De grasmaan

Aanstaande zaterdag, 18 mei verschijnt om precies te zijn 22:13uur de volle Grasmaan. De grasmaan staat in het teken van groei, vandaar dat deze maan ook valt in de periode van groei en bloei die aan de Midzomer vooraf gaat. Het gras staat overal in bloei, vooral als deze maan zo laat valt. Rond deze tijd werd vroeger de hooioogst binnengehaald, een belangrijke oogst, die ervoor moest zorgen dat het vee de winter door zou komen. Veel groenten zijn er echter nog niet geoogst en het graan begint ook nog maar net te rijpen. De Grasmaan is daarom geen oogstfeest, maar eerder een tijd van hoop en belofte.

 

De prachtige meidoorn boom vertegenwoordigt het vruchtbaarheidsaspect van de Godin. Je hebt ze vast wel ergens zien staan met haar volle groene takken en witte bloemen.

 

Deze maan kun als een spiraal door je leven lopen, van binnen naar buiten. Sta even stil bij de plannen die je in werking hebt gezet en die nu nog steeds groeiende zijn.. Voel hierbij ook de dankbaarheid en liefde die je hebt ervaren. Schenk deze liefde en dankbaarheid dan ook aan de groeikracht van de natuur!

 

Vier deze volle maan door de zaken die op het moment belangrijk voor je zijn erbij te betrekken. Zaken die best goed lopen, maar toch wel een extra stimulans kunnen gebruiken. Misschien heb je wat problemen gehad met een kind, vriend of partner en wil je nu je vreugde uiten dat het alweer een tijd goed gaat. Misschien zijn er hoopvolle ontwikkelingen in het wereldgebeuren die je graag mentaal wilt ondersteunen: een vrede die net is gesloten, een dictator die is afgezet. Alles wat het jou waard is om even bij stil te staan tijdens je maanviering.

 

Wanneer je deze momenten even voor jezelf bij elkaar hebt gehaald om te overdenken is het fijn je maanviering af te sluiten met een vollemaan meditatie. Als het weer het toelaat, moet je deze meditatie echt in de buitenlucht houden! Ga op de avond van vollemaan naar buiten en ga op een plekje staan waar je de maan duidelijk kunt zien. Ga zitten of staan op een gemakkelijke manier die jij fijn vind, omdat de meditatie wel enkele minuten kan duren. Bewonder oprecht de volle maan en neem zijn schoonheid en licht in je op. Adem dan maar eens flink in en uit terwijl je het licht in je op neemt. Laat het gevoel dat in je opkomt spreken, lach bijvoorbeeld naar de volle maan en laat het licht door je heen schijnen. Als je het gevoel hebt letterlijk je verlangens uit te spreken naar de maan, schroom dan niet. Begin te praten tegen de maan en vertel je verlangens vanuit je hart. Visualiseer een lichtstraal naar beneden die jouw aanraakt in je kruincentrum en je hartcentrum, dit zorgt voor healing. Zie je zelf in de maan, stel je open en durf je emoties te delen. Je wordt hierdoor sterker in alle opzichten en durf je gevoelens ook te laten stromen. Je kunt de meditatie doen zo lang als je wilt.

 

Laat het weer het niet toe om buiten te mediteren met vollemaan? Probeer dan thuis, voor een raam te gaan staan waar je een heldere blik op de maan kunt krijgen. Zo niet, gebruik dan de volle maan meditatie voor binnen. De volgende keer als je je uit balans voelt of je hebt behoefte aan extra kracht dan kun je energie verkrijgen uit de volle maan. Want realiseer je dat je één bent met alle dingen in het universum.

 

Het is goed mogelijk, dat je tijdens de dagen van vollemaan wat prikkelbaarder bent. Dit is niet heel vreemd, deze dagen stuurt de maan namelijk veel energie naar de aarde. Deze energie kun je ook positief inzetten, ten minste als je het goed gebruikt. Het is belangrijk dat je in een kalme gemoedstoestand bent om de positieve energie te ontvangen. Vergeet niet dat alles wat er gaande is in je lichaam, geest en ziel op dat moment versterkt wordt. Probeer dan ten tijde van de vollemaandagen meer je rust te vinden, niet alles wat je tegenkomt al te zwaar te laten wegen. De energie van de volle maan is erg krachtig. Het is daarom van belang dat je intentie positief is. Probeer geen ruzie te maken, mediteer, zorg voor positieve gedachten en stuur zegeningen naar anderen.

 

De redactie van Dit is mijn Toekomst

 
Gerelateerd:
Klik hier voor meer informatie over | Mindfulness
Mindfulness

In plaats van je te laten meeslepen door deze ervaringen, leer je er met vriendelijke nieuwsgierigheid naar te kijken, zonder erop te reageren of je eraan vast te klampen....