Huis opschoning

Een huis opschoning is niet hetzelfde als de grote schoonmaak met stofzuiger en dweil. Net zoals de natuur gebruik maakt van de elementen, water, aarde, vuur en lucht om zich ieder moment weer te zuiveren en in balans te brengen, dienen leefruimtes in huizen, kantoren en overige openbare ruimtes ook in balans te zijn. Het medium die voor een opschoning kan zorgen verbind zich met de aanwezige energieën en wordt bewust van waar en waarom er verstoringen zijn. Het medium zal dan de evenwicht herstellen. Voor een opschoning dient de opschoner zelf ook in balans te zijn en zich fysiek en emotioneel goed te voelen. De ontmoeting met de aanwezige energieën kan op vele lagen plaatsvinden. De aardeplek is aan vele invloeden onderhevig geweest, meestal voor de bewoner onbekend, ook dolende zielen willen wel eens aanwezig zijn maar willen vaak graag naar het licht geholpen worden. 


Er zijn verschillende benaderingen en methoden om een huis te reinigen van negatieve energie:

  1. Smudging: Een populaire methode is het gebruik van salie, ook wel bekend als smudging. Steek een saliebundel aan en laat het smeulen, en loop vervolgens door elk deel van het huis, met name langs deuren en ramen, terwijl je de rook verspreidt. Visualiseer dat de negatieve energie verdwijnt en plaats positieve intenties tijdens het proces. Zorg ervoor dat je de nodige voorzorgsmaatregelen neemt en de rook goed ventileert.

  2. Reiniging met rook: Naast salie kunnen andere kruiden of harsen worden gebruikt, zoals ceder, lavendel, rozemarijn of palo santo. Steek ze aan en gebruik de rook op dezelfde manier als bij smudging.

  3. Gebruik van geluid: Geluidstrillingen kunnen negatieve energie helpen verdrijven. Je kunt klankschalen, belletjes, tamboerijnen, rammelaars of zelfs gewoon klappen in elke hoek van het huis gebruiken. Dit kan helpen om de energie te zuiveren en een nieuwe sfeer te creëren.

  4. Zoutreiniging: Strooi zeezout op de drempels en in de hoeken van elke kamer. Laat het enige tijd liggen (bijvoorbeeld een paar uur of een nacht) en veeg het dan op. Visualiseer dat het zout negatieve energie absorbeert terwijl je het strooit.

  5. Reinigen met intentie: Loop door je huis met een positieve intentie en visualiseer dat alle negatieve energie wordt verwijderd. Concentreer je op het creëren van een harmonieuze en positieve omgeving. Dit kan worden gecombineerd met gebed, meditatie of andere spirituele praktijken.

Het is belangrijk op te merken dat deze methoden voornamelijk worden gebruikt als rituelen om een gevoel van reiniging en vernieuwing te bevorderen. 


 

 

Coaches die nu beschikbaar zijn:
Deskundig & Betrouwbaar
Deskundig & Betrouwbaar
Beoordeling
(9,8 / 10)
2.676 beoordelingen
278.809 gesprekken
Deskundig & Betrouwbaar
Bekend van RTL