Jij en jouw toekomst

Toekomst, het is een woord dat veel dingen op kan roepen. Het kan hoop geven, omdat je nu in een situatie zit waarin je ongelukkig bent. Misschien wordt het anders. Het kan angst inboezemen. Misschien ben je bang dat je ontslagen wordt en weet je niet hoe het dan financieel verder moet. Het kan spanning geven op een prettige manier, omdat je uitkijkt naar de dingen die komen gaan. Voor iedereen dus een andere invulling bij hetzelfde woord.

Ik krijg de vraag vaker, maar zeker nu we naar het eind van het jaar gaan, komt het vaker voorbij. Het heeft ook iets magisch, het nieuwe jaar dat wacht…, wat zou het gaan brengen? Helaas kan ik de vraag ‘Wat zie je in mijn toekomst?’ niet simpel beantwoorden. Voor mij werkt het beter (in verband met de uurhoekastrologie) als ik een gerichte vraag krijg. Maar ik maak toch de uurhoek en kijk even. Soms is er een hele duidelijke nadruk die ik dan bespreek. Dan is er toch een (onbewuste) onderliggende vraag geweest, waardoor de uurhoek dit duidelijk laat zien. Een andere keer laat de uurhoek op zo’n moment zien dat er niet echt een gerichte vraag is. Dan zeg ik dat ik de cliënt niet kan helpen en raad ze aan met een collega te bellen.

Soms praten we toch even door. Iedereen, niet om flauw te doen, is deel zijn van zijn eigen toekomst. Hoe wij met dingen om gaan en tegen bepaalde zaken aankijken zijn mede bepalend voor het verloop van onze toekomst. Iemand kan bijvoorbeeld in een ongelukkige relatie zitten. Die persoon kan hier op verschillende manieren mee omgaan:

 

  • in de relatie blijven, omdat hij/zij denkt dat er voor hem/haar toch geen geluk is weggelegd;
  • de relatie beëindigen;
  • hij/zij kan besluiten te kijken wat er nog is en proberen er samen uit te komen (misschien met hulp);
  • of deze persoon besluit om een bepaalde reden voorlopig te blijven, wetende dat de situatie niet ideaal is.

 

Het is heel gemakkelijk om voor mij te zeggen dat als je niet gelukkig bent, je beter kunt gaan. Maar soms is het voor die persoon (nog) niet mogelijk. Dat kan met de omstandigheden te maken hebben, maar mensen groeien meestal naar zo’n besluit toe en misschien zitten ze nog in de besluitvormingsfase. Het samen bespreken kan helderheid geven in zo’n situatie.

Veel vragen gaan over het vinden van een partner. Maar als wij verder niets doen, gebeurt er niets. Deze nieuwe partner belt niet vanzelf aan, als wij alleen maar op de bank zitten. Ook al zou er dan de mogelijkheid van een nieuwe relatie liggen, als wij niets doen gaat deze alsnog aan ons voorbij.

Wij zelf zijn dus erg belangrijk voor het verloop van ons eigen leven en beïnvloeden hoe onze toekomst eruit ziet. Een consult kan een goede steun in de rug zijn op het juiste moment, maar de beslissing wat te doen ligt altijd bij jezelf.

 

Lieve groet,

Nette

 

 
Gerelateerd:
Klik hier voor meer informatie over | Astrologie
Astrologie

Astrologie is een symbolentaal. Door de interpretatie van deze symbolen (de planeten aan de hemel) wordt gekeken naar het verband tussen de verschijnselen aan de hemel en het leven op aarde...