Food for thought

Een boek of film kan je goed aan het denken zetten, tot actie aansporen, terugfluiten naar de realiteit of wakker schudden. Spirituele boeken en films kunnen bijdragen aan begrip en ondersteuning tijdens of na bepaalde gebeurtenissen in het leven. Wij hebben een overzicht gemaakt van wat onze coaches inspireerde in het leven. Wellicht staat er wel een nieuwe interessante tip tussen!
 

Nette Costeris (boxnummer 246)
“Twee films komen meteen naar boven , ‘What Dreams May Come’ is een prachtige film met o.a. Robin Williams en nummer 2 is ‘P.S. I love you.’ Met die film heb ik heel veel. Dick en ik dachten een komische film te gaan kijken, maar het bleek een hele andere film te zijn. Het gaat over een jonge man die overlijdt aan een hersentumor en zijn vrouw na zijn dood met allerlei opdrachten in brieven helpt haar leven weer op te bouwen. Het is heel knap en niet zwaar gefilmd, heel ontroerend. Ik denk ook door de leeftijd van de hoofdrolspelers. Veel tranen tijdens het kijken en na de dood van Dick heb ik het boek gelezen. Dat doe ik nooit, het boek lezen nadat ik de film heb gezien. Was ook prachtig en het mooie was dat passages uit het boek samenvielen met waarmee ik op dat moment mee bezig was. Dan stond er ergens dat ze zijn kleren moest opruimen en dan was ik daar ook net mee bezig. Het was ook de eerste film die ik na het overlijden van Dick weer keek. Ik heb een jaar geen film willen zien, omdat het me te veel herinnerde aan onze gezellige filmavondjes. Na ca. een jaar begonnen met deze. Veel tranen, maar mooi tegelijk. Hierna ook weer van andere films kunnen genieten. “

 

Yvonne Kniest (boxnummer 243)
Yvonne raakt geïnspireerd door Ralph Waters. Deze jongeman snijdt interessante onderwerpen aan op spiritueel gebied en het aanbod in zijn video’s  is erg divers. Het is echt een aanrader op hem eens op te zoeken op Youtube.

“Geeft vele mooie handvaten aan, geeft antwoorden op vele vragen , geeft veel inspiratie, het is wel in Engels.”

 

Katharina (boxnummer 154)  
"Er zijn vele boeken die me geraakt hebben in mijn leven. Vooral de boeken van Neal Donald Welsh, waaronder 'Gesprek met God' en van Michael Newton 'De zielenreis' over de fase van tussen levens in. Wat mij heeft geïnspireerd in beiden is de visie op het leven vanuit een hoger perspectief en dat gaf mij de kracht om met meer vertrouwen mijn leven te ervaren op een moment van crisis door mijn scheiding en burn-out. Alles heeft een reden en we zijn geen slachtoffers van wat ons overkomt. Dit besef haf ik al, maar heb ik veel dieper nog leren ervaren door de inspiratie die mij het lezen van deze boeken gaf. Voor een ieder die op het spirituele pad zich wil ontwikkelen zijn dit aanraders!”

 

Angel (boxnummer 143)
“Ik heb een mooie film gezien op televisie ‘Collateral Beauty’. In het kort samen gevat gaat het verhaal over een man wiens dochtertje van 6 jaar overlijdt aan een ziekte. Deze man schrijft zijn verdriet telkens naar drie adressen nl. dood, liefde en tijd. Collega's zorgen ervoor dat deze drie abstracte begrippen leven krijgen onder de vorm van drie acteurs die elk een begrip voor zijn/haar rekening nemen. Die collega's hebben elk op hun beurt verdriet, de ene is een verstoten papa, de ander is enorm ziek en de derde is een vrouw die haar verwachtingen om een gezin te stichten heeft los gelaten voor haar carrière . Echt een emotionele film waarbij menig een door gepakt wordt.”

 

Henk (boxnummer 111)
“Een boek wat ik altijd onder handbereik heb is ‘The Rulership Book’ van Rex E. Bills. Het boek rangschikt woorden alfabetisch, per teken, planeet en huis en vermeldt onder welke heerschappij een woord valt. Door mij voornamelijk bij droomverklaringen gebruikt. Kijk ik bv. bij dream dan zie ik het volgende: dreamers: ♆, dreams, dream consciousness: 9 ♆ ♐︎ (☽).”

Haruki Murakami laat een van de hoofdfiguren op blz. 214 in ‘1q84’ treffend zeggen “Een van de doeleinden van deze wetenschap is de specifieke beelden die elk mens met zich meedraagt te relativeren, daarin universele elementen te vinden die alle mensen met elkaar gemeen hebben, en die informatie weer als feedback terug te koppelen naar de individuele mens”.
 

Yvonne Kusters (boxnummer 199)
“Mijn boekentip is ‘Instinct’ van T.D. Jakes. De schrijver is een Amerikaanse dominee. Het is een mooi boek met een bewustzijn van eigen kracht en spiritualiteit die iedereen bezit door hem omschreven. Het boek maakt mensen bewust van hun diepere lagen en creativiteit en hoe om te gaan met spiritualiteit.”

 

Maria Marina ( boxnummer 189)
“Wat ik een goed en leerzaam boek vindt en makkelijk te lezen is ‘Ben ik echt een Medium?’ van Marissa Bothelft en Jacky van Berkt. Ze schrijven over hun ervaring met het geven van consulten, meditatie, de betekenis van kleuren en alles over het paranormale. Voormalig directeur van Stichting Enigma is Jacky. Deze twee zijn top mediums en geven les. Ik heb bij hun veel trainingen gehad en een cursus Medium docente. Jacky van Berkt werd trouwens tweede bij het programma ‘Het zesde zintuig’.”

 
Gerelateerd:
Klik hier voor meer informatie over | Mindfulness
Mindfulness

In plaats van je te laten meeslepen door deze ervaringen, leer je er met vriendelijke nieuwsgierigheid naar te kijken, zonder erop te reageren of je eraan vast te klampen....