mooi voorbeeld van.

Doordat het wat kouder is in dit jaargetijde trekken wij ons graag wat meer terug en zoeken we de warmte in ons huisje op. Dit zijn de uitgelezen momenten om ons terug te trekken en te voelen waar wij zo’n behoefte aan hebben. Zie het als een geschenk wat het universum u juist wil bieden in deze donkere dagen. U neemt dan de tijd die u geboden is om te ervaren wat het u wel kan brengen.

Energie is altijd in beweging en veranderd ook constant. Niets is en blijft hetzelfde want energie is altijd in beweging, dus wij als mens vanzelfsprekend ook. Kijk daarom niet op tegen dit mooie jaargetijde wat u zoveel meer brengen kan. Ik zie het als een tijd van bezinning waarin we stil mogen staan bij alles wat wij voelen maar ook wat wij nodig hebben in de wensen die wij hebben! Als u er anders in gaat staan zult u merken dat u verlichting gaat ervaren en gevoelens minder zwaar gaan worden.

De gevoelens van eenzaamheid en gemis zullen als vanzelf meer naar de achtergrond gaan verdwijnen en het zou zomaar kunnen dat u zich volgend jaar al heel anders voelt door er anders naar te kijken.

Ik wens u veel licht, wijsheid en kracht om er toch een mooie tijd van te maken!

 

 
Coaches die nu beschikbaar zijn:
Bekijk hier het profiel van Life Coach Yvonne | Dit is mijn toekomst
Expertises:
Beschikbaar | Yvonne | boxnr. 243
Bekijk hier het profiel van Life Coach An Nijland | Dit is mijn toekomst
Expertises:
Beschikbaar | An Nijland | boxnr. 171
Gerelateerd:
Klik hier voor meer informatie over | Energieomzetting
10-4-2017
Energieomzetting

Wat houdt energieomzetting nu eigenlijk in? De uitleg over energetische gebieden en waar het allemaal vandaan komt is natuurlijk een breed begrip, maar zeker herkenbaar voor een ...

 
2b78c94c-16c2-46a9-9f7a-d5ad51dd4e18
15-3-2018
Eenzaamheid

Iedereen heeft wel eens eenzaamheid ervaren maar wat houdt het precies in?...