Het spiritueel journaal van de maand juli

De maand juli 2022 staat in het teken van transformatie. Er zullen een hoop veranderingen plaatsvinden, een hoop uitdagingen tegemoet komen en kansen die voor het grijpen liggen. Uiteraard kan je dit alomvattend opvatten, want het hele leven is toch één groot transformatie proces? Het hele leven is toch één grote test in hoeverre je bestand bent tegen bijzondere situaties en samenloop van omstandigheden? Dat klopt. Maar vooral in juli is het de vraag of jij klaar bent om je hart te volgen? Kan jij je angsten onder ogen zien en eroverheen stappen? De maand juli staat ook in het teken van een nieuw begin in healing en voor de liefde. Grijp deze maand daarom met beide handen aan, want jij bent de regisseur van je leven! 

De maand juli bestaat ook uit een aantal poortdagen, die wij hieronder benoemen met de bijbehoorende thema's. Nu vraag je je misschien af, wat is een Poortdag en wat houdt het in?

 

Poortdagen juli

Poortdagen komen vaak meerdere keren voor in een maand. Op een Poortdag is de sluier, of ook wel energetische scheiding genoemd, tussen onze wereld en het Universum het dunst. Mensen die mediamiek zijn of hooggevoelig merken dit vaak ook op aan hun emotioneel, fysiek en rationeel bewustzijn. Op Poortdagen kun jejezelf makkelijker verbinden met alles dat wat met de energetische wereld te maken heeft. Je neemt bijvoorbeeld makkelijker je begeleiders, gidsen en engelen waar. Het helderweten, horen, voelen en ruiken is bijvoorbeeld sterker dan normaal en je intuitie voelt nog aanweziger dan te voren. 

Poortdagen zijn ideale dagen om te mediteren en jezelf op te laden met alle liefdevolle energie van de kosmos. De Poortdagen die in het kalender journaal van juli staan vermeld, zijn berekend op de originele Tzolkin Kalender en dus niet gechanneld of berekend. Uiteraard is het geheel afhankeleijk of onderstaande data ook met jou resoneren. 

 

7 juli: Poortdag, oude wonden helen

8 juli: Poortdag, je trilling verhogen en plezier maken

13 juli: Volle Maan

15 juli: Poortdag, door de illusie heen kijken

21 juli: Poortdag, je gaven ontwikkelen en activeren

26 juli: Poortdag, creëren vanuit een gevoel van vrijheid

28 juli: Nieuwe maan

29 juli: Poortdag, bewuste keuzes maken vanuit je hart

 

Volle Maan op 13 juli

Op woensdag 13 juli is het volle maan en is het de maan van de kortste nacht. Deze volle maan wordt ook wel eens Plantmaan, Hooimaan, Aardbeien Maan en Maan van de Roos genoemd, omdat we tot bloei komen. Deze volle maan staat in het thema 'Bestemming'. Waar gaat het naartoe, wat is het volgende hoofdstuk in je leven, wat dient mij nog? Allemaal vragen die de ronde kunnen doen in je eigen situatie. De volle maan heeft vaak emotioneel gezien veel invloed op ons. Vooral hoogsensitieve mensen hebben hier 'last' van of voelen zich extra geprikkeld. Het advies met deze volle maan is daarom meer je rust te pakken. 

Voel in over de rijping van jouw leven van de afgelopen tijd, wat dient je en wat dient niet meer? Ga letterlijk door je tuin des levens en wied het onkruid dat niet meer past. Dit kunnen mensen zijn, maar ook overtollige gedachten, gepieker of patronen die je niet meer dienen. 

 

De redactie van Dit is mijn Toekomst

 
Gerelateerd:
 
Amandala's Astro Tarot 24 t/m 30 april
24-4-2023
Amandala's Astro Tarot 24 t/m 30 april

Benieuwd wat de komende week je gaat brengen? Kijk elke maandag naar ‘Amandala’s Astro Tarot’......