Je sterrenbeeld en zijn element

Ben jij vuur, aarde, lucht of water?

In de astrologie komen er vier elementen voor die een belangrijke rol spelen bij je sterrenbeeld of ook wel horoscoop. De vier elementen die van invloed zijn, zijn vuur, aarde, lucht en water. De vier elementen vertegenwoordigen vier verschillende manieren waarop je je kunt oriënteren. Het element dat bij jou past, vertelt op welke manier je van nature naar de wereld kijkt. Iemand met een vuur element zal bijvoorbeeld anders met mensen omgaan dan een aarde-type. Een waterteken zal de wereld anders bekijken dan een luchtteken. Welk element hoort bij jouw sterrenbeeld en wat betekend dit nu echt?

 

Vuur: Ram, Leeuw, Boogschutter

Vuurtypes zijn warmbloedig, hebben een vurig temperament en bezitten vaak veel levensvreugde en zelfvertrouwen. Maar net als vuur kunnen ze sterk ontvlambaar zijn en hoog opvlammen. Vuur is ook altijd opzoek naar mogelijkheden, is niet altijd bewust van alles in de omgeving maar ziet direct mogelijkheden voor de toekomst. Routine en alles wat de bewegingsruimte beperkt is een probleem want dit mag natuurlijk niet de mogelijkheden in de weg staan. Ze kunnen idealistisch zijn, moedig, creatief gepaard met toewijding. Ze hebben hun vrijheid nodig en moeten zich kunnen ontplooien. Vuurtekens leven sterk vanuit zichzelf en zijn trouw aan eigen opvatting. Dit kan soms wat egoïstisch overkomen, zonder dat het teken daar bewust van is. Het kan zijn dat ze soms te veel fantasie hebben en zich dan verliezen in realistische doelen en wat verantwoord is, zowel in de dagelijkse werkelijkheid als in omgang met anderen. Spontaniteit en activiteit is hen ook niet onbekend. Ze staan open en intuïtief (en vaak ook naïef) in het leven. Door hen intuïtie zijn ze vaak in staat om verborgen samenhangen te ontdekken. Vuurtekens weten vaak goed wat ze willen, zijn impulsief aangelegd en wel eens ongeduldig. Vrijgevig aangelegd, niet alleen naar anderen maar ook naar zichzelf toe.

Kenmerken die bij Vuur centraal staan: hartstocht, liefde, begeren, vervoering, impulsen, bedoeling, geest, hoop, wil, enthousiasme, levenslust, moed en durf.   

 

Aarde: Stier, Maagd, Steenbok

Aarde heeft een scherp oog voor de exacte werkelijkheid. Net als bij een akker, levert dit type een rijke oogst op in de vorm van rijkdom wanneer deze goed bewerkt wordt. Een materiele benadering daarentegen, kan voor onvruchtbaarheid zorgen. Sterrenbeelden in het teken van aarde staan met beide benen op de grond en niet makkelijk van hun stuk te brengen. Het zijn krachtige types, maar kunnen mokken en tegendraads reageren wanneer ze ergens niet aan mee willen doen. Deze koppigheid is niet alleen in negatieve zin van toepassing, omdat dit ook weer de doorzettingsvermogen van een aardetype ondersteunt.  Deze gedegen karakters hebben engelengeduld en bezitten een grote werklust. Een typisch kenmerk is de betrouwbaarheid en integriteit omdat je op ze kunt bouwen. Ze zullen een geheim niet snel doorvertellen als je dit in vertrouwen hebt vertelt. Ze houden van hun eigen gewoontes en niet van veranderingen, zoals het veranderen van je vaste plek aan de eettafel. Aarde types zijn gesteld op de ervaring van het nu, ze hechten waarde aan mooie dingen zoals zintuigelijke waarnemen zoals zien, proeven en ruiken.

Kenmerken die bij Aarde centraal staan: daden, daadkracht, gebeurtenissen, ervaringen, genieten, betrouwbaarheid, traag, koppig, doorzettingsvermogen, praktisch, materieel en aards.

 

Lucht: Tweelingen, Weegschaal, Waterman

Klopt dit? Is een vraag die bij het luchttype in de lucht hangt. Ze proberen alles logisch te begrijpen en krijgen zekerheid door iet zeker te weten. Zoeken in het ‘waarom’ van de dingen om hen heen en logica geeft ze een geruststelling. Ze zijn vooral mentaal gericht en hebben moeite met alles wat niet te beredeneren is. Luchttypes zijn licht, wendbaar, actief, beweeglijk en snel van begrip. Ze vinden het prettig om dingen met andere mensen te bespreken, zijn flexibel maar de keerzijde is dat ze niet altijd standvastig zijn. Ze kunnen nog wel eens koel en gevoelloos overkomen omdat ze te veel alles via de logica willen verklaren en het verstandelijk willen kunnen benaderen. Luchttekens zijn nieuwsgierig en in een hoop facetten geïnteresseerd, hebben vaak mensen om zich heen en houden van gezelligheid. Het ‘hechten’ aan mensen is een ander verhaald, maar dit komt door hun drang naar onafhankelijkheid en vrijheid. Ze zijn sterk in het op elkaar afstemmen en organiseren van activiteiten met diverse soorten mensen. Contacten en communicatie is voor het type erg belangrijk omdat ze een drang hebben om met anderen te praten, filosoferen, te discussiëren en ideeën uit te wisselen.  

Kenmerken die bij lucht centraal staan: gedachten, theorieën, wetenschap, kennis, intellect, plannen, ideeën, gesprek, discussie, handelsmens, vluchtig en oppervlakkig.  

 

Water: Kreeft, Schorpioen, Vissen.

Iets voelt goed, of het voelt niet goed. Op basis van gevoel oriëntatie weet het watertype waar hij toe in staat is en of hij iets een plek kan geven. Net als water, zijn ze stromend, gevoelig en emotioneel wat hen een empathisch vermogen geeft. Stemmingswisselingen zoals onverwacht in huilen uitbarsten is iets waar ze last van kunnen hebben. Watertekens kunnen zo gefixeerd zijn op gevoelens dat zij dit in de buitenwereld gebruiken om voor bepaalde gevoelens te zorgen en reageren daar vaak niet goed op. Van hieruit wordt er dan vaak contact gezocht met andere emotionele mensen en kan er verslaving ontstaan aan een opwinden en intens leven. Deze tekens kunnen door hun absorberen van emoties makkelijk gekwetst worden en laten hun eigen gevoelens om deze reden niet snel zien. Echter kunnen bepaalde gevoelsindrukken voor hem heel veelzeggend zijn en kan hij bepaalde situaties subtiel aanpakken wat een ander minder snel zou zien. Watermensen kunnen opofferingsgezind zijn, toegewijd, meeleven en hartstochtelijk.

Kenmerken die bij water centraal staan: gevoel, verlangen, voelen, emotie, ziel, onbewust, verborgen, geloof, verdriet, geluk.

Redactie van Dit is mijn Toekomst

 
Gerelateerd:
Klik hier voor meer informatie over | Toekomstvoorspelling
6-9-2022
Toekomst voorspellen

Er zijn verschillende manieren waarop mensen naar de wereld om zich heen kunnen kijken, maar we hebben wel allemaal te maken met de tijdlijn in ons leven. Benieuwd naar jouw verleden, heden of toekomst in de kaarten of via een paragnost?...