Dit is uurhoekastrologie

Wat is uurhoekastrologie? Soms bellen mensen mij gericht op en vragen een uurhoek te trekken op hun vraag. Hiermee heb ik al een deel van de vraag beantwoord. Een ander woord voor uurhoekastrologie is ‘vragenastrologie. Een heel andere tak dan de geboorteastrologie die het meest bekend is.

 

De laatste tijd vragen mensen weer regelmatig wat het nu precies is zo’n uurhoek en daarom lijkt het me nuttig het weer een keer onder de aandacht te brengen. Een uurhoek is niets meer en minder dan een horoscoop van het moment dat ik de vraag hoor of lees en dat de vraag mij duidelijk is. Dat laatste lijkt misschien een opmerking die er niet toe doet, maar het komt voor dat de vraag die iemand mij in eerste instantie stelt niet de vraag is waar het echt om draait. Dan is de vraag bijvoorbeeld, ‘Kunt u even kijken hoe mijn relatie ligt?’ De achtergrond van waaruit de vraag gesteld wordt is belangrijk. De vraag kan gesteld worden omdat de relatie getrouwd is. Ik kijk uiteraard naar de verhouding tussen de vraagsteller en de relatie, maar zeker ook of er verandering aan komt bij de getrouwde persoon. Als ik dat niet zie, is de kans klein dat deze persoon uit zijn/haar huwelijk stapt om helemaal te kiezen voor de degene die mij de vraag stelt. Of ik zie bijvoorbeeld heel veel twijfel bij zo’n persoon. Dat vertel ik dan, zodat degene die ik aan de lijn heb weet dat het wel even kan duren. Of dat als hij/zij zegt voor mijn cliënt te kiezen dat volgende maand weer anders kan zijn.

 

Het is één van de oudste vormen van astrologie. In de horoscooptekening heeft u een plaats en de persoon of situatie of het voorwerp waar de vraag over gaat ook. Beiden worden vertegenwoordigd door een huis (taartpunt in de tekening). Elk huis heeft een ‘heerser.’

Vervolgens kijk ik naar het contact. Is het prettig, ligt er spanning, lopen de planeten bij elkaar vandaag, etc. Ook naar de ‘kracht’ van de betrokken planeten. De ene keer staat een planeet heel sterk, maar de andere keer helemaal niet. Daar zijn allerlei regels voor waar ik u niet mee ga vervelen, maar in dat laatste geval kan iemand van alles willen, maar heeft hij letterlijk niet de kracht/de mogelijkheden om het door te zetten.

 

Stel dat net uw relatie verbroken is en u wilt weten of u en uw ex-partner nog bij elkaar komen? Als ik zie dat de planeten zich alleen maar verder van elkaar verwijderen is het antwoord nee. Het contact is dan geweest en komt niet meer. Of iemand wil weten of hij/zij het huis makkelijk kan verkopen? Dan moet er contact komen tussen de verkoper en een eventuele koper. Dat kan op een prettige manier, maar soms ook op een manier die spanning geeft. In het laatste geval kan er zeker een koper zijn, maar de spanning geeft aan dat het niet gaat zoals de koper graag wil. Het kan zijn dat de koper het huis wel wil, maar tegen een veel lagere prijs. Of er komt helemaal geen contact tussen de betrokken partijen en dat geeft aan dat het wel even kan gaan duren.

 

Uurhoekastrologie is zwart/witter dan geboorteastrologie, maar bij vragen veel duidelijker vind ik. Via de geboorte- en jaarhoroscoop kan je kijken of bijvoorbeeld het thema relatie of verhuizing speelt. Maar het specifieke huis dat je hebt gezien of die leuke man/vrouw waar je een relatie mee zou willen staat er niet in. Op het moment dat je de vraag stelt over dit specifieke huis of deze persoon, dan gaat het antwoord ook hier over.

 

Ik hoop dat het zo wat duidelijker is geworden en ik beantwoord eventuele vragen graag.

 

Lieve groet,

 

Nette

 

 

 
Gerelateerd:
Klik hier voor meer informatie over | Astrologie
Astrologie

Astrologie is een symbolentaal. Door de interpretatie van deze symbolen (de planeten aan de hemel) wordt gekeken naar het verband tussen de verschijnselen aan de hemel en het leven op aarde...