De maandenergie van mei

De maand mei nodigt je uit om alles te laten bezinken wat je in de afgelopen 4 maanden sinds de start van het nieuwe jaar hebt beleefd. Neem je tijd, ga er even rustig bij zitten en kijk terug om te ontdekken wat er in jou is veranderd. Dit is een maand om alles innerlijk op een rijtje te zetten, om te kijken wat je hebt geleerd en ervaren, en hoe je daarmee de komende maanden verder kan.

Het kan zijn dat je het gevoel zal hebben afgeremd te worden, wanneer je te actief aan het plannen gaat, of wanneer je te druk aan de slag bent. Het hogere doel van deze maand is immers spirituele groei en bewustwording, en dat lukt gewoon niet wanneer je leven vol zit met allerlei activiteiten in de buitenwereld.

 

De retrograde van Pluto en Saturnus doen je stilstaan bij je grote transformatiethema’s, en in mei zal je daarrond alle informatie kunnen ophalen via je Hoger Zelf. Vaak zijn het de grote thema’s van de voorbije jaren, die stilaan hun afwerking naderen nu 2020 in zicht komt. Je hebt al heel wat kunnen leren waardoor jeje denken en je emotioneel veld al een heel stuk lichter hebt gemaakt. Maar het zijn nu de taaiste reststukken die overblijven, en die heel wat focus, toewijding en een goedmanagement van je energieveld vragen om ze tot oplossing te brengen. Want waar steek jij je energie in? En brengt dat je naar waar je wilt zijn?

 

In de maand mei is er een hoop gaande rond relaties. Je hebt de afgelopen tijd een dusdanige groei gemaakt, dat je veel duidelijker ziet waar je staat in al je relaties. Je ziet duidelijk waar de verbinding sterk is, vanuit je hart als je hogere zelf, en die relaties zullen dan de komende maanden en jaren steeds meer aanwezig zijn in je leven. Dit zijn de verbindingen van jouw Nieuwe Tijd, die je hier en nu aan het bouwen bent, en die een bron van grote vreugde, steun en liefde zijn.

 

Wat je ook duidelijk zult voelen en ervaren, is dat waar er op sommige stukken verbinding was, dit ook aan het afbrokkelen is en de energie voelbaar weglekt. Dit overkomt je en hier is niets mis mee. Dit is de Aquarius-tijd: alles vloeit en stroomt. Je probeert situaties of mensen vast te houden, terwijl je vanuit je hoogste bewustzijn weet en voelt dat ze wegdrijven uit jouw leven. Op dat moment zijn deze stukken klaar om hun eigen te kiezen en te gaan. Dit kan voor de nodige frustratie, onzekerheid en irritatie zorgen. Verdriet kan hierbij ook om de hoek komen kijken.

 

Neem je de komende dagen en weken voor om de nodige tijd voor je Zelf in te plannen. Neem de tijd om je energieveld schoon te maken, de inzichten stromen dan vanzelf weer naar binnen, zodat je duidelijker ziet waar je weg heen gaat en waar je je focus op mag zetten het komende jaar.

 

Allerlei planeetstanden helpen je deze maand om los te maken van oude remmingen, uit oude vastgeroeste ideeën en beperkende structuren. Het is vaak gewoon maar mindful zijn op je eigen denken, en de toewijding voelen in je hart om dat denken te veranderen. Deze transformatie kan zeer snel gaan, als je het écht wil, en heel traag, wanneer je ego in de weg staat, en je weigert open te staan voor andere visies, andere mogelijkheden, of goede raad vanuit je eigen Hoger Zelf of van anderen om je heen.

 

De tweede helft van mei wordt er zachtjes aan meer en meer gezocht naar manieren om stabiliteit te verwerven, de verandering voort te zetten, om het een en ander in de voor jou juiste vorm te gieten, en om praktische dingen die deel uitmaken van jouw verandering te gaan aanpakken. Er zal ook merkbaar meer tendens zijn naar het voelen en verspreiden van hoop en samenwerking, maar weet dat je dat vooral zal voelen wanneer je jouw veld hebt opgeruimd, dingen op een rijtje hebt gekregen, en daardoor helderheid in jezelf hebt gecreëerd.

 

In elk geval kan de maand beginnen met de wens het de komende tijd wat lichter, makkelijker vrijer, luchtiger, vreugdevoller en liefdevoller te maken in en rond jezelf, je helpen om dit dan ook te realiseren. En deze intentie regelmatig herhalen zal je altijd een stukje verder op deze weg zetten, ook al gaat het soms niet zo makkelijk als dat je had gehoopt. Heb dan ook geduld met jezelf, en weet dat je jouw Hemel op Aarde creëert, wanneer je je denken Licht houdt, en vooral: wanneer je gelooft in je Zelf.

 

De redactie van Dit is mijn Toekomst

 
Klik hier voor meer informatie over | Astrologie
Astrologie

Astrologie is een symbolentaal. Door de interpretatie van deze symbolen (de planeten aan de hemel) wordt gekeken naar het verband tussen de verschijnselen aan de hemel en het leven op aarde...