Kom in contact met je eigen gidsen

Of je je hier nu bewust van bent of niet, je gedurende leven wordt je begeleidt door je gids vanuit gene zijde. Een gids is een energie die je beschermt, adviseert en begeleidt. Vaak een ziel die je nog kent uit eerdere levens en op dit moment nog niet geïncarneerd is. Dat kunnen zowel jonge als oude zielen zijn.

 

Na een proces van bewustwording kan je in contact komen met je persoonlijke gids, want nog niet iedereen is hier bewust van. Gidsen communiceren met je via je innerlijke stem, wat ook wel eens onder je intuïtie valt. Een gids zal echter nooit commanderen, een verwijt maken of veroordelen. Dit kunnen dan de negatieve gedachten van jezelf zijn die zich ontwikkelen naar aanleiding van onzekerheden die in je hoofd spelen. Dit maakt het vaak lastig om naar je innerlijke stem te luisteren. Toch proberen je gidsen je te ondersteunen in alles wat je meemaakt, de liefde, werk en studie. Engelen daarentegen zijn lichtwezens die (meestal) niet op aarde leven of hebben geleefd. Wat engelen gemeen hebben, is dat ze je beschermen en ook voorzien van inzichten, maar vormen ze een overkoepelende energie. Engelen roep je aan of stel je een vraag, terwijl gidsen je dagelijks bijstaan. Maar dan is natuurlijk de grote vraag: Wie is mijn gids en hoe kom ik met mijn gids in contact?

 

Omdat de mens over het algemeen vaak geblokkeerd is en te druk is met de race van de maatschappij, luisteren we vaak niet naar onze innerlijke stem. Om deze reden zijn gidsen genoodzaakt je vaak in je onderbewustzijn te bereiken. Dit kan via je dromen of je eigen ingevingen. Misschien herinner je het liedje: ‘Inspiratie, adem van de geest’ gezongen door Mathilde Santing. Ze sturen van alles op je pad af, bijvoorbeeld mensen die je leert kennen of ze creëren bepaalde ‘kansen’ voor je die ‘toevallig’ voordoen. Uiteraard ben jij degene die verantwoordelijk is en hier iets mee moet gaan doen. Het is daarom belangrijk om soms stil te staan en jezelf af te vragen waarom bepaalde dingen juist jou overkomen.

 

Wanneer we in contact willen komen moeten we leren vertrouwen op onze innerlijke bron van wijsheid. Dit kunnen we het beste doen door te gaan mediteren. Met meditatie zal je een manier vinden om dichter bij jezelf te gaan staan, bij jezelf naar binnen te kijken en te luisteren naar de stilte en de rust. Maak je vooral niet druk als je gaat malen over dagelijkse dingen, of de klusjes die nog op je wachten. Erken de gedachte, adem even diep in en op het moment dat je uitblaast visualiseer je dat je de gedachte zachtjes wegblaast. Want je bent even met jezelf en de rust. Door de rust die je ervaart middels meditatie of een wandeling in de natuur, sta je open voor boodschappen. Je hoort misschien geen stemgeluid, maar je denkt wel ineens ergens aan of je ziet iets in je omgeving waardoor je een oplossing bedenkt voor een situatie waar je al een tijdje mee worstelt.

 

Misschien betrap jij jezelf er wel eens op dat je lekker zit te dagdromen of te staren en je gedachten lekker voortkabbelen in je hoofd. Dit is ook een manier om je rust te vinden en contact te maken met je gidsen. Maak je dan vooral niet druk dat je je tijd zit te verspillen, want dat is dan absoluut niet het geval. Dit denk je alleen maar omdat we het ‘nietsdoen’ zijn verleerd in de maatschappij van vandaag.

Het zou uiteraard ook heel goed kunnen dat je middels deze blog je beseft dat je eigenlijk al contact hebt met je gids, maar je hem of haar nog niet hebt erkend. Praat gerust even hard op of in jezelf wanneer je een momentje alleen hebt. Misschien wordt de band dan nog sterker.

Redactie van Dit is mijn Toekomst