De super lentemaan

Donderdag 21 maart om 2.43 uur zal de Volle Super Lentemaan te zien zijn. Op deze dag is het een bijzondere Volle Maan: het is de derde Supermaan in een reeks van drie Supermanen op een rij. Bovendien is deze Supermaan een vervolg op de Engelenpoort 333 van 3 maart door de driedubbele getallen in de datum 3-3-3 (2+1-3-2+0+1+9), een stukje numerologie.  Hierdoor kun je positief gaan kijken naar alle veranderingen die gaande zijn in je leven en veel hulp en tekens krijgen van de Engelen. De lentemaan heeft als thema bescherming. Bescherm je plannen die je hebt laten ontkiemen bij de Sneeuwmaan van februari en vraag deze avond aan aartsengel Michael om jou hierin bij te staan. Want iets wat voorspoedig lijkt te gaan, kan nog mislukken, zelfs als het beschermd en begeleid wordt.

 

Tijdens een Volle Maan staan de Zon en de Maan recht tegenover elkaar in tegengestelde astrologische tekens. Dit zorgt ervoor dat er een spanningsveld is en innerlijke conflicten naar boven kunnen komen, horende bij het thema van deze Volle Maan. Het gevoel en het verstand kunnen niet op een lijn komen te liggen. Je kunt rond de dagen van deze Volle Maan belangrijke beslissingen willen maken en/of banden willen verbreken, wees hier bewust van. 

De volle maan wordt een Supermaan genoemd, omdat de maan in dit geval relatief dichter bij de aarde staat dan normaal en dus ook groter oogt.  De uitwerking van een Supermaan is sterker dan die van andere Volle Manen en is al een week ervoor en tot een week erna voelbaar. Je kunt daardoor extra last hebben van een slechte nachtrust, een overprikkeld zenuwstelsel, veel in je hoofd zitten, spijsverteringsproblemen, angsten, het vasthouden van vocht, pijnlijke voeten of spieren en verkoudheden. Dit jaar vindt er een reeks van drie Supermanen plaats, die alle drie verband houden met elkaar en waarvan deze Lente Supermaan de laatste is. De eerste Super Ijsmaan was op 21 januari, met tevens een Maansverduistering, die tot een half jaar erna zijn uitwerking heeft en dus ook nu voelbaar is. Deze Maansverduistering vergroot alle gevoelens en met name de sombere gevoelens, met als doel om jou bewust te maken van hetgeen nog geheeld mag worden. Bij elke Nieuwe en Volle Maan kan de Maansverduistering veel losmaken.

Er kan dus veel boven komen drijven, waarin je niet goed weet of je nu iemand tegemoet moet komen in bijvoorbeeld een conflictsituatie, of dat je voor jezelf moet blijven kiezen. Je weet je niet zo goed een houding aan te nemen in bepaalde situaties en dat kan voor verwarring zorgen.

Maar met de Lentemaan gaan we richting een wending. Bij de Lentemaan begint de energie in de natuur weer te stromen en enorm krachtig ook! De natuur wordt wakker, bomen en struiken lopen uit en kleine zaadjes ontspruiten tot leven. Voel maar welke wensen en verlangens er in jou leven en wat jij wilt laten groeien. Waar wil jij je aandacht aan geven? Deze lentemaan geeft jou extra energie om je dromen en verlangens waar te maken. Welke stappen wil jij zetten om je dromen waar te maken? Welke stappen helpen jou om jouw verlangens te leven?

 

In de viering van deze maan kun je tot uitdrukking brengen wat je wilt steunen en beschermen. Het kan gaan om een kind dat je groot wilt brengen, een organisatie of beweging die je wilt ondersteunen, maar het kan ook op jezelf betrekking hebben: een opleiding die je af wilt maken. Geef in een eigen symbolische handeling aan dat je het doel waarnaar je streeft bereikt. Mediteer over wat dit voor jou persoonlijk betekent en in welke opzichten jij je omgeving de bescherming biedt die nodig is om iets te laten volgroeien.

 

De Redactie van Dit is mijn Toekomst