De eerste volle maan in waterman 24 juli 2021

De maan is een hemellichaam en heeft een grote uitwerking op onze aarde. 
Ze is 81 maal lichter dan de aarde en draaien beiden om één en hetzelfde gemeenschappelijke zwaartepunt.  Op die manier houden ze elkaar in evenwicht. De maan trekt een beetje aan de aarde en wordt naar de aarde getrokken maar botsen nooit tegen elkaar! Een uitwerking van de maan die we kunnen bemerken is eb en vloed, het water stijgt en daalt tweemaal per dag. 
Wist je dat verschillende geloven hun kalender hebben gebaseerd op de volle maan? 
Er zijn  verschillende traditionele feesten die dan gehouden worden. Pasen wordt  gevierd op de eerste zondag na de eerste volle maan in de lente.De Islamitische jaartelling is aan de maancyclus en jaartelling verbonden en daardoor iets langzamer. De Chinese kalender heeft midherfstfestival en lantaarnfestival welke beide op volle maan vallen. Vanuit de Indiaanse traditie komen vrouwen bij volle maan bij elkaar om wijsheden te delen.

In Zwitserland werd in een studie de volle maan onderzocht. 
De onderzoekers hielden de hersenactiviteit, hormoonschommelingen en oogbewegingen van 33 deelnemers in de gaten. Het onderzoek was oorspronkelijk niet bedoeld om de invloed van volle maan op het slaapgedrag te bestuderen. Achteraf concludeerden de wetenschappers pas dat zij de informatie van het onderzoek ook konden gebruiken om hier meer inzicht in te krijgen. Dit maakt duidelijk dat zowel de deelnemers als de onderzoekers niet vooraf beïnvloed waren door deze insteek. Het onderzoek vond overigens plaats in een laboratorium zonder ramen. De maancyclus lijkt de menselijke slaap te beïnvloeden, zelfs als men de maan niet ‘ziet’ en zich niet bewust is van de werkelijke maanstand”, vertelt wetenschapper Christian Cajochen in Current Biology. Ook bleek hun melatoninegehalte lager te liggen dan normaal. Melatonine is een hormoon dat het slaapritme regelt. 

Volle Maan in het teken Waterman op 24 juli 
We hebben van twee Volle Manen in Waterman.
Waterman is een luchtteken dat wordt weergegeven door de waterdrager.
De waterdrager heeft de gave om water, de emoties van de wereld in zijn vat te verzamelen en ze te transmuteren met behulp van de kracht van lucht. De waterdrager is dan in staat om ze terug naar de wereld te gieten, wat een verschuiving in bewustzijn en veranderingen teweegbrengt. 

Pluto gooit er nog een schepje bovenop zodat verandering gaat komen. 
Chariklo, de asteroïde die de geest kan genezen of verruimen, is bij onze eerste volle Maan actief .
Door dat stelt het ons in staat in contact te komen met de onzichtbare wereld, ons hogere doel en de spirituele groei te begrijpen. Chariklo zorgt voor een rustgevende en helende vibratie. Prima energie voor onze spirituele kant en  genezing. 
Chariklo vermengd met deze Waterman Volle Maan-energie voegt een extra mooi voordeel toe aan energetische genezing.
Je kunt deze volle Maan proactief gebruiken door er vast over na te denken over wat voor veranderingen je zou willen zien. Met een open geest en nieuwsgierigheid dienen  jouw nieuwe mogelijkheden zich aan.
Waterman Energie doet dingen graag anders om een nieuwe of betere manier te vinden, buiten de gebaande paden, door zaken ondersteboven en van achteren naar voren te draaien. 

Kijk hier voor jezelf hoe je los kunt komen van oude strakke gewoonten of patronen kunt veranderen en doorbreken.
Als je op zoek bent naar energetisch genezend innerlijk werk van welke aard dan ook, zal deze Volle Maan ook een enorme steun zijn. 
Chariklo staat dus ook bij deze volle Maan en wordt beschouwd als een energie van vrede, genezing en mededogen. Haar energie is als puur, zacht, vriendelijk en liefdevol. 
Chariklo is de grootste asteroïde met een ring eromheen. Het bevindt zich tussen Saturnus en Uranus en is een van de weinige asteroïden met ringen. Een asteroïde is een Hemellichaam, kleine planeet of kleine ster.

