Hoog gevoeligheid | overprikkeling en gronding

Hoog gevoeligheid wordt in een reeks artikelen door Ineke Heitink als ervaringsdeskundige uiteen gezet. Ineke Heitink is actief als spiritueel healer, mediamiek kinderwerker, medium en Soul body fusion practitioner.

Wij worden allemaal constant door prikkels van buitenaf overladen.  Ben je hooggevoelig dan kunnen de gedachten, gevoelens en oordelen van andere mensen keihard in jouw eigen energieveld binnen komen. Hooggevoelige mensen stemmen zich gemakkelijk af op de energie van anderen. Bewust of onbewust. Daar ligt dan ook meteen de problematiek.

Het is zeker niet gemakkelijk om hooggevoelig te zijn. Je bent dan zo afgestemd op je omgeving, dat je zonder het te weten, de gedachten en gevoelens overneemt. Na verloop van tijd kun je gebukt gaan onder de zwaarte van anderen.  En je kunt angsten, vermoeidheid, slapeloosheid, depressie en verwarrende emoties gaan ontwikkelen.

Hoe komt dat? Het advies om af te sluiten wordt vaak gegeven. Vanuit mijn eigen ervaring weet ik dat dat niet voldoende is.  Er is een reden  dat dit zich voordoet. En waardoor dit zo verstoord kan zijn. Verschillende culturen bijvoorbeeld of culturen die veel stress kennen. Nog schrik ik er wel eens van wat er allemaal van onze kinderen wordt verwacht.

School, sport, sociale druk, werkdruk en lange dagen. Maar ook de verharding in de maatschappij en trauma’s uit de jeugd kunnen diepe sporen nalaten. Ze kunnen dan ook vaker depressief zijn. Het kan zwaar voelen om hier doorheen te gaan. Vaak ziet de hooggevoelige mens de depressie en angsten als karaktereigenschappen en identificeert zich hiermee.

Zoals je ziet heeft alles een reden en niets is toevallig. Misschien voel je opluchting na het lezen van dit stuk omdat je beseft dat er niets mis is met je. Als dat zo is, dan is mijn missie geslaagd! Wellicht heb je personen in de omgeving die voldoen aan deze kenmerken. Deel deze blog op je Facebook om anderen deze inzichten mee te geven.

Er is dus, juist omdat we allemaal uniek zijn, geen kant en klare oplossing en dat is ook goed zo.

Voor begeleiding, informatie, ondersteuning of healing is Ineke Heitink te bereiken via 0909-9535 boxnummer 195.