Het astrologisch journaal van december 2020

2020 was altijd voorbestemd om een bijzonder jaar te worden. De uitkomst is een grote ontwaking met veranderingen op alle vlakken. We zijn anders gaan kijken, voelen, denken en Zijn dan voorheen. Gedurende onze afsluiter, de decembermaand, hebben we een zonsverduistering, de zonnewende, een speciale volle maan en de uitlijning van Jupiter en Saturnus, die bekend staat als de Grote Conjunctie. Hoewel er deze maand zoveel activeringen en energie voor ons plaatsvinden, is het waarschijnlijk pas volledig begrijpelijk als we nog even down the Rabbit Hole gaan. Dit zijn de belangrijkste gebeurtenissen voor december 2020:

 

 • 7 december staat de maan vierkant tegenover de Maansknopen.

Wanneer de maan vierkant staat tegenover de maansknopen plus in dit geval ook tussen 2 verduisteringen in staat, levert dit een verhoogde energie op die ons disbalans kan brengen en daardoor onzekerder kan laten voelen. Maansknopen vertellen ons iets over waar wij vandaan komen en wat ons zeer bekend is (de Zuidelijke Maanknoop) en ze wijzen ons de weg waar wij naartoe moeten gaan (De Noordelijke Maansknoop). De vierkanten zetten in ieder geval tot actie aan!

 

 • 10 december - Pluto en Eris

Pluto is de heer van de onderbewuste en Eris de Godin van het onderbewuste. Deze twee dwergplaneten staan zo afgestemd dat er een verhoogde spanning, frustratie en boosheid gevoeld kan worden. Dit zal, wanneer je de energie positief gebruikt, ervoor zorgen dat je: iets gaat veranderen, je ergens actie op wilt gaan nemen, een stapje verder wilt groeien of om je ergens van los wilt maken omdat het een zware maar ook krachtige energie kan zijn.

 

 • 12 december - 12/12

Nummers hebben hun eigen unieke betekenis maar voor nu concentreer ik mij op 1212. 1212 is een krachtig getal. 1212 is tevens verbonden met de Merkaba. De Merkaba is verbonden met de chakra’s in het fysieke lichaam. Je kunt het zien als een lichtvoertuig dat geest en lichaam mee kan nemen van de ene werkelijkheid, wereld of dimensie naar de andere. Een Merkaba is een levend roterend veld van licht. Het heeft de vorm van een zespuntige ster, opgebouwd uit twee piramides met een driehoekige basis (tetraëders) die tot halverwege in elkaar zijn geschoven; Een driehoek naar boven welke het goddelijke en een driehoek naar beneden welke het aardse met elkaar verbindt. Het duale dat het in zich draagt is tevens het mannelijke en vrouwelijke veld, welke door elkaar heen werken. Er wordt bij de getallen 1212 aangenomen dat ze een activeringscode herbergt waarbij er een nieuwe energie van bewustwording toegevoegd wordt aan het collectieve bewustzijn van de aarde en wat er op leeft..

 

 • 14-15 december: Nieuwe Maan in Boogschutter met zonsverduistering.

Dit is een zeer sterke en krachtige energie die ascensie symptomen kan activeren. Later schrijf ik hierover meer. Houd mijn box 278 van Dit is mijn toekomst in gaten wanneer je op de hoogte wilt blijven.

 

 • 15 december - Chiron Direct

Chiron is een asteroïde (rotsstuk) die bekend staat als de gewonde genezer. Deze is de afgelopen maanden retrograde geweest wat een hoop onrust en onzekerheden met zich meegebracht heeft maar gaat vandaag rechtstreeks. Cheiron ook wel Chiron genoemd verbindt de banen Saturnus en Uranus en vertegenwoordigt het schijnbaar onverenigbare met elkaar te gaan verbinden en vooral de wond ervan te gaan helen.

 

 • 17 december - Saturnus gaat Waterman binnen.

