Een nieuwe wind

Ram is het eerste sterrenbeeld van de in totaal 12 tekens. De lente, ook het eerste seizoen van het jaar, begint bij ons op 21 maart en dat valt ongeveer samen met het tijdstip dat de Zon dit teken binnen gaat.

We zien het nieuwe leven om ons heen. We horen de vogels weer, lammetjes worden geboren, planten gaan bloeien etc. En daar komt de Nieuwe Maan van vrijdag 5 april bij. Het is de eerste Nieuwe Maan van een nieuwe astrologische cyclus. Niet altijd, maar vaak houdt het weer rond de Nieuwe Maan even aan. Met de mooie temperatuur van deze vrijdag ziet dat er veelbelovend uit.

 

Dit is een hele andere energie dan die van de afgelopen periode. Veel mensen hadden het idee dat ze vastzaten en dat ze niet wisten welke kant ze uit moesten. Dit kwam onder andere door de retrogradegang van Mercurius (het lijkt dan net of deze planeet achteruit loopt aan de hemel) in het waterige Vissen. In plaats van ca. 1 maand heeft Mercurius hier 9 weken gestaan als hij op 18 april doorschuift naar Ram. Ik ken mensen die een beetje ‘bang’ worden als deze periode weer aanbreekt. Ik zal er de volgende keer weer wat uitgebreider bij stil staan. Maar voor nu heel in het kort, Mercurius heeft te maken met communicatie in de breedste zin van het woord. Verkeer, computers, telefoons, gesprekken, etc. vallen allemaal onder Mercurius. En op al deze terreinen kan het dan net even anders lopen dan wij willen. Dat kan door miscommunicatie, maar ook door storingen.

 

Maar naast dat Mercurius retrograde liep, had hij meerdere keren en langer contact met Neptunus en dat versterkte het warrige effect. Op zijn best maakt Neptunus ons heel gevoelig en intuïtief en pikken we feilloos onderstromen op. Maar helaas staat Neptunus ook voor onduidelijkheid en chaotische toestanden. We kunnen dingen idealiseren en ons illusies maken waarna de realiteit hard is. Mercurius loopt inmiddels weer vooruit en zal de komende tijd afstand nemen van Neptunus.

 

De meeste mensen hunkeren naar die nieuwe start en een Nieuwe Maan helpt daar bij. Dit is een vurige Nieuwe Maan, maar Ram maakt dat we te gehaast dingen kunnen opstarten en dat we dingen over het hoofd zien. Maar in dit geval worden we gecorrigeerd door de moeilijke verbinding (vierkant) met planeten die hierop remmend werken (Saturnus en Pluto samen met de Zuidknoop van de Maan) en ons dwingen onszelf af te vragen of dit het wel is. Maak die nieuwe start, maar kijk goed naar wat je daarbij mee wil nemen en wat je achterlaat omdat het niet meer past. Dat vraagt geduld en dat is nu juist lastig voor Ram. Dit vinden we natuurlijk niet leuk, maar biedt wel de mogelijkheid om de nieuwe dingen te voorzien van een goed fundament. Huizen die te snel worden gebouwd storten ook in.

 

Wil je hier meer over weten, bijvoorbeeld hoe dit uitwerkt in je eigen horoscoop, mag je me altijd bellen.

 

Lieve groet,

 

Nette

 
Gerelateerd:
Klik hier voor meer informatie over | Life-Coach
11-4-2017
Life coach

Door te onderzoeken wat zich afspeelt in het leven van u, kunnen de life coaches advies geven over de obstakels en uitdagingen in het leven van u...