Een frisse wind

De grote passie van Nette Costeris is de astrologie. Ze legt graag uit hoe de astrologie toegepast kan worden in het dagelijks leven. In deze blog legt ze uit hoe doelen  met kleine stappen behaald  kunnen worden.

Het is misschien een vreemde titel voor een blog, maar hij werd mij ingegeven door de afgelopen periode. De fase waar ik zelf doorheen ga en de gesprekken op de lijn zetten mij aan het denken.

Het nieuwe jaar is inmiddels ruim een maand onderweg. Veel goede voornemens zijn, als ze er waren, inmiddels gesneuveld. Op facebook en in de krant kom ik veel oproepen tegen om het nu eens over een andere boeg te gooien. En de Maansverduistering van 31 januari was een hele krachtige Volle Maan. Volle Maan, bij uitstek een periode waar dingen tot een afronding of voltooiing komen. Als iets is voltooid, gaan we weer op weg naar iets nieuws.

In mijn persoonlijk leven verandert het nodige, omdat mijn dochter binnenkort het huis uit gaat. Twee vrouwen in een niet al te groot Indisch huis, dat betekent heel veel spullen. Ik merk dat ik behoefte heb aan verandering. Ik wil opruimen, dingen anders neerzetten en ook mijn eetpatroon is veranderd. Blijft voor mij toch altijd leuk om te zien hoe zo’n fase aansluit bij verbindingen die gemaakt worden tussen planeten aan de hemel en mijn geboortehoroscoop. Bij opruimen werkt een verbinding met de planeet Saturnus geweldig! Je kan dan ineens afscheid nemen van dingen die je elke keer weer terug legde, ook al deed je er niets meer mee.

Saturnus in combinatie met geld kan financiële zorgen geven. Dan is er geen geld voor een dure workshop om dingen te veranderen. Maar het leuke is, dat je heel veel zelf kunt en vaak zo’n workshop helemaal niet nodig hebt. Het positieve van Saturnus is dat hij ook de mogelijkheid biedt een goede structuur aan te brengen. Het mag heel kinderachtig lijken, maar ik geef het bij een gesprek over geld altijd mee. Pak een schriftje of maak een Excel bestandje. Schrijf op wat je aan geld binnen krijgt, trek de vaste lasten er af en dan weet je wat je die maand over hebt. Trek vervolgens elke uitgave die je doet van dit potje af, hoe klein ook. Je weet op deze manier precies waar je geld blijft en ziet ook meteen wanneer je beter even kan wachten met een uitgave. Want ook al doe je geen gekke dingen en koop je alleen eten, er ‘verdampen’ toch altijd euro’s op de een of andere manier. Zo niet.

Ik hoor vaak terug van mensen dat ze er lol in krijgen en zelfs wat geld over houden. Dat kan dan apart gezet worden voor een onverwachte uitgave. Er komt rust en ze schrikken niet meteen als er een rekening op de mat valt.

Om nog even terug te komen op de behoefte aan verandering als je die voelt. Wat kun je dan doen, ook als er weinig geld is? Begin met kleine dingen. Ik heb bijvoorbeeld een paar goedkope bakjes gekocht om dingen anders op te ruimen en kan er dan erg van genieten als het leuk staat. Dat nodigt ook weer uit om andere dingen op te ruimen. Wat helemaal niets kost, is spullen eens op een andere manier neerzetten. Dit kan ook een groot gevoel van verandering en voldoening geven.

Een andere tip met opruimen is, begin gewoon met iets. Het andere volgt vanzelf. Als we vinden dat we een hele kamer in één keer moeten doen, kan ons dat lang van de klus afhouden. Met elke dag een beetje wordt het werk ook gedaan. Het voordeel van niet te veel ineens, is ook dat je huis bewoonbaar blijft als je geen zin meer hebt of je plotseling moet stoppen.

En opruimen heeft nog een groot voordeel. Het schept letterlijk ruimte, zowel in je huis als in je hoofd en dat doet veel met hoe je je voelt. Spullen die je weg doet kan je verkopen, waardoor er wat extra geld binnen komt. Ook weer mooi meegenomen.

Terwijl ik deze blog schrijf realiseer ik me dat de Maan in Maagd staat. Zo’n stand kan ondersteunend werken bij dit soort activiteiten. Wil je weten wanneer de Maagd weer in Maagd staat of wat Saturnus op dit moment in jouw leven doet, bel dan gewoon even. Ik heb het zo nagekeken. Als je wil weten wat er in je geboortehoroscoop geraakt wordt, is het handig om je geboortetijd (als je die niet weet) op te vragen bij de gemeente waar je geboren bent.

© Nettecosteris  

 
Klik hier voor meer informatie over | Mindfulness
Mindfulness

In plaats van je te laten meeslepen door deze ervaringen, leer je er met vriendelijke nieuwsgierigheid naar te kijken, zonder erop te reageren of je eraan vast te klampen....