De nieuwe maan zorgt voor een bijzondere nieuwe fase

Op 1 augustus is het Nieuwe maan en staan de Zon en de Maan samen in het trotse vuurteken Leeuw. Een Nieuwe Maan is een mooie tijd om iets nieuws te beginnen. Er is een nieuwe fase aangebroken. En omdat de Nieuwe Maan precies op de eerste dag van de maand augustus valt, versterkt dit het gevoel van een nieuw begin: een nieuwe maand, een nieuwe maan, een nieuw begin.

 

Omdat deze nieuwe maan ook precies tussen het Egyptische Nieuwjaar en de Leeuwenpoort van 8 augustus valt, beginnen we een bijzondere nieuwe fase. Er kunnen het komende jaar dan ook oplossingen komen of meer duidelijkheid over thema’s die rond deze periode spelen.

Door de invloed van Venus tijdens deze Nieuwe Maan, heeft de maan een grote invloed op relaties en jouw werk en of inkomen situatie. Mercurius gaat vandaag weer direct lopen en dat kan betekenen dat je weer nieuwe contacten op doet. Echter kan het direct lopen van Mercurius even duren voordat het volledig op gang is.

 

Ben jij een Leeuw van sterrenbeeld of je heb je een Leeuw-invloed? Dan ben je een krachtig persoon: trots, spontaan, moedig, hartelijk, wilskrachtig, zelfverzekerd en een echte leider met veel organisatietalent. Je bent dan ook behulpzaam en beschermend naar jouw gezin. De Leeuw heeft vaak een warme persoonlijkheid. Hij is oprecht en aanhankelijk. Hij staat daarentegen ook graag in het middelpunt van de belangstelling. De Leeuw wilt graag gezien worden en is gevoelig voor vleierij. Daarnaast houdt de Leeuw van luxe en hij wilt dit graag delen met de mensen om hen heen die hem dierbaar zijn. Toneelspelers hebben vaak veel Leeuw-invloed. Soms kan hij wat dramatisch doen om zo de aandacht op zich te vestigen. Ook dominantie, egocentrisme, arrogantie en zelfs grootheidswaanzin horen bij de schaduwkanten van de Leeuw. Een Leeuw die zijn zin niet krijgt, kan soms flink brullen en met boosheid reageren.

 

De planeten standen

De Nieuwe Maan staat samen met Venus en Uranus. Venus is de planeet van schoonheid, liefde, harmonie en jouw geldstroom. Uranus heeft te maken met een soort elektrische spanning en met een flitsend denken, dat op intuïtie lijkt. De bedoeling van dit flitsende denken is, dat de beperkingen doorbroken worden, zodat de weg vrij komt voor de mentale kant van het onderbewuste. Met deze vrije weg in het onderbewuste is het mogelijk om sneller de verbanden te zien die het universum aan je doorgeeft. Het kan zijn dat je een sterke behoefte voelt aan een nieuwe manier van leven. Deze bewustwording kan jou in beweging zetten om naar de juiste oplossingen te zoeken, zodat jij jouw nieuwe manier van leven en een zekere mate van gemak kunt samenbrengen. Hierin kan jij meer harmonie willen brengen.

Je kunt ook tot het besef komen dat je meer een balans mag vinden tussen vrijheid, inkomen en de hoeveelheid bezittingen die je hebt. Je kunt veel oude spullen weg willen doen en het oude achter je willen laten om een nieuwe start te maken.  Of je gaat kiezen voor een nieuwe inrichting en kleuren kunnen hierbij erg belangrijk zijn. 

Op het gebied van inkomen en werk kan het zijn dat je erg goed bij jouw collega’s ligt en een charmant voorkomen hebt. Misschien verdien je veel of word of ben je zelfs net gepromoveerd. Maar je kan nu ook sterk twijfelen of dit wel het werk is wat je echt wilt doen vanuit het hart. En dit kan voor innerlijke onrust zorgen. Je zou misschien heel graag willen veranderen van baan, terwijl er  maar weinig in verandering lijkt te komen. Maak je hierover niet al te veel zorgen. Uranus kan er heel onverwachts voor zorgen dat er een andere baan op je pad komt of dat je je eigen onderneming gaat starten! Bovendien kan de grillige Uranus ervoor zorgen dat er potelingen wendingen ontstaan op liefdesgebied. Op slag verliefd bijvoorbeeld, Venus is tenslotte ook de planeet van de liefde.

