Horoscoop

De term horoscoop komt van het Griekse ‘horoskopos’ en betekend letterlijk vertaald, het kijken naar de uren. De stand van de Zon bepaalt wat ons sterrenbeeld is. Maar de meeste mensen weten niet wat hun Ascendant is en die is ook belangrijk naast ons zonneteken. Ieder sterrenbeeld wordt gekenmerkt door bepaalde eigenschappen. 


 

Een horoscoop is een voorspelling of interpretatie van iemands toekomst of persoonlijkheid op basis van de stand van de planeten, sterren en andere hemellichamen op het moment van iemands geboorte. Het is gebaseerd op het geloof dat de positie van deze hemellichamen invloed heeft op iemands karaktereigenschappen en gebeurtenissen in zijn of haar leven.

Horoscopen maken deel uit van de astrologie, een eeuwenoude praktijk die zich bezighoudt met de studie van de relatie tussen de bewegingen en posities van de hemellichamen en menselijke eigenschappen en gebeurtenissen. Astrologie wordt vaak gebruikt om persoonlijkheidstrekken, compatibiliteit tussen mensen, carrièremogelijkheden, gezondheid en andere aspecten van iemands leven te interpreteren of voorspellen.

Een horoscoop wordt meestal gemaakt aan de hand van iemands geboortedatum, -tijd en -plaats. Op basis van deze gegevens wordt een persoonlijke horoscoop berekend, die kan bestaan uit een geboortehoroscoop, dagelijkse horoscoop, wekelijkse horoscoop, maandelijkse horoscoop of jaarhoroscoop. Deze horoscopen bevatten interpretaties en voorspellingen die zijn afgeleid van de posities van de planeten en andere astrologische factoren op het moment van de geboorte of voor een specifieke periode.

Het is belangrijk om op te merken dat de astrologie en horoscopen worden beschouwd als pseudowetenschap door de wetenschappelijke gemeenschap. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat de stand van de planeten en sterren daadwerkelijk invloed hebben op het leven van individuen. Wat vertelt uw horoscoop u vandaag? Lees het in uw gratis dag horoscoop

Coaches die nu beschikbaar zijn:
Deskundig & Betrouwbaar
Deskundig & Betrouwbaar
Beoordeling
(9,8 / 10)
2.707 beoordelingen
281.330 gesprekken
Deskundig & Betrouwbaar
Bekend van RTL