Nieuwe maan op 11 februari 2021

Omarm het nieuwe tijdperk van Waterman. 

 

De start van een nieuwe fase begint tijdens nieuwe maan. Hierbij zien we geen maan buiten en het is volledig donker omdat er geen zonlicht op de maan valt. Nieuwe maan, nieuwe periode, nieuwe doelen (of intenties) waarmee je aan de slag kan gaan, manifesteren, dromen waarmaken. Je kan met de nieuwe maan jouw positieve intenties extra kracht geven, bijvoorbeeld aan de hand van meditaties. Je kunt met een schone lei beginnen door naar binnen te keren en je wat moeilijkere emoties te gaan transformeren want die zijn 3 dagen voor en na de nieuwe maan het meest actief. 

 

Deze nieuwe maan in Waterman moedigt je aan om het verleden los te laten. Waterman-energie gaat o.a. over vrijheid, revolutionair denken en het uitdrukken van je unieke zelf.

Nieuwe Manen zijn een goed moment om nieuwe intenties vast te stellen en na te denken over de doelen die je voor de komende maand wilt bereiken, maar met al deze wat nog onduidelijke luchtenergie, kunnen we merken dat we gewoon een time-out moeten nemen om op te laden. 

Deze sterke energie kan onze geest enigszins vertroebelen, het moeilijk maken om het doel voor ogen te zien en ons uitgeput voelen.

  

Op diepere niveaus gaat Aquarius-energie over het collectieve bewustzijn. Hoewel we gescheiden lijken te zijn, zijn we werkelijk allemaal verbonden en maken we deel uit van het grotere geheel. Ook is het zeker de moeite waard onze gedachtegangen onder de loep te nemen omdat we niet alles hoeven te geloven wat we denken of voorgeschoteld krijgen. Probeer je gedachten te ordenen en te richten op wat jou een goed gevoel geeft. Deze kleine oefeningen kunnen ervoor zorgen dat de energie van deze krachtige nieuwe maan in februari positiever wordt gekanaliseerd.

Waterman is een luchtteken wat betekent dat onze mentale energie sterk zal zijn en de deur naar nieuwe ideeën en inspiratie wijd open zal staan. Het brengt nieuwe ideeën en nieuwe ambities. Waterman wordt geregeerd door Uranus.  Uranus is de planeet van het ontwaken en laat ons op een nieuwe en andere manier naar de dingen kijken. Soms met plotselinge of abrupte gebeurtenissen.

 

Fijne nieuwe maan gewenst,

Petra

 
Gerelateerd:
Psychotherapie
4-5-2023
Psychotherapie

Psychotherapie is een vorm van therapie die gericht is op het behandelen van psychische problemen en het bevorderen van de geestelijke gezondheid....