 

De invloed van Cheiron

Cheiron, een figuur uit de Griekse mythologie, half mens-half paard, heeft een positieve invloed op de nieuwe maan. Hij staat in het teken van kennis en wijsheid omtrent kunst, muziek, medicijnen, boogschutten en genezing. Door zijn invloed in de nieuwe maan ga je genezing vinden op het gebied van eigenwaarde. Je kunt meer voor jezelf willen opkomen en meer leiding willen nemen over je eigen leven om de door jouw gewenste veranderingen door te voeren. Dominante figuren uit je omgeving kunnen hierdoor minder invloed uitoefenen in jouw manier van leven. Ook kan je jezelf meer willen gunnen wanneer je dat voorheen niet deed. Je kunt dan ook jezelf willen verwennen op een verwendagje, samen met iemand die waardevol voor je is. De Noordelijke maansknoop, die jouw lotsbestemming en jouw talenten aangeeft, staat recht tegenover Saturnus. Je kunt dus een behoorlijke remming ervaren wanneer jij graag aan de slag zou willen met hetgeen waar jouw hart ligt. Wanneer je inderdaad een afremming ervaart, zou dit in kunnen houden dat het belangrijk is eerst een studie of cursus te nemen in wat je graag wilt. Maar ook kan het zijn dat jij mag werken aan je eigenwaarde en zelfbeeld. Oude patronen die jou niet langer dienen en je in de weg staan, mag je gaan herkennen om ze vervolgens om te buigen naar positieve patronen.

Veel negatieve patronen kunnen ook uit jouw jeugd komen of zelfs uit vorige levensJe kunt dan ook tijdens deze Nieuwe Maan bewuster aan de slag gaan met het loslaten van negatieve patronen. Wanneer je steeds meer van deze oude emotionele blokkades weet op te lossen, kan hetgeen jij wenst vanuit je hart, makkelijker naar je toe stromen. Heb je het gevoel dat je dit niet alleen kunt? Er zijn genoeg coaches die je hierbij kunnen helpen, bijvoorbeeld coach Gert, Maria, Freddy, Annie, Bert, Annelies of Marjolein.

 

Relaties

De nieuw maand heeft ook een sterke uitwerking op relaties. Tweelingzielen kunnen in een loyaliteitsconflict zitten wanneer zij het gevoel hebben tussen twee partijen in te staan. Zij kunnen dan ook de tijd nodig hebben om op een rustig tempo veranderingen door te voeren in hun leven. Vooral wanneer er kinderen en/of een partner in het spel is. Zij willen misschien wat meer beschermend zijn naar hun gezin en rekening houden met de gevoelens van de ander(en), om zo niemand te kwetsen en de sfeer goed te houden. Veel verschillende gevoelens kunnen naar boven komen namelijk, teleurstelling, jaloezie, een gevoel van afremming, afstand binnen je relatie of het gevoel dat je tweelingziel je niet op de eerste plek zet.  

Probeer in dit geval je gevoelens uit te spreken en contact te maken. Want de kans is groot dat gekwetste gevoelens niet worden uitgesproken en de communicatie nog wat stroef verloopt. Door de invloed van Uranus, wat voor een verrassingselement kan zorgen, kan er in jullie leven een nieuwe liefde in het spel komen. Dit kan deze Nieuwe Maan een (lichtelijk) dramatisch tintje geven. Tweelingzielen kunnen elkaar ook spiegelen op het gebied van eigenwaarde, eigenliefde en zelfbeeld. Je kunt gestimuleerd worden om meer in je eigen kracht te komen en aan jezelf te werken. Het gevoel van je hart volgen wordt sterker en je kunt ook intuïtief boodschappen krijgen over je toekomst samen als tweelingzielen.

 

Op 8 augustus zal de Leeuwenpoort-portaal zich openen. Een belangrijke dag waarop er hoge energiefrequenties via Sirius naar de aarde komen en onze trilling gaan verhogen. Deze dag kondigt een nieuwe fase aan waarin er nieuwe deuren open gaan en jij meer naar buiten gaat treden en in je kracht gaat staan. Ook gaat de band tussen tweelingzielen sterker worden door een gouden koord tussen hun harten. 

 

De redactie van Dit is mijn Toekomst

 
Gerelateerd:
Klik hier voor meer informatie over | Astrologie
Astrologie

Astrologie is een symbolentaal. Door de interpretatie van deze symbolen (de planeten aan de hemel) wordt gekeken naar het verband tussen de verschijnselen aan de hemel en het leven op aarde...