Saturnus gaat nu Waterman binnen waar het de komende 2,5 jaar zal verblijven. De plaatsing van Saturnus geeft onze karmische lessen weer en de thema's waarmee we de komende jaren aan gaan werken. De standen van Saturnus kwamen dit jaar overeen met de lockdowns die we over de hele wereld hebben gezien. Mogelijk ontvangen we rond deze tijd meer nieuws met betrekking tot versoepeling of aantrekken van regels, handhaving of bestrijding van Corona. Waterman is de vrijheidslievende en zorgt ervoor dat er meer humanitaire actie en gelijkwaardigheid mag gaan komen.Terwijl Saturnus niets liever doet dan het in banen willen leiden, het aan regels en beperkingen legt en wil onderdrukken door middel van grote autoriteiten. Lets go watermannenenergie!

 

 • 18 december - Zon op Galactisch Centrum

Het Galactische Centrum is een sterk geladen punt in ons Universum. Wanneer de zon op één lijn staat met dit centrum ontvangen we een hoge frequentie aan energie. Deze prachtige spirituele energie kan bijvoorbeeld gaan zorgen voor: helderziende dromen, chakra's activeren, contact met verre voorouders en het opnieuw brengen van onverwerkte vorig levenservaringen om deze op te gaan schonen.

 

 • 19 december - Black Moon Lilith staat Conjunct Uranus

Black Moon Lilith wordt geassocieerd met vrouwelijke kracht en onze schaduwkant. Uranus ( de planeet van Waterman) is een vrijbuiter. Dus als deze twee krachten samenkomen kunnen we er een goede energie van maken om vrede te gaan sluiten met onze schaduwkanten en het omarmen van de Goddelijke vrouwelijke energie.We zitten constant in onze yang (mannelijke) energie en laten maar weinig yin (vrouwelijke energie) toe. Het is dus zowel voor onze eigen gezondheid als die van de planeet belangrijk dat we het mannelijke en vrouwelijke niet alleen als gelijk zien, maar ook actief de enorme kracht van het vrouwelijke eren. Het brengt creativiteit, voeding, eenheid en balans. Elk levend wezen heeft vrouwelijke energie nodig om te overleven en floreren.

 

 • 20 december - Jupiter gaat Waterman binnen

Jupiter vergroot. Jupiter brengt ongeveer 1 jaar door in elk sterrenbeeld. Watermannenergie zal in 2021 heel sterk aanwezig zijn wat inhoudt dat onze focus versnelt zal verschuiven naar collectiviteit, gelijkwaardigheid, humaniteit en technologische vooruitgang.

 

