Spiritueel verbinden

In ons dagelijks leven worden we regelmatig geconfronteerd met stressvolle situaties, dagelijkse verplichtingen, en nog meer factoren waardoor we soms makkelijk het contact kunnen verliezen met onszelf en moeilijkheden kunnen hebben om innerlijke rust te vinden. Die innerlijke rust is erg belangrijk, want hoeveel energie kost het wel niet om je dagelijks aan de file te ergeren, of weer die collega die er met de pet naar gooit. Door omgevingsfactoren raak je helemaal geïrriteerd en kan je in een negatieve spiraal belanden. Terwijl jij dit niet verdient en je dagen veel mooier kan doorbrengen.

 

Onze omgeving bestaat uit verschillende contacten, collega’s, ouders, kinderen, vrienden en partner en zij maken ons tot wie we zijn. Maar de meest invloedrijke relatie, is de relatie met jezelf. Het gaat dan niet om je ego maar echt om je kern, wie jij bent als persoon. Dat vinden en daarmee in verbinding staan is spirituele ontwikkeling. Dus dit heft niet per se iets met religie te maken. Het gaat om de band die je met je bron hebt, zelfs als je atheïst bent.

In ieder mens leeft liefde en positieve energie, als je dat kan vinden kan het je helpen een compleet en spiritueel mens te zijn. Bij de een gaat dat wat makkelijker dan de ander. Dit weet je vaak al van te voren, omdat je glas soms eerder half leeg is dan half vol. Het is een energie of kracht en kan niet makkelijk in een beschreven worden. Je voelt zelf aan of jij jezelf positief kan houden, jezelf kan steunen en hiermee anderen inspireert. De eigenschappen zijn door vele profeten en wijze mensen wel opgeschreven en doorverteld. Het is een kracht die blijft sluimeren als je er niets mee doet. Wie goed doet, wie goed ontmoet. Maar eerst bij jezelf, want wat je zelf niet hebt kan je ook niet aan een ander geven.  Als je van deze gedachtegang een focus maakt in je leven en er te rade gaat voor allerlei belangrijke beslissingen dan groeit het.

Hieronder volgen een aantal tips om je innerlijke rust te kunnen blijven bewaren, ook in stressvolle situaties. Door deze tips te volgen blijf je makkelijker in contact met je eigen liefdevolle zelf, waardoor het veel moeilijker wordt om uit balans te raken.

 

Liefde kost niets

Ga op zoek naar manieren om meer liefde in deze wereld te brengen. Sta even stil hoe dit voor jou in de praktijk past. Schenk je glimlach, want degene die niet kan glimlachen heeft hem meestal het hardste nodig. Dit brengt meer mededogen en vriendelijkheid en je zal jezelf ook meer geliefd voelen. Als je de dingen meer gaat benaderen vanuit pure liefde, ga je veel meer rust vinden.

 

Voel je innerlijke kracht

Doordat je beseft dat er een kracht is in deze wereld dat oneindig groot is en waar jij een klein onderdeel van vormt, lijken de obstakels op ons pad niet meer zo groot. En we zijn misschien maar een klein stukje van die eindeloze kracht, maar al deze kracht zit wel binnenin ons. We zijn krachtiger dan we zelf denken. Gebruik je kracht en dit voor het hoogste goed van iedereen. Mooie dingen zullen op je pad komen.

 

Een spiritueel moment voor jezelf

Dit kan meditatie zijn, yoga, spirituele boeken lezen, bidden, wandelen in de natuur, etc. Het beste is 20 minuten in de ochtend en 20 minuten in de avond. Zoek je eigen rust op, zodat je je hoofd weer leeg kan maken.

 

Het is oké

Probeer bij elke interactie met andere mensen, geen vooroordelen te hebben en je hart open te houden. Vertrouw erop dat dingen gebeuren voor een bepaalde reden. Soms begrijpen we niet waarom iets gebeurt, maar achteraf wordt alles duidelijk. De dingen gebeuren niet altijd zoals je het zelf voor ogen had, maar wel op een manier dat voor jou de beste is. Vertrouw dat wat er op je pad komt, daar had moeten zijn. Laat het los en leg het in de handen van het universum.

 

Vergeven

Door niet te vergeven hou je jezelf gevangen in negatieve gevoelens zoals boosheid, schuld, etc. Ook al vind je dat de persoon in kwestie het niet verdient om vergeven te worden. Doe het voor jezelf. Bevrijdt jezelf.

 

Niemand is perfect, ook jij niet

Geef toe waar je zelf fout zat en probeer de dingen recht te zetten. Dit zorgt ervoor dat alle betrokken partijen zich weer goed kunnen voelen en de energie terug kan gaan stromen.

 

Zie het goede in de ander

Als je steeds het beste in de ander ziet zonder oordeel ga je dat ook in jezelf zien. Want door de ander te veroordelen, veroordeel je ook jezelf. We zijn allemaal verbonden met elkaar en komen van een en dezelfde bron. Alles wat je uitstraalt, krijg je terug.

 

Sta stil bij je gedachten en acties

sta elke avond voor je gaat slapen even stil bij je gedachten en gedrag van die dag. Waar was je negatief en hoe kan je dit omkeren? Dit is een stap tot zelfcorrectie en een hele krachtige. Deze stap zal je helpen groeien. Dit is een hele krachtige manier om je leven op een positieve manier te veranderen.

 

Dank voor iedereen

Als je gaat bidden, doe dat dan niet enkel voor je eigen leven, maar doe het voor de verbetering van de hele werelddoor het beste te willen voor de ander, komen er ook meer mooie dingen op jouw pad.

 

Haal het onderste uit de kan

Bij elke interactie, wees gewoon je liefdevolle zelf en laat je licht stralen, laat de wereld zien wie je werkelijk bent.

 

De Redactie van Dit is mijn Toekomst

 
Gerelateerd:
Soul Enlightment
Soul enlightenment

Soul Enlightenment is een diepte healing waardoor verheldering, verlichting gevonden mag worden in blokkades en oude pijnen uit het huidige- of vorige leven...