Tijd voor de binnenkant

Er zijn deze week wat wisselingen aan de hemel. Mars is net het teken Kreeft in gegaan en Venus staat nu heel sterk in haar eigen teken Stier. Venus heeft te maken met onze relaties, met geld en met mooie dingen. Stier is een rustig stabiel teken dat houdt van de goede dingen in het leven. Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen.

 

Maar…, Venus ontmoet Uranus daar. Uranus die flitsende inzichten kan geven, maar ook voor onrust kan zorgen. Onrust, omdat het tijd is voor verandering en daar houdt Stier niet van. Uranus kan ook letterlijk breken. Deze combinatie brengt verandering in hoe we met mensen omgaan. Het kan nieuwe contacten geven, maar ook de verhouding in onze relaties veranderen. Deze Venus wil vrijheid en dat kan wennen zijn voor de omgeving.

 

Mars staat niet lekker in Kreeft. Het geeft Kreeften mogelijk wat meer energie, maar Kreeft is een heel emotioneel teken en met Mars komen we voor onszelf op. Omdat het accent op emoties ligt, trappen we snel op de tenen van iemand anders en zijn we zelf snel gekwetst.

 

Tot slot is er zaterdag een Volle Maan, een intense Volle Maan in Schorpoen. De Maan in Schorpioen staat recht tegenover de Zon in Stier. Stier en Schorpioen zijn beide ‘vaste’ tekens wat een zekere vastberadenheid geeft. Maar dit kan ook maken dat we te lang aan iets vasthouden. Het beeld van Schorpioen heeft te maken met afsterven, zodat er weer ruimte komt voor het nieuwe. De Maan hier graaft diep naar binnen. Zon en Maan hebben net aspecten met Saturnus en Pluto gemaakt. Deze combinatie vraagt van ons heel erg authentiek te zijn vanuit ons innerlijk.

 

Ik zal het illustreren met een voorbeeld. Stel dat je huisvrouw bent en je wil al langere tijd een workshop doen omdat je dat leuk vindt. Vooral doen! Maar het is niet de bedoeling dat je deze zelfde workshop doet vanuit een gevoel van minderwaardigheid (ik ben maar huisvrouw) omdat je vindt dat de buitenwereld je dan serieuzer neemt. Het gaat om wat je van binnen voelt en haal in het laatste geval je geluk en voldoening uit het huisvrouw zijn. Sta voor wie je bent en laat je niets aanpraten door je omgeving als dit goed werkt voor jou.

 

Kijk eens waar je in jouw leven meer vrijheid nodig hebt en waar je (te) lang vast zit in een patroon. En waar heb je diep van binnen behoefte aan? Probeer daar voor te gaan.

 

Lieve groet,

Nette

 
Gerelateerd:
Vragen over geld
11-6-2021
Vragen over financien

Voor alle vragen op financieel gebied kan je terecht bij een van onze coaches...