De nacht dat Chariklo werd ontdekt was op 15 februari 1997 in Arizona in Amerika
Chariklo's ontdekking toen vormde samen met andere planeten een zespuntige ster aan de hemel en werd daardoor gezien als een magische energie van schepping, wonderen, waarzeggerij, bescherming en bestemming. In de mythologie werd aangenomen dat Chariklo een gedaante veranderaar was. 
Ze zou kunnen veranderen tussen een half mens half dier (centaur) en een waternimf. Ze werd ook beschouwd als een sjamaan en werkte nauw samen met Vesta en Athena. Vesta was de Romeinse godin van het haardvuur, van de huiselijke haard en (vandaar afgeleid) ook van de eendracht en de veiligheid in de staat. Een van de belangrijkste godinnen uit de Griekse mythologie is Pallas Athena, ook wel kortweg Athena of Athene genoemd. Athena was de godin van de hemel, wijsheid, krijgs(kunst) en de vrede. 
Chariklo werd ook beschouwd als de vrouw van Cheiron, een andere asteroïde. In de Griekse mythologie was Chariklo de toegewijde vrouw van Cheiron. Haar kwaliteiten en thema’s houden reflectie in, wat een belangrijk stuk van een helend proces is. Volhoudend, verdragend, vol vertrouwen dat het goed zal komen,  en overgave, totale acceptatie dat het is zoals het is en de kracht van stille moed. Ze werd niet als centaur geboren maar nam de vorm van centaur aan toen ze verliefd werd op Cheiron. Voor die tijd was ze in het gezelschap van de godin Athena. Chariklo reizende door het Galactische centrum geeft ons een stille kracht om elk proces vol te houden en door te zetten.
Chiron is ook een natuurlijke genezer en staat voor het accepteren van wonden en de kracht die uit deze onze wonden voortkomt te erkennen.
Samen vertegenwoordigen Chiron en Chariklo de helende eigenschappen van het goddelijke vrouwelijke en het goddelijke mannelijke die wanneer ze in balans zijn, een gevoel van harmonie en eenheid in onze geest, lichaam en ziel kunnen brengen.

Chariklo's zachte en goedhartige genezende aard heeft ook nog een kracht. 
Haar energie is een mystica en intuïtief. Zij kan wijzere en krachtigere spirits en juiste leraren op ons pad zetten en ze is ook een genezende gids voor velen die in de onzichtbare wereld werken.
Haar sjamaan achtige aard geeft ons de kracht om te genezen. We kunnen een beroep doen op haar energie bij het vinden van de juiste hulp op onze helende reis.
We kunnen met deze volle maan onze kristallen en edelstenen buiten neerleggen om ze in haar naam op te laden en ze gebruiken bij pijnlijke plekken. 
Vanwege haar helende aard zullen we waarschijnlijk meer spiritueel ontwaken en door een of andere genezingscrisis gaan.

Bijvoorbeeld bij de pandemie hebben we al ontdekt dat zij als een katalysator voor spiritueel ontwaken of bewustwording zorgt. Chariklo gebruikt haar zachte, geduldige energie om ons verder te helpen naar begrip en wijsheid. Haar energie is een energie waarmee je om mag leren gaan, op af mag leren stemmen in plaats van ertegen te vechten, om in contact te komen met onze eigen helende vermogens.

De cyclus van Chariklo. 
Chariklo doet er ongeveer 62-63 jaar over om terug te keren naar de startplek waar ze zich bij je geboorte bevindt.  Rond de leeftijd van 16-17, 31-32 en 62-63 jaar voel je haar het sterkst. Rond deze leeftijden voel je je het sterkst geroepen om spiritueel te gaan ontwikkelen en een nieuw niveau van bewustzijn te kunnen bereiken. 

Jij hebt alles in je en de maan staat perfect om je leven te transformeren naar je gewenste wonderlijke leven. Om een wereld te creëren die werkt voor jou en het collectief. Een wereld waarin we in verbinding staan vanuit eenheid, respect en liefde.

De volgende volle maan in Waterman is op 22 augustus om 14:02 uur

De volgende nieuwe maan Leeuw is op 8 augustus om 15:50 uur.

Fijne volle maan,

Medium en transformatiecoach Petra boxnummer 278 van Dit is mijn toekomst.

 
Gerelateerd:
Paragnosten
Paragnosten

Steeds meer mensen zijn opzoek naar paragnosten en proberen in contact komen. Misschien heeft u altijd al willen weten wat de toekomst u zal brengen. ...