Ascendant

De grote passie van Nette Costeris is de astrologie. Ze legt graag uit hoe de astrologie toegepast kan worden in het dagelijks leven en  maakt er zelf ook wel eens gebruik van. In deze column legt ze uit wat een ascendant is.

De meeste mensen kennen hun sterrenbeeld wel. De stand van de Zon bepaalt wat ons sterrenbeeld is. Maar de meeste mensen weten niet wat hun Ascendant is en die is ook belangrijk naast ons zonneteken.
 

Wat is dat nu, een Ascendant?

Bij een geboortehoroscoop werken we met 10 planeten. Ik noem voor het gemak de Zon en de Maan ook als planeet alhoewel dit niet helemaal juist is. De positie van de Zon bepaalt ons dierenriemteken. De meesten van u kennen de tekens wel. Elk teken bestaat uit 30 graden. De Ascendant is het dierenriemteken dat opkwam aan de oostelijke hemel op het moment dat u geboren werd. Als je de geboortehoroscoop ziet als een kasteel, dan zegt de Ascendant hoe wij onze ophaalbrug neerlaten als iemand het kasteel in wil. De Zon in een horoscoop beschrijft de weg die wij het beste kunnen gaan om dicht bij onszelf te komen. De Ascendant kan in hetzelfde teken staan als de Zon, zoals in dit voorbeeld, maar dat hoeft helemaal niet. Je kunt bijvoorbeeld een Ram zijn met een Schorpioen Ascendant.

De Ascendant laat zien hoe wij de buitenwereld bekijken en hoe de buitenwereld ons ziet. Het is het eerste contact. Als u mij ontmoet en wij schudden elkaar de hand, dan zien wij op dat moment elkaars Ascendant en niet de Zon. In ons voorbeeld zijn de Zon en de Ascendant gelijk. Dus ook als u deze persoon beter leert kennen is er geen groot verschil met het begin in de manier van reageren.

Maar stel dat u kennis maakt met een Ram die een Schorpioen Ascendant heeft? Deze Schorpioen Ascendant laat heel voorzichtig de ophaalbrug van zijn of haar kasteel neer en kijkt er misschien ook nog een paar keer omheen om te zien of er geen gevaar dreigt. Als u dan eenmaal de brug over bent staat daar die enthousiaste Ram die veel minder reserves heeft. Ik overdrijf het hier een beetje om het beeld duidelijk te maken.

Deze persoon zal dus eerst de kat uit de boom kijken bij een eerste contact, omdat het voor een iemand met een Schorpioen Ascendant belangrijk is zich veilig te voelen voor hij/zij iets meer van zichzelf laat zien. Als u deze persoon langer kent zal u een heel andere kant ontdekken. Je hoort het ook regelmatig om je heen 'Je bent heel anders dan je denkt.' Dat kan deels hierdoor verklaard worden.

Als u een andere vraag heeft op astrologisch gebied of als er iets is waar u altijd al meer over wilde weten, laat het dan weten. Ik besteed er graag aandacht aan.

Nette Costeris

 
Klik hier voor meer informatie over | Horoscoop
Horoscoop

Horoscopen maken deel uit van de astrologie, een eeuwenoude praktijk die zich bezighoudt met de studie van de relatie tussen de bewegingen en posities van de hemellichamen en menselijke eigenschappen en gebeurtenissen....