Overwin stagnatie met kaizen

Hoe begin je aan een gezonder eetpatroon? Moet je eigenlijk meer bewegen? Wil je geld besparen? Een boek uitlezen of überhaupt aan een boek beginnen. Of moet je gewoon een keer beginnen aan die enorme stapel was om op te vouwen? Je kent het wel…van die doelen waar je aan wilt of moet beginnen maar de tegenzin is groter dan motivatie of tijd die je hebt. Hierdoor verlies je doorzettingsvermogen en blijf je uitstellen. Daar kun je nu zelf verandering in brengen met de Japanse filosofie ‘Kaizen’.

Kaizen is een Japanse productiviteitsfilosofie en kan in het Nederlands vertaald worden naar ‘verbetering’. Het is een filosofie die veel op de werkvloer wordt toegepast maar kan ook worden toegepast om persoonlijke doelen met kleine stappen te bereiken of verbeteren.


Éen minuut

Het is nooit leuk om klusjes of mentaal zware taken uit te voeren en al helemaal niet als het veel tijd kost en je er tegenop kijkt.

Door te denken aan een zware taak of grote doel geloven we dat het zwaar wordt en hard werken en zwoegen is. Maar als je het in de realiteit opdeelt in een serie van kleine taakjes of veranderingen klinkt het al een stuk makkelijker en is het eenvoudiger om de kleine stapjes ‘af te vinken’.  

Probeer het jezelf makkelijk te maken en deel je doel op in kleinere behapbare stukjes. Begin bijvoorbeeld eerst één minuut aan een klus. Houd het simpel. Na deze minuut ben je niet verplicht om door te gaan maar je doel van een minuut heb je in ieder geval behaald. Je zult vanzelf zien dat je makkelijk een tweede of een derde minuut besteed en zo dichterbij je doel komt.

 

Kleine stappen

Een andere methode is om een grote klus op te delen in kleinere klussen. Is je woning een bende? Dwing jezelf dan niet om alles in één keer op te ruimen en schoon te maken maar houd het simpel. Wil je aan een boek beginnen? Beloof jezelf dan niet om een hoofdstuk te lezen maar houd het simpel bij een aantal bladzijden. Gezonder eten? Voeg eerst één gezond product toe aan je week.  Als dit een gewoonte is geworden voeg je weer een ander product of activiteit toe aan je week. Zo maak je vanzelf minder ruimte voor een ongezonde levensstijl.

Stel je takenlijst en doelen niet langer meer uit maar ga het juist aan! In kleine stappen. Ga na voor jezelf wat voor jou een struikelblok is en hoe je dit kunt aanpakken. Welke eerste kleine stappen maak je om er überhaupt aan te beginnen?

Creëer een simpel proces voor jezelf. Als het gewenste resultaat is bereikt kan het proces herhaald worden zodat u effectiever met de stagnatie in uw doelen kunt omgaan.

 

 
Klik hier voor meer informatie over | Chakra-Healing
Chakra healing

Wanneer er een chakra healing plaatsvindt, is dit als een grote schoonmaak voor het gehele energiesysteem. ...