Het geheim van palo santo

Palo Santo is een sterk geurend stukje hout van de Bursera Graveolen boom. De ontspannende geur is ontstaan door de hars uit dit hout en wordt verwerkt in wierook of cosmetische producten. Bij Palo Santo verbrandt je het hout en niet de hars. Deze speciale bomen groeien in Zuid-Amerika, in de vrije natuur. De geur is warm zoet te omschrijven en geeft de betreffende ruimte een ontspannen beleving, wat goed te gebruiken is bij bijvoorbeeld een meditatie of ritueel.

 

Wanneer gebruik je Palo Santo?

Palo Santo betekent letterlijk ‘heilig hout’ en wordt in verschillende culturen al eeuwen gebruikt bij ceremonies, rituelen en activiteiten waarin religie centraal staan. Sjamanen gebruiken het bijzondere stukje hout bij reinigingsrituelen en geloven inde genezende werking hiervan. Andere inheemse volkeren zoals de Inca’s en de Maya’s gebruiken Palo Santo om negatieve entiteiten te verdrijven en gezondheid en voorspoed te verwelkomen.

Hoe gebruik ik Palo Santo?

Hedendaags wordt het heilige stukje hout vaak gebruikt voor meditaties, het geven van consulten of het reinigen van de woning of speelkaarten. Wanneer je bijvoorbeeld niet lekker in je vel zit en je het gevoel hebt dat je te veel negatieve energie van anderen tot je hebt genomen, is het fijn je even te reinigen door Palo Santo aan te steken.

Voordelen van Palo Santo

Het aansteken van Palo Santo werkt voor velen ontspannend, geeft een warm gevoel en kalme sensatie. De geur wordt veel gebruikt bij momenten waar focus en ontspanning nodig is, zoasl yoga, meditatie, studie en zou volgens velen helpen bij fysieke kwalen zoals reuma, astma, lichamelijk kachten, depressie en verkoudheid.

 
Gerelateerd:
Negatieve energieën verwijderen
Huis opschoning

Het is belangrijk om de energie in je leefomgeving zuiver te houden voor een gezond en gelukkig leven. ...