Het sjamanisme voor coach paul

Mijn naam is Apawi-Kickapoo wat zoveel betekend als “staat als een rots” .

Deze eigenschap gebruik ten volle in mijn persoonlijke leven als in mijn consulten. Dat dit soms niet gemakkelijk is weten jullie ook, maar ik geef je een tip hoe je hiermee om kan gaan.

Ik gebruik tijdens mijn consulten het kaarten dek “de kracht van het wiel”. Wat dit inhoud zal ik in volgende blogs proberen uit te leggen, zonder het heilige aspect van deze ceremonie te beschadigen.

 

Het sjamaan zijn en het werken met het medicijn-wiel is zo oud als er leven bestaat, dus zo oud als de aarde is of misschien nog ouder. De kennis die hierdoor is opgebouwd is heilig en zal ook met respect worden gebruikt. De vragen die jullie aan mij stellen zijn nooit dom of raar, het gaat om het respect hebben voor jou eigen kompas en jou eigen pad die je hebt moeten gaan in dit leven. Vaak krijg ik mensen te spreken die respectloos behandeld zijn of van zichzelf een laag zelfbeeld hebben, door samen het wiel te lopen laat ik je zien hoe je voor je zelf op kan komen.

Het medicijn-wiel mag je dan ook beschouwen als het kompas van jou leven. Jou leven moet ook in beweging blijven om verder te komen. Wanneer een wiel stopt met bewegen staat het stil en gebeurd er niets. De consulten die ik geef vanuit dit wiel is er op gericht om jou blokkade weer in beweging te krijgen. Soms met boodschappen uit een vorig leven maar vaker vanuit het heden. Het wiel laat dan ook alleen het leven in het verleden en nu zien, de toekomst is vaak moeilijk te bepalen, omdat je keuzes kan maken. Keuzes die een wiel stopzet of juist weer in beweging brengt.

Het wiel gaat uit van de krachten van de 4-windrichtingen.

  • Noorden – Rust
  • Zuid – Emotie
  • West – Gedachten
  • Oost – Handelen

Wanneer je een consult krijgt die vanuit deze traditie gegeven wordt ervaar je de krachten zoals ik die heb omschreven. Later zal ik er verder op ingaan.

Laat je verassen, ik zit voor je klaar om de vragen, in verbinding, te beantwoorden.