De gevolgen van een geblokkeerde wortelchakra

Ons lichaam heeft 7 hoofdchakra’s. Dit zijn de chakra’s waar over het algemeen over wordt gesproken, want er zijn er nog veel meer (maar liefst 114 volgens sommigen). We kunnen ze niet zien en maken deel uit van ons energetisch lichaam. De chakra’s hebben invloed op onze lichaamsfuncties & emoties. Wanneer je energiecentra in balans is, dan voel je je niet alleen gezond op fysiek vlak, maar ook goed op emotioneel vlak. Op het moment dat dat dus niet het geval is, dan is misschien één van je chakra’s geblokkeerd of uit balans. Chakra is in de traditionele Indiase cultuur een plaats in het veronderstelde energielichaam van de mens die binnen die traditie van belang worden geacht voor levenskracht. Chakra betekent dan ook cirkel of wiel.

 

In dit blog bespreken we de gevolgen van een geblokkeerde wortelchakra. Ben je niet tevreden met je lichaam? Merk je op vaak beren op de weg te zien en leef je snel in angst? Dit zijn klachten die vaak voorkomen door een geblokkeerd of verzwakt wortelchakra. In dit blog kom je meer te weten over de gevolgen en wat een ‘open’ wortelchakra voor jouw leven kan betekenen.

 

De Wortelchakra

De wortelchakra is je energetische basis, net als de fundering van een huis. Een sterk wortelchakra creëert een gevoel van veiligheid en volledige aanwezigheid. Wanneer we ons niet veilig voelen, dan neemt angst de regie en niet ons bewustzijn. Hoe weet je nu of je een geblokkeerde wortelchakra hebt? Je voelt je snel afgeleid, je zoekt naar een uitvlucht, je bent er niet bij met je hoofd of je voelt je totaal niet verbonden met je omgeving. Je voelt je niet op je gemak, hebt angstige gedachten en merkt dat dit invloed heeft op je gezondheid. Niets gaat zoals jij het wilt. Dit is met name het geval op materieel vlak, dus je werk en financiën. Het vervelende hiervan is, dat het vaak niet alleen afkomstig is uit je wortelchakra en je dus op meerdere gebieden van je energetisch lichaam aan de slag moet.

Een open wortelchakra daarentegen, geeft een gevoel van veiligheid, stabiliteit en vitaliteit. De wortelchakra verbind ons met ons vermogen om te creëren met het eindresultaat wat we willen. We geven als het ware ‘wortels’ om zo te manifesteren. Het maakt ons bewust, waardoor we in moeilijke situaties kalm kunnen reageren, we geworteld zijn in zelfvertrouwen en het geloof in onze weerbaarheid. Het vormt een sterke basis voor onze geest, onze geestelijke gezondheid maar ook voor ons fysieke lichaam.

Je kunt je wortelchakra laten openen door onze healing mediums op het platform, maar je kunt hier zelf ook een start in maken. De eerste stap is al gezet wanneer je meer liefde voor lichaam creëert. Probeer alle oordelen over je lichaam en hoe het wel zou moeten zijn los te laten. Probeer de focus te leggen op alle mooie dingen die het lichaam wel niet voor je doet. Richt je in plaats daarvan op al het moois dat je lichaam voor je doet. Wees bijvoorbeeld dankbaar voor je sterke immuunsysteem die ervoor zorgt dat je weinig griep hebt, of voor je sterke brede schouders waarmee je al het harde werk verzet. Probeer je perspectief te veranderen door dankbaar te zijn. Een mooi begin om je wortelchakra te openen.

 
Gerelateerd:
Klik hier voor meer informatie over | Energieomzetting
10-4-2017
Energieomzetting

Benieuwd hoe het energetisch lichaam werkt en hoe je deze het beste kunt verzorgen?...