Astrologie

Wat is astrologie eigenlijk? Astrologie is een symbolentaal. Door de interpretatie van deze symbolen (de planeten aan de hemel) wordt gekeken naar het verband tussen de verschijnselen aan de hemel en het leven op aarde (zo boven, zo beneden).  Zolang de mensheid bestaat heeft de mens naar de hemel gekeken. De kleitabletten (in het British Museum) uit de Babylonische tijd laten zien dat de mens hier toen ook al mee bezig was. De kleitabletten dateren  mogelijk al van rond 3000 jaar voor Chr.


 

De horoscoop is een afbeelding van de hemel op een bepaald moment, gezien vanuit een bepaalde plaats. Je zou het een 'gestold' moment in de tijd kunnen noemen. Deze afbeelding zegt niets over wat er gebeurd is op dat moment. Het kan bijvoorbeeld de geboorte van een mens zijn, maar ook de opening van een zaak of een te waterlating van een schip. Astrologie is geen religie, astrologie helpt om inzicht te krijgen. Astrologen kunnen inzicht en advies geven hoe zaken aangepakt kunnen worden. De keuze is uiteraard aan u. U kunt de horoscoop zien als een wegenkaart en wegwijzer.

 

Binnen de astrologie bestaan vele richtingen. De astrologie zoals die vroeger werd beoefend is de Klassieke astrologie. Deze vorm is door de vertaling van oude teksten weer heel actueel. Mede onder invloed van de Zwitserse psychiater Carl Jung is de Psychologische astrologie ontstaan. Twee andere, vrij recente vormen, zijn de spirituele en de evolutionaire astrologie. Elke richting kijkt op zijn eigen manier en legt andere accenten.

De geboortehoroscoop is het bekendst. Aan de hand van uw geboortedatum, geboortetijd en geboorteplaats wordt de horoscoop berekend. Een astroloog kan aan de hand hiervan veel over uw persoonlijkheid vertellen. De planeten zijn na het geboortemoment verder gegaan met bewegen en door te kijken naar de actuele stand en die te combineren met de geboortehoroscoop kan worden afgeleid wat er nu speelt. Op deze manier kan een jaarhoroscoop worden gemaakt om te kijken waar de accenten voor dat jaar liggen. Een astrologische jaarhoroscoop loopt van verjaardag tot verjaardag.

Een andere, veel gebruikte tak van de astrologie, is de uurhoekastrologie. U kunt het zien als 'de tarot' binnen de astrologie. Het wordt ook wel vragenastrologie genoemd. Hierbij zijn uw geboortegegevens niet nodig. Op het moment dat de astroloog uw vraag hoort, wordt de horoscoop van dat moment berekend. Klik op Uurhoekastrologie voor een nadere uitleg.

Astrologie is zo breed, maar hopelijk kunt u zich nu een beeld vormen. Heeft u vragen, neem gerust contact met ons op of vraag een emailconsult aan.
 

 

Coaches die nu beschikbaar zijn:
Deskundig & Betrouwbaar
Deskundig & Betrouwbaar
Beoordeling
(9,8 / 10)
2.725 beoordelingen
283.420 gesprekken
Deskundig & Betrouwbaar
Bekend van RTL