Hooggevoeligheid | beoordeling

Hooggevoeligheid wordt in een reeks artikelen door Ineke Heitink als ervaringsdeskundige uiteen gezet. Ineke Heitink is actief als spiritueel healer, mediamiek kinderwerker, medium en Soul body fusion practitioner.

Hoe komt het toch dat er zoveel mensen moeite hebben met hun hooggevoeligheid? Graag kom ik even terug op het verschijnsel stempels en labels. Een kind dat een stempel meekrijgt zoals eerder beschreven, gaat zich daar naar gedragen. Het kind neemt dit vaak mee de volwassenheid in.  Zo ontstaat identificatie met deze labels. Dat geld natuurlijk voor ons allemaal maar denk even aan dit extra fijngevoelige zenuwgestel van deze kindjes. Deze identificatie komt ook terug wanneer er teveel aandacht is geweest voor deze hooggevoeligheid. In deze twee uitersten gaat het kind zich vaak als niet normaal voelen.

In mijn praktijk kom ik dit regelmatig tegen. In al deze situaties geeft het een disbalans. Een gezonde balans kan dan ook lastig zijn. Door medicijnen kan er een chemische balans ontstaan. Het kan tijdelijk een oplossing zijn maar kan bij langdurig gebruik weer voor extra problemen zorgen. Deze chemische balans is ook weer verdwenen zodra er gestopt wordt met de medicijnen. De oorzaak waar de hooggevoelige mens last van heeft is dan ook niet onderzocht of behandeld, omdat de gevoelswaarneming onderdrukt is. En daar gaat het nu juist om.

Wat we niet kunnen herkennen of erkennen kan maar lastig veranderd worden. De hooggevoelige mens is gebaat bij zoveel mogelijk natuur en natuurlijke producten. Zorg goed voor jezelf en let op wat je van nature nodig hebt. Rust en ruimte zijn net zo belangrijk als voeding. Van nature zoekt namelijk ieder mens zijn eigen balans. Alle culturen die nauw verbonden zijn met de aarde hebben sensitiviteit in hoog aanzien. Wat mij opvalt, is dat het buiten spelen-voetballen en in bomen klimmen voor veel kinderen niet meer vanzelfsprekend is. Het is zo belangrijk voor kinderen. Het geeft gronding en de onwenselijke prikkels van de dag kunnen zo beter afvloeien.

De laatste blog in het thema hoog gevoeligheid gaat over gronding en overprikkeling. Heeft u vragen over hoog gevoeligheid dan kunt u uw vragen stellen via 0909-9535 boxnummer 195.