Januari is niet altijd het begin van het nieuwe jaar

Het kan niemand ontgaan zijn. Buiten hangt kerstversiering, op radio en tv wordt afgeteld naar Kerstmis en Oud en Nieuw en allerlei lijstjes komen voorbij. 2019 wordt afgesloten en 2020 staat op het punt te beginnen. Vaak zie je bij een mooi getal, zoals 2020, ook extra verwachtingen ontstaan. Veel mensen zijn benieuwd wat het nieuwe jaar gaat brengen. Maar wist u dat u misschien al lang in uw nieuwe jaar zit? Of pas over een half jaar?

De overgang van 31 december 2019 naar 1 januari 2020 zien we in onze agenda’s, maar astrologisch hoeft dit helemaal geen nieuw jaar te betekenen. Hoezo niet, hoor ik u denken. Jaarhoroscopen lopen in de astrologie van verjaardag tot verjaardag. Ongeveer dan, want de nieuwe jaarhoroscoop kan ook een dag eerder of later vallen. Dit komt, omdat de nieuwe (astrologische) jaarhoroscoop begint op het moment dat de Zon (Sol) aan de hemel op precies hetzelfde punt staat als in uw geboortehoroscoop. Zo’n horoscoop wordt ook wel een solaar genoemd.

Soms kan het samenvallen. Ik ben van eind december, dus mijn jaarhoroscoop valt bijna samen met die van de kalender. Maar iemand die op 20 juni is geboren, zit al een half jaar in zijn of haar nieuwe jaarhoroscoop.

Maar dat doet niets af aan de magie van deze periode. Ook astrologen kijken volop naar de planeetstanden van 2020, maar dat doen we eigenlijk altijd al. Het krijgt nu een extra sausje. In de numerologie ligt het weer anders omdat 2020 een andere energie/getal heeft dan 2019.

Ik wens u allemaal een mooi nieuw jaar toe, maar ook kracht voor als het tegen zit en moeilijk is op het moment. Tot slot wil ik iedereen bedanken voor de mooie en waardevolle gesprekken in het afgelopen jaar! Ik spreek u volgend jaar graag weer.

 

Lieve groet,

Nette

 
Gerelateerd:
Klik hier voor meer informatie over | Astrologie
28-2-2018
Astrologie

Astrologie is een symbolentaal. Door de interpretatie van deze symbolen (de planeten aan de hemel) wordt gekeken naar het verband tussen de verschijnselen aan de hemel en het leven op aarde...