Accepteren loslaten verwerken

Ik krijg in mijn praktijk en telefonisch veel vragen over hoe mensen los kunnen laten en wat er mee bedoeld wordt.Daarom heb ik besloten om dit over accepteren te schrijven. Hoop dat u hier mee verder kunt om weer te gaan genieten van de kleine dingen van het leven.

Het is altijd lastig om in een moeilijke tijd te accepteren hoe alles gaat. Je wilt iets anders zien of horen dan wat er gebeurd. Of het hier nou gaat om relatie,overleden dierbaren of een andere situatie,alles is de moeite waard om te verwerken.

Loslaten van een relatie of situatie

Loslaten is beginnen met de situatie te accepteren dus ook een antwoord accepteren. Bij het verbreken van een relatie of een beëindigen van een situatie, staat de persoon die te horen krijgt dat de relatie/situatie niet meer werkt en dus beëindigd wordt ,vaak ineens voor een verandering( voor jou is het ineens,de ander heeft er meestal al een tijd aan gedacht zonder iets te zeggen).Verandering wil niet zeggen dat dat in alle gevallen verkeerd is, misschien is het iets dat je juist meer naar je kern en je eigen levenspad brengt. Als je moeite hebt met de beslissing is het toch beter om de beslissing onder ogen te zien,accepteer! Loop niet weg voor de situatie, want op dit moment is dit de waarheid. Wat later komt (als een persoon terug komt) zie je op het moment dat het komt, blijf zelf bij hetgeen dat nu realiteit is.
Dus accepteer je gevoel, wees er bewust van, verwerk en blijf in het nu.

Loslaten na overlijden en verwerken

Bij het loslaten (is accepteren)van een overleden dierbare is de tijd niet meer terug te draaien. Het accepteren van overlijden is meestal moeilijk, want je wilt de persoon in leven houden en wat nabestaanden vaak denken is dat als ze verder gaan met hun leven, ze de overleden dierbaren 'vergeten', maar het tegenover gestelde is waar. Door te leven en door het toelaten van 'positieve' energie leeft je dierbare verder al is het niet in je leven als aards persoon, maar wel zul je meer liefde en herinneringen toe kunnen laten. Dit omdat je meer ruimte kunt krijgen, want dan is er ruimte voor verheldering. Weet dat bij het 'verder gaan en loslaten' de herinnering blijft en er meer ruimte komt om de mooie momenten (weer) te gaan zien, want met het verwerken van verdriet is er ruimte voor opheldering en de herinnering.

Kies voor je verwerking want jij moet het zelf willen. Vindt je het lastig dit alleen te doen of kom je niet bij je emotie, vraag om begeleiding en kies de manier die goed voelt voor jou.

Denk aan o.a:

  • rouwverwerking
  • coaching
  • therapieën
  • of praat met een bekende

Je dierbaren wil niet dat je je leven stil zet en wenst voor jou geen verdriet, maar houd van je als de mens die jij bent:heb lief .Dus in alle liefde voor jezelf leven! Wat het accepteren doet is de persoon loslaten en laten zijn, maar je hoeft niet te vergeten.

Lief mens, accepteer en zie de mooie momenten die jullie hebben gedeeld.

Accepteer... De waarheid!
Laat los .....beslist dat je verder wilt!
Verwerk..... Loop niet weg voor je gevoel, je gevoel mag er zijn en sta er bij stil!

Annie Hulters.
Box nr 109
 
Gerelateerd:
The Body and Emotion Code System
Body and emotion code system

Hoe loos ik mijn emotionele bagage? ...