Uurhoekastrologie

Uurhoekastrologie wordt door Nette Costeris uitgelegd in deze blog. Nette is werkzaam als coach waar ze haar grote passie, de astrologie uitoefent.

De term uurhoekastrologie is in de uitzending een paar keer voorbij gekomen. Maar wat houdt het precies in? Voor ik dit ga uitleggen deel ik eerst iets algemeens. Mijn doel is om het zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Maar misschien dat ik soms iets schrijf waarvan ik zelf denk dat dit heel duidelijk is maar voor u als lezer niet. Schroom dan niet om dit te melden. Dan probeer ik het graag op een andere manier uit te leggen. Ik vind geen enkele vraag raar of dom, dus vraag gerust.

Een ander woord voor uurhoekastrologie is vragenastrologie. Ik noem het altijd de tarot van de astrologie. Hoe gaat het in zijn werk? Stel dat u een vraag heeft en u belt mij. Op het moment dat u uw vraag heeft gesteld en ik de vraag goed begrijp (soms kan er nog een andere vraag onder liggen), kijk ik op de klok. Van dat moment maak ik een horoscoop die ik interpreteer, de 'uurhoek' van dat moment. De interpretatie is aan allerlei regels gebonden, waar ik u echt niet mee ga lastig vallen. Deze horoscoop ziet er net zo uit als het plaatje dat u misschien kent van de geboortehoroscoop.

In deze tekening heeft u een plaats en de persoon of situatie waar de vraag over gaat ook. Beiden worden vertegenwoordigd door een huis (taartpunt in de tekening, ik zal dit in een ander blog een keer uitleggen) en een of meerdere planeten. Ik kijk dan naar het contact tussen die planeten.

Stel dat net uw relatie verbroken is en u wilt weten of u en uw ex-partner nog bij elkaar komen. Als ik zie dat de planeten zich alleen maar verder van elkaar verwijderen is het antwoord nee. Het contact is dan geweest en komt niet meer. U kunt ook net in een nieuwe relatie zitten en misschien is hij of zij nog getrouwd. Dan kan ik d.m.v. deze horoscoop kijken hoe de situatie ligt. Soms zie je heel duidelijk dat er voorlopig niets aan deze situatie zal veranderen. Aan u uiteraard of dat acceptabel is of niet.

Dit zijn zomaar twee voorbeelden van relatievragen. Het voordeel van een uurhoek is dat hij specifiek antwoord geeft op de situatie die op dat moment  aan de orde is. In een astrologische jaarhoroscoop (die loopt van verjaardag tot verjaardag) kun je wel zien of er een nadruk ligt op het relatiethema, maar niet of het gaat om deze specifieke man of vrouw. En een ander groot voordeel is dat het de horoscoop van dat moment is.

Voor een geboortehoroscoop heb ik een geboortetijd nodig om goed te kunnen kijken. Lang niet iedereen weet hoe laat hij/zij geboren is. Mocht u dit willen achterhalen, dan kunt u contact opnemen met het geboorteregister (afdeling burgerzaken) van de plaats waar u geboren bent en een uittreksel uit het geboorteregister vragen. Zeg er voor de zekerheid bij dat het voor een horoscoop is, dan staat de tijd er zeker bij. Een enkele keer wil dit wel eens ontbreken en dat zou jammer zijn. We hebben in Nederland een goede tijdregistratie, omdat kinderen binnen 3 dagen aangegeven moeten worden.

Heeft u naar aanleiding van deze blog vragen of wilt u de uurhoekastrologie zelf raadplegen? Neem contact op met Nette via haar profiel.

 

 

 
Gerelateerd:
Spirituele geluks- en motivatiecoaches
9-4-2019
Spiritueel geluks- en motivatie coach

Met behulp van een spiritueel coach kun je leren zogenaamde tegenslagen om te zetten in uitdagingen. Uitdagingen die je uitnodigen om jezelf te overstijgen en terug te keren naar je kern. ...