De energie van februari

De gure winden houden nog even aan, maar de eerste bloemen zullen doen vermoeden dat de lente voor de deur staat. Niet alle zaadjes in de grond zullen opbloeien tot een bloem, omdat niet alle zaadjes de kiemkracht kunnen vinden om in de soms nog winterse temperaturen te ontkiemen. Net als met je doelen, zal je in je hart voelen wat je wilt laten groeien.

 

De nieuwe maand februari zit vol wonderlijke kansen die je niet allemaal duidelijk zijn, omdat je moet ondervinden waar je nu daadwerkelijk voor gaat. Hiervoor moet je naar binnen kijken om de waarde van je opties te bepalen en daarin een keus te maken. Verzamel daarom je moed bij elkaar, omdat je in februari de stap moet gaan maken. De stap in het onbekende, de donkere wateren die zowel diep als ondiep kunnen zijn. Maar dat weet je pas als je de stap of de sprong maakt.

 

Uiteraard moet je alleen een doel kiezen die geschikt is voor je, je bent een uniek individu en jouw doelen en jouw levenspad zouden dat ook moeten weerspiegelen. Wanneer je gelukkig wilt zijn is het belangrijk dat je een doel kiest die in lijn ligt met jouw kwaliteiten, waarden, sterktes, jouw passie en jouw gewenste levensstijl. Een aantal vragen die je jezelf kunt stellen zijn..

  • Wat zijn mijn waarden? Dus denk eens na wat voor jou het meeste betekend in jouw leven.
  • Wat zijn mijn sterkten? Sterkten zijn dingen die je bijvoorbeeld geleerd hebt en wat eigenlijk van nature gaat als je ermee bezig bent. Sommige hebben een ‘gave’ doordat mensen zich bijvoorbeeld vertrouwd voelen bij iemand die ze niet kennen, of een ander kan elk technisch probleem oplossen..
  • Wat doe ik graag? Denk bijvoorbeeld terug aan je kindertijd, wat deed je in je vrije tijd?
  • Hoe wil ik dat mijn ideale dag eruit ziet?
  • Wat is er nodig om dit doel te bereiken en zal ik genieten onderweg naar dit doel?

 

Vergeet niet dat het niet één groot doel hoeft te zijn, het mag bijvoorbeeld ook een groot doel zijn en een klein doel of drie kleine doelen. Grote doelen zijn inspirerend en motiverend, maar kunnen je ook afschrikken. Het zijn vaak de kleine doelen (of ook wel de stappen) die voor de magie zorgen dat je daadwerkelijk richting je grote doel komt.

 

Geduld is een schone zaak, ook bij het behalen van je doelen of dromen. Soms is het lastig te accepteren dat je die ene dag niet veel verder komt dan je al was. De timing is nu eenmaal niet altijd perfect. Er is wellicht nog ervaringen nodig die ervoor zorgen dat je sterken in je schoenen komt te staan om het pad richting je eindbestemming te bewandelen. Maar waar rennen we zo hard voor? Wat is er op dit moment waar je zo hard voor weg wil rennen? In het nu liggen namelijk vaak antwoorden voor het oprapen en vergeet vooral ook niet te genieten van het moment. Misschien is het wel geen leuk moment en worstel je juist met onwetendheid, maar gaande weg zal je hiervan leren en er misschien lachend op terug kijken. Ongeduld bestaat pas als je bezig bent met het verleden of de toekomst. De gedachten dat je allang iets bereikt had moeten hebben levert alleen maar stress, ongenoegen en negativiteit op. Geduld vraagt ons afleidingen van het moment te accepteren en ons los te maken van deze invloeden om onze aandacht weer terug te brengen naar het hier en nu.

De redactie van Dit is mijn Toekomst