Mercurius retrograde

Vroeger keken mensen je verbaasd aan bij deze term. Maar aangezien steeds meer mensen het leuk vinden om over astrologie te lezen en er veel te vinden is op het internet, is deze term inmiddels aardig ingeburgerd. Dat heeft ook een nadeel, want nu maken deze periodes mensen soms zelfs bang. Hoe zit het?

 

Voor de mensen die niet weten wat een retrograde Mercurius is. Retrograde wil zeggen dat de planeet ‘achteruit’ loopt. Behalve de Zon en de Maan kunnen alle planeten retrograde lopen in een bepaalde periode. Planeten aan de hemel gaan natuurlijk niet echt in de achteruit. Maar door de schuine hoek vanaf de aarde lijkt het net of een planeet terugloopt gedurende bepaalde periodes van het jaar als je elke dag naar de hemel zou kijken. We zeggen dan dat deze planeet ‘retrograde’ loopt. Een aantal planeten loopt nu retrograde, maar in dit stukje wil ik het over Mercurius hebben, omdat dat vaak zo merkbaar is in ons dagelijkse leven. Mercurius heeft te maken met alle vormen van communicatie in de breedste zin van het woord.

Ik heb even gewacht met het schrijven van dit stukje, om de herkenbaarheid ervan groter te maken. Het is niet de bedoeling om dingen vooraf in te vullen. Ik vermoed dat een aantal van de mensen die dit leest al gemerkt zal hebben dat afspraken anders lopen of worden verplaatst, er vertragingen zijn in het verkeer, post of mailtjes niet aankomen, er opeens een probleem is met zijn/haar telefoon of computer en er meer misverstanden zijn qua communicatie. Zeker in deze moderne tijd, waar het contact vaak op afstand plaatsvindt, is een misverstand zo geboren. Je ziet niet meer altijd een gezichtsuitdrukking of hoort een stem. Een appje is alleen maar tekst. Stel dat iemand typt ‘Ik ben ziek.’ Alleen aan dat zinnetje kunnen we niet zien of iemand zich even niet zo lekker voelt of op het punt staat afgevoerd te worden naar het ziekenhuis.

 

Het astrologische grapje is dat je in deze periode je afspraken beter met potlood in je agenda kunt schrijven (ik ben nog ouderwets) omdat er afzeggingen en wijzigingen plaatsvinden. Als je iets afspreekt met iemand,check dan voor de zekerheid even of jullie allebei hetzelfde bedoelen. De kans is groot dat jullie beiden denken een 'duidelijke' afspraak gemaakt te hebben J…, maar daarbij beiden iets anders voor ogen hebben.

Is het dan alleen maar ellende? Nee hoor, zeker niet. Het is een prima periode om wat meer over dingen na te denken, iets meer naar binnen te keren of je administratie bij te werken. Vaak kan iemand uit het verleden je pad kruisen.

 

Het zijn accenten en deze periodes kunnen voorbij gaan zonder dat je er iets van merkt. Dit hangt af hoe deze Mercurius je geboortehoroscoop raakt. Als hij veel planeten raakt, dan merk je het doorgaans meer. Het is gelukkig niet zo dat het leven elke 3 à 4 maanden tot een stilstand komt omdat Mercurius retrograde loopt en dat er geen afspraken gemaakt kunnen worden. Maar als je een contract moet ondertekenen, let dan extra op de kleine lettertjes zodat er geen misverstand ontstaat over waarvoor je hebt getekend

Jullie weten van mij dat ik vind dat je het leven gewoon moet leven en dat je er een beetje mee kan spelen. Ik kijk er met een schuin oog naar. Stel dat ik een nieuwe computer of telefoon nodig heb, dan doe ik dat bij voorkeur niet in een periode waarin Mercurius retrograde loopt. Maar soms kan je niet anders. In de tijd dat wij nog een lease auto hadden, hebben wij twee keer een auto bij de garage moeten ophalen terwijl Mercurius retrograde liep. De leasemaatschappij had hier natuurlik geen boodschap aan. Het waren prima auto’s, maar de ene had vaak een kraak op de radio en bij de ander was er regelmatig een probleem met ontvangst van de telefoon..

Wil je weten wanneer en of Mercurius retrograde loopt en of dit jouw geboortehoroscoop raakt? Ik kijk het zo voor je na.

Lieve groet,

Nette Costeris