Lente voorbereidingen

Wanneer de zon loodrecht boven de evenaar staat begint bij ons de lente. Vaak wordt gezegd dat de lente begint op 21 maart, maar tot en met 2101 begint de astronomische lente op 20 maart of zelfs al op 19 maart. De winter trekt zich terug en moeder natuur ontwaakt zachtjes in haar kleuren. Door nog wat onstuimigheid, veroorzaakt door rukwinden, regenbuien en af een toe een hageltje zijn dit lastige dagen om je outfit van de dag te bepalen. Want de zon kan zo maar ineens weer doorbreken alsof het al lente is.

 

Geduld is een schone zaak, dus nog even wachten tot moeder natuur klaar is, om met een paar penseelstrepen in het grijze landschap kleur te gaan brengen. Als een kunstwerk wordt de omgeving bewerkt met heldere kleuren, duidelijke contouren en komt alles om ons heen weer tot leven. Uiteraard wat scherp in de ogen, maar je slaakt een zucht van opluchting. Wat een aantal zonnestraaltjes wel niet doen. Dat is ook niet zo gek, omdat je een lange tijd in een wereld leeft met een grijsbewolkte lucht. De zon komt niet vaak kijken, dus ben je blij als je deze weer eens ziet. Dit zie je ook terug in het straatbeeld. De horeca met terras boft als ze deze al geopend hadden, want er is geen stoel of tafeltje vrij.

Zoals we al eerder hadden besproken in het blog ‘Kom uit je winterdip’ hebben veel mensen last van het neerslachtige weer in de winter. Nu we naar de lente gaan helpen we je een handje om het voorjaar in je beste bui tegemoet te treden.

Dit doen we middels kleuren. Elke kleur heeft zijn eigen aard en uitstraling en prikkelt op een of andere manier je zenuwstelsel. Om die reden reageer je rustig of juist onrustig op een kleur. Wat voor jou een ondersteunende of positief stimulerende kleur is kan voor iemand anders totaal het tegenovergestelde zijn. Grappig om te bedenken dat kleuren onbewust eerst je stemming beïnvloed en vervolgens jouw reactie daarop weerspiegelt. Elke kleur heeft een eigen frequentie en deze frequenties trillen door tot in je cellen. Zelfs als je blind bent neem je de kleurtrilling nog waar via je huid. Je huid werkt als een antenne die de kleur informatie in zich opneemt en naar binnen leidt, net zoals je kleur via je ogen opneemt. De kleuren reguleren je systeem en geven positieve impulsen aan de stimulering van al je lichaamsfuncties. Ze zorgen bijvoorbeeld voor een betere doorbloeding, aanmaak van rode bloedlichaampjes en de opbouw van je cellen. Ze verhogen je energieniveau of brengen je juist tot rust. Wanneer je de effecten kent van kleur kan je deze ook bewust toepassen in je dagelijks leven ter ondersteuning van wat je op dat moment nodig hebt.

 

Ter voorbereiding van de lente hebben we drie effectieve kleuren centraal gezet. Wit, roze en geel.

Een van de friste en wakker makende kleur is wit! Ga even terug naar het moment dat je net wakker wordt en het witte licht komt door de gordijnen. Je voelt je lichaam en energie er letterlijk door wakker wordt. Een ander herkenbaar gevoel van wit, zijn de pas gewassen witte lakens die buiten door de wind wapperen en de heerlijke frisse geur van wasmiddel die je bewust opsnuift.

Wit is de kleur van mogelijkheden en ruimte. Het helpt je verder te gaan, naar een volgende fase, een schone lei. Het zorgt voor een positief, puur en eerlijk gevoel. Wit staat voor onpartijdig zijn en het leven open laten, te zien wat er gaat gebeuren zonder een van te voren opgezet plan! Blanco zijn. Wit maakt je ruimdenkend, onbevangen, helend, bezinning, rustig en maakt je een stralend middelpunt in je eigen leven zijn.