 • 21 december - De grote conjunctie en de Zonnewende

De winterzonnewende valt op 21 december. De zon komt dan op ter hoogte van de steenboks- en de kreeftskeerkring. De Grote Conjunctie is een uitlijning op dezelfde graad van zowel Jupiter als Saturnus van de dierenriem. De laatste 200 jaar heeft de Grote Conjunctie bijna altijd plaatsgevonden in aardetekens. Nu verschuiven we echter naar het luchtteken Waterman. Hier start een nieuwe 200-jarige cyclus en is voorbestemd om meer "Age of Aquarius" thema's naar de aarde te brengen welke onze planeet zullen helpen opstijgen naar hogere frequenties. Saturnus wordt ook beschouwd als de Heer van Karma. Door de lessen van Saturnus te doorlopen, zijn we in staat onze karmische lessen en schuldgevoelens af te lossen en daardoor meer goed karma aan te trekken. Wanneer we dat eenmaal hebben gedaan en de les is geleerd, kunnen we onszelf upgraden naar het volgende niveau van evolutie. Wanneer Jupiter (de kracht van expansie) en Saturnus (de Heer van Karma) ontmoeten laat Jupiter een vergroot licht schijnen op al onze Saturnuslessen. Jupiter is in staat om ze duidelijker te laten zien, maar ook op vele manieren uit te vergroten ook op mondiaal niveau. Het is bijna alsof de aarde wakker wordt geschud met haar karma. In veel opzichten gaat onze hele planeet naar een nieuw niveau in.Wat ons collectieve Aarde-karma ook is, deze Grote Conjunctie is gekomen om de zaken in balans te brengen. Op mondiaal niveau zal alles wat moet worden terugbetaald, moeten worden terugbetaald. Wat verschuldigd is, zal moeten worden gegeven. Er is geen uitweg. In zekere zin is dit het moment waarop de collectieve daden van de mensheid worden afgewogen tegen de veerkracht van het leven en we kunnen zien wat er moet worden aangepast en rechtgezet. Op diepere spirituele niveaus duidt deze afstemming van Jupiter en Saturnus op een toename van het bewustzijn voor de planeet, waar we met meer duidelijkheid over de karmische energie van aardbol kunnen zien, en wat we kunnen doen om meer balans te creëren. Het is ook interessant op te merken dat zowel Jupiter als Saturnus samen zullen komen op nul graden punt van Waterman. 0 graden is een sterk geladen punt is van elk sterrenbeeld. 0 graden staat voor oneindig potentieel en mogelijkheden. Het vertegenwoordigt een tijd waarin alle dingen mogelijk zijn en een nieuwe basis wordt geopend. Op deze dag zal het voelen alsof de aarde door een portaal van energie beweegt waar ze opnieuw geboren zal worden en miljoenen nieuwe mogelijkheden voor ons allemaal zal bevatten. Dit is een zeer vruchtbare energie, die duidt op een nieuw begin op grote schaal. De aarde zal nooit meer hetzelfde zijn en als wezens van deze aarde zullen we geen andere keuze hebben dan ons aan te passen en dit nieuwe hoofdstuk te omarmen dat ons wordt aangeboden. De energie van de Grote Conjunctie zal het krachtigst rond deze tijd aanvoelen. Dan verdwijnt het daarna naar de achtergrond waar het ons de komende jaren sterk door watermannenenergie zal blijven beïnvloeden.

 

 • 23 december - Mars Vierkant Pluto

Dit is de laatste uitlijning van Mars vierkant Pluto in een serie van drie. Mars Vierkant Pluto is typisch een energie die duidt op verhoogde opwinding, frustratie en zelfs woede. Het hele jaar door vielen deze afstemmingen samen met protesten om verschillende redenen die op de hele wereld werden gezien. Aangezien dit de laatste van deze afstemmingen is, zullen we hopelijk een gevoel van dieper begrip krijgen, waardoor we weer verder kunnen gaan met het gevoel gehoord en gezien te worden.

 

 • 30 december - Volle maan in Kreeft

Het is ook de tweede Volle Maan Kreeft die we dit jaar meemaken. De eerste Volle Maan was tijdens een verduistering die begin januari plaatsvond. Deze energie van Volle Maan in kreeft is niet zo sterk en duidt op de pagina afsluiten en omslaan. Hierover schrijf ik later meer. Blijf mijn box 278 van Dit is mijn Toekomst volgen en je blijft op de hoogte.

2020 is een zeer uitdagend belangrijk jaar geweest. Het is goed om na te denken over alles waarvoor we dankbaar kunnen zijn, over alle kracht die we hebben opgebouwd en alle groei die we hebben gedaan. Het is gemakkelijker om op dit jaar af te gaan schrijven als een jaar om snel te vergeten. Wanneer we er met een andere visie naar kijken, kunnen we misschien parels van wijsheid vinden en het jaar bekijken als een revolutionair jaar die belangrijk voor ons allemaal is geweest. Ik wens jullie allemaal een veilige, gelukkige en gezonde december en een geweldige start van 2021!

Met harte groet,

Petra van box 278 van Dit is mijn Toekomst