Volle maan in kreeft op 30 december 2020

Een gevoelige en emotionele volle maan, maar ook een heel bevrijdende. De maan in kreeft is helemaal in haar element. De maan in de astrologie vertegenwoordigt o.a. onze emoties, wat ons een veilig gevoel geeft, ons vermogen om voor onszelf te zorgen en waar onze emotionele basisbehoeften liggen.

10 januari 2020 zijn we het jaar begonnen met ook een Volle Maan met Maansverduistering in Kreeft en nu sluiten we het jaar ermee af.

Het verschil tussen toen en nu is dat de dingen zijn verzacht, de energieën zijn niet zo sterk. Welke ups of downs we dit jaar hebben meegemaakt, we hebben altijd iets om dankbaar voor te zijn. 

Kreeft is het 4e teken van de dierenriem en 2020 is in de numerologie een 4 jaar. We starten en eindigen het cijfer 4. 

Waarin ben je gegroeid? Ben je meer in het hier en nu gaan leven, vastberaden gaan handelen. Heb je nieuwe, ongekende krachten ontdekt? En heb je de aarde en de natuur meer lief of weten te respecteren? Misschen heb je meer verantwoordelijk moeten dragen en ben je volhardender geworden, heb je je waarden opnieuw kunnen definiëren? Goed zo want dan heb je jouw voordeel uit het jaarcijfer 4 weten te halen! 

Cheiron, de gewonde genezer, is ook erg actief tijdens deze Volle Maan. Cheiron is behulpzaam om het troebele water te laten bezinken. We hoeven het gewicht van de wereld niet zo zwaar meer op onze schouders te dragen. Dus laat meer los. Bij deze laatste volle maan van dit jaar kunnen emoties omhoog borrelen laat ze maar gaan dat is reinigend en bevrijdend.

Om los te laten kunnen deze vragen jou helpen: Waardoor wil je te snel, ben je te sterk? Waar probeer je te hard je best voor te doen?Waar ben je in je leven te veel bezig?

Deze vragen verwijzen naar jouw onzekerheden. Laat de volle maan het voor je verlichten.

 

De Volle Maan Kreeft staat in een harmonieuze hoek met Uranus wat aangeeft dat we misschien een beloning of afronding van onze inspanningen zullen ontvangen. Dit kan tastbaar of ontastbaar zijn. Enkele voorbeelden zijn: het beseffen hoeveel we al hebben bereikt, hoeveel we zijn gegroeid en hoeveel liefde we in de wereld hebben gestopt en ontvangen.

Onze productiviteit meten we heel vaak op basis van de concrete doelen. Wanneer we meer richting ons hart zouden gaan, zouden we het ook anders kunnen meten bijvoorbeeld: in liefde, dankbaarheid en vriendelijkheid. Laten we meer liefde, danbaarheid en vriendelijk worden naar onszelf maar ook naar elkaar en de wereld om ons heen.

Laat alles los dat je niet langer meer mee wilt nemen en start met een nieuw hoofdstuk in 2021. 

 

Wees, kalmeer en bevrijdt jezelf. Sta de energieën van deze volle maan toe om je naar je innerlijke thuis, waar alles goed en veilig is, te leiden.

Alvast een mooie afsluiting toe gewenst.

Liefs, Petra box 278