Daghoroscoop

Je horoscoop beschrijft je leven en je persoonlijkheid, gebaseerd op de stand van de sterren op de dag dat je geboren werd. Hierin spelen o.a. je sterrenbeeld en de stand van de planeten ten opzichte van de zon een grote rol. Achter de interpretatie van horoscopen gaat een erg geavanceerde berekening schuil, die niet voor iedereen is weggelegd. 

 
21 maart t/m 20 april
RAM
Vandaag voel je jezelf erg vredig, en dat is een hele verademing na de problematische dagen die je achter de rug hebt. Je zou je zelfs af kunnen vragen of je jezelf wel zo op je gemak mag voelen en of er niet ergens een addertje onder het gras zit. Wees gerust, je mag nu echt even ademhalen. Door hieraan toe te geven, zul je merken dat je een helderheid van geest krijgt die je lang hebt gemist. Je kunt je leven weer eens vanuit een realistisch standpunt bezien, en van daaruit plannen maken.
21 april t/m 21 mei
STIER
Je zou het vandaag wel eens erg druk kunnen krijgen op je werk. Tegelijkertijd krijg je te maken met een aantal mensen die om een luisterend oor vragen. Irritaties van jouw kant kunnen niet uitblijven, want je moet nu eenmaal je werk zien af te krijgen. Probeer echter niet al te zeer uit te vallen tegen de mensen die een beroep op je doen. Geef hen even de kans hun hart te luchten, en zeg hen dat je er later op terug zult komen. Op die manier voelen ze zich niet afgewezen.
22 mei t/m 21 juni
TWEELINGEN
Er zijn van die dagen die als een lawine op je afkomen, en vandaag is zo’n dag. Alles en iedereen lijkt je te overdonderen en je kunt jezelf nauwelijks staande houden. Ben je gewend de touwtjes strak in handen te houden, dan kan zo’n dag je zelfvertrouwen behoorlijk aantasten. Laat het niet zover komen, want het ligt niet aan jou. De dingen komen gewoon wat ongelukkig samen en je hebt je zelfvertrouwen nu juist erg hard nodig. Grijp elke gelegenheid aan om even te ontspannen.
22 juni t/m 23 juli
KREEFT
Het is begrijpelijk dat je zo en nu en dan je trofeeen wilt uitstallen. Net zo begrijpelijk is het dat je jezelf af en toe wilt laten voorstaan op je talenten. Vandaag is dat echter allemaal niet zo verstandig. Je moet het namelijk hebben van samenwerking, en dan is het verstandiger om elke vorm van jaloezie uit te sluiten. Benadruk juist datgene wat anderen te bieden hebben, al voelt dat voor jou misschien als stroop om de mond smeren. Er komen vanzelf ook complimenten in jouw richting.
24 juli t/m 23 augustus
LEEUW
Wees vandaag erg voorzichtig bij het oversteken. Je voelt je erg zeker van jezelf, maar daarin zit hem juist het risico. Je neemt snel genoegen met de eerste indruk, terwijl je er beter aan zou doen om je waarnemingen herhaaldelijk te controleren. Je bent vooral ontvankelijk voor gezichtsbedrog vandaag. De dingen zijn vaak niet wat ze op het eerste gezicht lijken. Hetzelfde geldt voor de mensen om je heen. Je bent vandaag opvallend ontvankelijk voor oplichting.
24 augustus t/m 23 september
MAAGD
Ruilen doet huilen, is een oud gezegde. Doe dit gezegde vandaag gerust geweld aan. Met name wordt dan gedoeld op het perspectief van de ander innemen. Dit kan letterlijk betekenen dat je eens met iemand van zitplaats wisselt. Of ruil gewoon eens je taak met een ander. Het grote voordeel is dat je op die manier veel meer begrip voor elkaar kunt opbrengen. Bovendien kun je elkaar op deze manier ideeen van de hand doen om dingen (anders) aan te pakken.

Een persoonlijke horoscoop ontvangen?

Wat gaat 2018 voor u brengen? Benieuwd naar wat de astrologen van Dit is mijn Toekomst te vertellen hebben over aankomend jaar? Vraag hier uw persoonlijke jaarhoroscoop aan geschreven door onze huisastroloog Alida Amelsbeek.

 
 
 
24 september t/m 23 oktober
WEEGSCHAAL
Vandaag krijg je ruimschoots te maken met de gebreken van anderen. Daardoor merk je maar weer eens dat het bij samenleven en samenwerken steeds weer een kwestie is van water bij de wijn doen. Hiermee zou je vandaag veel moeite kunnen hebben. Wil je echt brokken maken, dan moet je vooral etaleren hoe goed jij bent in alles. Het is verstandiger de tekortkomingen van de ander te respecteren en erop aan te sturen samen tot een compromis te komen.
24 oktober t/m 22 november
SCHORPIOEN
Ouder worden gaat doorgaans geleidelijk, zodat je je nauwelijks bewust wordt dat je weer een dagje ouder bent. Soms echter word je onverwachts geconfronteerd met het slijtageproces, wat ouder worden onvermijdelijk ook is. Vandaag is dat herhaaldelijk het geval. Je merkt dat je iets minder lenig bent dan je gewend was, je blijkt enkele namen te zijn vergeten, enzovoort. Een grote troost is dat wijsheid met de jaren schijnt te komen, en acceptatie is vaak wijsheid…
23 november t/m 22 december
BOOGSCHUTTER
Vandaag zou je onvermoede acteertalenten in jezelf kunnen ontdekken. Misschien schrik je daarvan, omdat je meende altijd alleen maar jezelf te (kunnen) zijn. Het kan dan goed zijn om je te realiseren dat niemand er helemaal omheen kan zo nu en dan een rol te spelen, hoe onbewust dat eventueel ook gaat. Vandaag is er iets zo belangrijk voor je dat je bereid bent daarvoor je zelfbeeld aan te passen. Maak je geen zorgen: ook dit is een vorm van groeien.
23 december t/m 20 januari
STEENBOK
Je gestresste en gehaaste gevoel heeft plaats gemaakt voor een gevoel van tevredenheid. Waarschijnlijk heb je jezelf de laatste tijd een beetje voorbij gelopen en nu neem je eindelijk de rust die je al zo lang nodig had. Daardoor krijg je eindelijk de ruimte om te zien dat niet alles snel moet gebeuren. Het moet vooral goed gebeuren. En dat doe je nou eenmaal niet een, twee, drie. Trek hier een les uit voor in de toekomst.
21 januari t/m 18 februari
WATERMAN
Iemand in jouw nabije omgeving heeft het gevoel dat hij of zij weinig steun aan jou heeft. Je belooft wat meer dan je eigenlijk waar kunt maken. Helaas kun je dat niet toegeven. Dat heeft tot consequentie dat je er een schepje bovenop moet doen. Als je iets belooft, moet je het ook doen. En maak je er dan niet gemakkelijk vanaf, dat zal je reputatie weinig goeds doen. Het zou ook verstandig zijn om je excuses aan te bieden, omdat je het af hebt laten weten.
19 februari t/m 20 maart
VISSEN
Je partner en jij zijn allebei waarschijnlijk zeer gestresst. Jullie krijgen ruzie over minuscule akkefietjes en de boel lijkt af en toe wel te ontploffen. Probeer rekening te houden met elkaars incasseringsvermogen en houd soms bepaalde dingen voor je. Misschien is het probleem in je hoofd veel groter dan in de werkelijkheid. Als je weer wat meer ademruimte hebt, kun je het allemaal veel beter verwerken en verwoorden. Dat zal veel geruzie schelen.