Super maan in steenbok

Op woensdag 13 juli 2022 ervaren we de tweede Super Maan van dit jaar om 20:37uur. Deze volle maan staat in het dierenriem teken Steenbok. Een Super Maan wordt zo genoemd, omdat de maan dan extra dicht op de aarde waardoor het effect van deze maan extra versterkt wordt. Dit zal een hoop emoties oproepen die misschien nu al voelbaar zijn voor je. Het sterrenbeeld Kreeft staat in de Zon. De tegenstelling Steenbok en Kreeft, zal ons vragen de balans te vinden tussen onze ambities, carrière doelen en tussen ons privéleven.

 

Super Maan en de Leeuwenpoort

Deze supermaan vraagt om vernieuwing. Het sluiten van het oude hoofdstuk, het loslaten van oude stukken en patronen, zodat we plaats kunnen maken voor vernieuwing. Deze bijzonder intense maan helpt ons voorbereiden op het Egyptische Nieuwe jaar op 26 juli en de Leeuwenpoort van 8 augustus. Onze intuïtie en paranormale gaven zullen ook sterker aanwezig zijn, wat voor nieuwe ingevingen zorgt en intensere dromen. Het maken van keuzes zal ook zelfverzekerder aanvoelen.

 

Het Steenbok effect met Volle Maan

De Steenbok is gek op het veilige leventje en richt zich maar al te graag op zijn ambities en carrière. Op emotioneel vlak neemt de Steenbok liever afstand, want er zijn genoeg serieuze aardse zaken die prioriteit hebben. Deze instelling zorgt ervoor dat je op de Steenbok kunt leunen wanneer dit nodig is. Deze invloed zorgt ervoor dat je last kun hebben van verlegenheid en faalangst. De zon in Kreeft daarentegen zal het zorgzame in je naar bovenhalen, waardoor het gevoel van verantwoordelijkheid voor je privé of gezinsleven groeit.

 

Invloed Super Maan

Het is algemeen bekend dat we ons met volle maan extra emotioneel voelen. We zitten in een rollercoaster aan emoties en zoeken dan graag de veiligheid op. Maar we mogen best even uit onze comfortzone komen met deze maan en een positieve verbinding zoeken richting ons lotsbestemming. Ga daarom nieuwe uitdagingen op werkgebied aan, want je wilt je niet langer vervelen of het gevoel hebben dat je niet het uiterste uit de kan hebt gehaald.

 

Merk jij al enige vertraging op?

Is het je al opgevallen dat er hier en daar wat vertraging is? Of dit nu met afspraken het geval is of uitstel van bepaalde plannen? Dit komt doordat de planeet Mercurius recht tegenover de volle maan in Steenbok staat en dat zorgt ervoor dat de boel wat stagneert. Neem in dit geval dan wat afstand en probeer het idee van ‘controle’ los te laten en geef aandacht aan dieperliggende emoties.

Doordat diepere emoties nu naar boven komen en oude trauma’s of inzichten de kop op steken, is het misschien fijn om met iemand te praten. Een Medium of life coach van ons platform kan je helpen met het verwerken hiervan.

 

De redactie van Dit is mijn Toekomst