De lente is bij uitstek ook het seizoen van roze. De kleur die ons doet denken aan alles wat klein, pril en vertederend is. Zoet, zacht en vooral roze wolken. Het voorjaar geeft je ruimte voor nieuwe gevoelens, dan is roze de kleur van onvoorwaardelijke liefde. De naam roze is afkomstig van rozen. Het is een zachte, tedere kleur die je helpt om te voelen. De sterke kant van roze is tegelijkertijd ook een zachte kant. Roze staat namelijk voor kwetsbaarheid en dat is tevens waarom veel mensen de kleur een beetje lastig vinden. Ze zien hem als zoet, naïef en heel gevoelig. Roze is de kleur van acceptatie van jezelf, de ander, dingen en situaties. Roze is van invloed op je ontwikkeling en groei. In periodes waarin je veel van jezelf vraagt, geeft roze momenten van zachtheid en koestering. Het is vrouwelijk, zorgzaam, aandachtig, hartelijk en versterkt de tastzin. Roze is de kleur van lief zijn voor jezelf. Neem vandaag eens een momentje de tijd om aandacht aan jezelf te schenken. Even zitten en jezelf vragen: Hoe is het met me vandaag? Hoe voel ik me op dit moment? Je zult voelen dat alles in je ontspant, want dat is ook een fijne eigenschap van roze: ontspanning.

Geel mag als lentekleur niet ontbreken. Geel staat voor het heerlijke lentezonnetje dat alles net wat lichter en vrolijker maakt. Geel, de kleur die positiviteit in huis brengt. Na donkere tijd van rust is er nu weer ruimte voor leven in de brouwerij. Geel is de kleur van onze zonnevlecht, ons centrum waarin we kracht en zelfvertrouwen ervaren. Geel is een opvallende kleur, dit komt omdat er zo ontzettend veel licht inzit. Dat is dan ook direct de rede waarom we geel associëren met de lente. Als er weer licht komt na een donkere winter, leven we op en worden de meesten van ons vrolijker. Vandaar ook het vrolijk Pasen, nieuw leven en groei, naar buiten treden en jezelf vol vertrouwen laten zien. Dat is wat geel met ons doet. Deze kleur geeft een podium om je te laten zien en je licht te laten stralen.

Hoe beter je de boodschappen van kleur kan interpreteren en begrijpen op zielsniveau, des te belangrijker de kleuren voor je worden om beter met jezelf en anderen te kunnen communiceren. Hieronder nog een omschrijving van andere kleuren en het effect ervan.

 

Rood is de kleur van levenskracht, doelgerichtheid, doorzettingsvermogen, kracht, vitaliteit en dynamiek. Het werkt stimulerend en verwarmend bij een tekort aan energie.

Oranje is de kleur van vreugde, enthousiasme, impulsief, zelfvertrouwen, onafhankelijkheid en vriendschap. Het werkt opbeurend en helpt bij neerslachtigheid en levensmoeheid.

Groen is de kleur van innerlijke harmonie, psychisch evenwicht, mededogen, integriteit en overvloed. Het werkt bij ontspanning, herstel, kalmerend voor hart en zenuwen.

Blauw is de kleur van rust, vrede, vertrouwen, trouw, overgave, geduld,  zachtmoedig en oprechtheid. Het geeft ontspanning, kalmeert de zenuwen en geeft evenwicht en rust.

Koningsblauw/Indigo is de kleur van buitenzintuiglijke waarneming, intuïtie, vreedzaamheid en bewustzijn. Het opent je derde oog voor hogere bewustzijnsniveaus, helpt bij krampen en  kalmeert.

Paars is de kleur van zelfopoffering, menslievendheid, idealisme, het dienen in de zin van naastenliefde. Het helpt bij meditatie, verscherpt concentratie en bevordert paranormale mogelijkheden.

 

Wat is jouw lievelingskleur of zijn er meerdere kleuren waartoe jij je aangetrokken voelt? Denk er eens overna en kijk of jij hetzelfde gevoel krijgt zoals hierboven beschreven. 

De Redactie van Dit is mijn Toekomst

 
Gerelateerd:
Klik hier voor meer informatie over | Paragnosten-Hulp
11-4-2017
Paragnosten hulp

Er zijn duizend-en-een redenen te bedenken waarom u een paragnost zou willen consulteren. Vanzelfsprekend zijn alle gesprekken die u voert met uw spiritueel adviseur vertrouwelijk. ...