De zwarte super nieuwe maan de tweede nieuwe maan in augustus

In de maand augustus hebben we al van een nieuwe maan mogen genieten, namelijk de nieuwe maan die precies op 1 augustus viel. De tweede nieuwe maan zal op 30 augustus zichtbaar worden. Maar de dag ervoor, op 29 augustus is haar geboorte. Deze tweede nieuwe maan wordt ook wel de ‘zwarte maan’ genoemd en dit komt maar ongeveer één keer in de drie jaar voor.

 

Donkere maan en nieuwe maan worden vaak door elkaar gehaald, maar donkere maan is een moment dat er écht geen maan meer te zien is. Dat is die ene nacht waarop de hemel helemaal zwart is. Nieuwe maan daarentegen begint op de nacht waar weer een klein streepje maan te zien is. Bovendien staat de maan relatief gezien dicht bij de aarde en het is daardoor een “Super Nieuwe Maan”. Helaas is de maan niet zichtbaar, maar als dit wel het geval was, dan zou de maan extra groot zijn. Helaas is dit fenomeen niet te zien, doordat de Maan tussen de aarde en de Zon in staat. We zien dan alleen de schaduwkant van de Maan.

Mars, Venus, Mercurius en Juno staan samen met de nieuwe maan, waarvan de daadkrachtige Mars het dichtste bij staat en de meeste invloed heeft. Uranus maakt een mooie verbinding met deze planeten en gaat voor gelukkige veranderingen zorgen, waarbij een verrassingsaspect niet is uitgesloten!

 

Een mythe is dat er gezegd werd dat je met donkere zwarte maan absoluut geen magie moest uitvoeren. Het was een maanfase om op magisch vlak over te slaan. Magie tijdens deze maanfase zou grenzen aan zwarte magie. Maar als je alle maanfases met een ceremonie eert, behalve die ene fase, is het alsof je alle negatieve kaarten uit een tarotdeck haalt en net doet of die kaarten niet bestaan.

Net als met Samhain, ook wel Halloween of Keltische nieuwjaar genoemd, zijn óók met donkere maan de sluiers tussen de werelden dun waardoor er toegang is tot parallelle, energetisch andere werelden. Dat de aarde een schaduw werpt op de maan betekent namelijk niet dat de maan geen energie uitstraalt. Een volle maan is krachtig en licht, donkere maan is minstens net zo krachtig, alleen verborgen. In deze maantijd zijn de sluiers dun en staan de poorten open, waardoor je gemakkelijker hulp kunt inroepen van voorouders, gidsen, goden en spirits.

 

De donkere maantijd is de tijd om de crone in jezelf te zoeken, te omhelzen en te leren van haar wijsheid. (Van de drievoudige godin is zij de oude wijze godin.) Dit is de beste maantijd voor meditatie, divinatie, zelfreflectie en het uitvoeren van rituelen om datgene wat je wilt loslaten te offeren aan moeder aarde of aan één van de cronegodinnen of –goden. Dat zijn geen slechte of negatieve goden en godinnen, ze staat vooral symbool voor aspecten van onszelf die we liever uit de weg gaan. Die kant van onszelf noemen we de schaduwzijde. Cronegodinnen en –goden zijn onder andere: Hecate, Morrighan, Holle, Kali, Odin en Anubis.

 

Magie om iets te veranderen, te vernietigen, kwijt te raken, of het onder ogen komen van jouw schaduwzijde heeft tijdens de donkere maanfase extra veel kans van slagen omdat de energie van de donkere maan daarbij helpt.

Tip: Mediteer! De donkere maan is een uitstekende periode voor meditaties en zoektochten naar de verborgen antwoorden in je eigen onderbewustzijn.

 

Zet de komst van de donkere maan in je agenda op donderdag 29 augustus en plan tijd voor jezelf in. Deze donkere maan brengt je weer een stap dichterbij de oogsttijd, welke in september valt. Denk na over waar jij allemaal dankbaar voor bent. Het voelen van dankbaarheid zal helend werken voor je ziel. Een mooie meditatie voor donkere maan is om eerst op te schrijven waar je allemaal dankbaar voor bent en dan te mediteren op het gevoel van dankbaarheid. Voel het door je hele lijf stromen en stuur het gevoel van dankbaarheid naar alles wat je hebt opgeschreven. Daarmee stuur je ook een gevoel van waardering uit.

 

De Redactie van Dit is mijn Toekomst

 
Gerelateerd:
Spirituele Astrologie
18-2-2020
Spirituele astrologie

Bij spirituele astrologie gaan we uit van de geboortehoroscoop, dit is het pakket gereedschap waarmee u geboren bent. Het verschil met de ‘gewone’ astrologie is dat de accenten anders worden gelegd bij de interpretatie ...