Het astrologisch journaal van oktober

De energie van oktober brengt onevenwichtigheid met zich mee en tegelijkertijd een prachtige maand om zaken te gaan helen of op te gaan lossen.

1 oktober: Ram Volle Maan

Dit is de eerste volle maan van oktober. De tweede volle maan valt op 31 oktober. Bij volle manen heb je een prachtige energie om dingen los te laten.

3 oktober: Mars Conjunct Eris

Eris is de godin van onenigheid en strijd. Ze is een pionier omdat ze opkomt voor haar rechten en haar macht terug claimt. Zowel Mars als Eris kunnen impulsief zijn dus denk eerst even goed na alvorens te handelen om te voorkomen dat je iets te doet waar je later misschien spijt van krijgt. Op grotere schaal kunnen we verwachten dat we op gaan komen voor onze rechten of waarin we geloven. Mars en Eris strijden samen graag voor rechtvaardigheid.

4 oktober: Pluto Direct

Pluto staat direct en brengt meer transformerende energie met zich mee. Pluto stond retrograde vanaf 24 april maar is nu direct wat in zal gaan houden dat er informatie naar voren komt die eerst verborgen bleef.

6 oktober: Mars staat het dichtst bij de aarde

Mars staat de het dichtst bij de aarde dit zal kunnen gaan zorgen voor meer spanning, passie, pioniers kracht, dichter bij jezelf kunnen komen en extreme weersomstandigheden veroorzaken.

9 oktober: Mars vierkant Pluto

Dit is de tweede keer dat Mars vierkant Pluto staat. Totaal zal deze in 2020 3 keer voorkomen. De laatste keer in december van 2020. Mars vierkant pluto zal onderdrukking op welk vlak naar voren brengen om op te lossen. Dit kan met (machtsstrijd) en onrust gepaard gaan. Op persoonlijk vlak kan het leiden tot een toename van spanning.

13 oktober: Mercurius Retrograde

Mercurius treedt retrograde in het teken van Schorpioen. Dit kan voor verwarring, vertragingen en onduidelijkheid zorgen.  

16 oktober: Super nieuwe maan in Weegschaal

Dit is een prachtige Nieuwe Maan die een poort opent naar hogere energieën en zorgt voor meer balans en harmonie. Hierover later meer!

17 oktober: Arcturian Poortdag 

De zon weegschaal met de ster Arcturus kan voor heling, bewustwording en een verhoogde gevoeligheid meebrengen.  Arcturus wordt geassocieerd met zeer intelligente lichtwezens die ons naar een hoger bewustzijn kunnen brengen. Deze prachtige blauwe energie zorgt ervoor dat we ons gemakkelijk met elkaar en met de kosmos verbinden. 17 oktober kunnen we deze helende blauwe energie van Arcturus gebruiken om hartzaken op te gaan lossen en onze intuïtie te vergroten. 

22 oktober: Vanaf deze datum val je onder het teken schorpioen.

We verlaten het luchtteken van Weegschaal en gaan naar het water teken van Schorpioen. 

31 oktober: De tweede volle maan 

Ook deze tweede maan is een prachtige gelegenheid om oude patronen los te gaan laten. Hierover schrijf ik later uitgebreider.

 

Met hartelijke groeten,

Petra box 278

 

 
Gerelateerd:
Klik hier voor meer informatie over | Waarzeggen-Met-Speelkaarten
Waarzeggen met speelkaarten

Waarzeggen met kaarten is ouder dan de weg naar Rome. Het is een manier om meer te weten te komen over de toekomst die in alle tijden en in allerlei culturen is toegepast....