Astrologie in het dagelijks leven

Nette Costeris is astrologe en gebruikt de astrologie wel eens in het dagelijks leven. Lees hier hoe astrologie in het dagelijks leven gebruikt kan worden en hoe Nette ermee omgaat.

Astrologie is heel breed en je kunt er veel verschillende dingen mee bekijken. Ik vind het leuk om het te gebruiken in het dagelijks leven op een speelse manier. Los van astrologie ben ik van mening dat het leven geleefd moet worden en je niet bij elke stap een 'orakel' moet raadplegen. En ook voor niet-astrologen zijn er dankzij internet mogelijkheden.

Neem bijvoorbeeld de maanstanden. Een aantal collega's beschrijft elke dag de stand van de Maan met de bijbehorende flow. Je moet het zien als een accentje. Het leven is natuurlijk niet opeens anders omdat de Maan in een ander dierenriemteken loopt (de Maan loopt ca. 2,5 dag door één teken). Maar je merkt bijvoorbeeld dat met de Maan in Stier je meer behoefte hebt aan rust en genieten, terwijl het met de Maan in Maagd prettig is om op te ruimen.

Nieuwe en Volle Maan

Er wordt ook veel gesproken over Nieuwe en Volle Maan. Nieuwe Maan is heel geschikt bij de start van iets. Dus als je met iets nieuws gaat beginnen, doe het bij voorkeur in de periode van Nieuwe Maan naar Volle Maan. Het nieuwe kan dan 'groeien.' Mensen die veel in de tuin werken kijken ook veel naar de maanstanden, i.v.m. goede zaaimomenten.Maar soms kan dit niet, door bijvoorbeeld afspraken die vastliggen. Het is mijns inziens niet de bedoeling om op basis van de maanstand alles af te blazen.

Rekening houden met een retrograde planeet
Een andere planeet waar ik zelf altijd rekening mee houd (als het kan) is Mercurius. Mercurius is de planeet van o.a. communicatie, handel, verkeer, telefoon, computers etc. Planeten hebben hun baan aan de hemel, maar soms lopen ze terug aan de hemel. Althans dit lijkt zo, want planeten lopen natuurlijk niet echt achteruit. Dit heeft te maken met de stand van de aarde. Het geldt voor alle planeten, behalve Zon en Maan. We zeggen dan dat deze planeet retrograde loopt.

Als Mercurius retrograde loopt koop ik bij voorkeur geen nieuwe telefoon. Ik had een nieuwe telefoon nodig en Mercurius gaat 13 augustus a.s. retrograde lopen. Vaak merk je dit al een week van tevoren, dus heb ik hem op tijd besteld. Maar soms heb je die keus niet en dan is het jammer. Ik heb dat zelf meegemaakt in het verleden met een lease-auto. Die moest op een bepaalde datum worden opgehaald bij de dealer. Was verder een prima auto, maar wel een met een kraak op de radio die steeds terug kwam. Als je reist in periodes met een retrograde Mercurius is het handig wat extra reistijd in te calculeren. Pas op de weg extra op, het verkeer is vaak wat chaotischer.

Een astrologisch grapje is je afspraken met potlood in je agenda te zetten deze periode, omdat dingen kunnen veranderen. De kans op miscommunicatie is ook wat groter terwijl beide partijen er van overtuigd zijn dat het toch duidelijk zo was afgesproken. Drie december gaat Mercurius ook weer retrograde lopen, dit gebeurt zo'n drie keer per jaar. Handig om je eventuele Sinterklaasgedichten vast klaar te hebben. Het kan wat lastiger zijn goede inspiratie te krijgen.

De ene keer merk je hier meer van dan de andere keer. Dat heeft te maken waar deze retrograde Mercurius valt in je geboortehoroscoop en of hij hier veel raakt.

Is zo'n retrogradegang dan alleen maar lastig? Nee, het is goed om wat meer naar binnen te gaan bij jezelf, om bijvoorbeeld dingen uit te zoeken en wat niet meer nodig is weg te doen, je administratie bij te werken, je kunt iemand ontmoeten die je al een tijd niet hebt gezien. Ook 'oude' dingen gaan prima, zoals bijvoorbeeld leren voor een hertentamen. Je hebt de stof immers al een keer geleerd als het goed is.

Let eens op de planeetstanden en de flow die je ervaart. Speel ermee…Als je wilt weten wat de actuele planeetstanden zijn, kijk dan op internet of bel me even. Ik heb het zo nagekeken en kan je zeggen waar je dit soort informatie kunt vinden.

 
Gerelateerd:
Klik hier voor meer informatie over | Astrologie
Astrologie

Astrologie is een symbolentaal. Door de interpretatie van deze symbolen (de planeten aan de hemel) wordt gekeken naar het verband tussen de verschijnselen aan de hemel en het leven op aarde...