Volle maan in weegschaal op 28 maart 2021

De derde volle maan van het jaar 2021 in maart valt in Weegschaal op zondag 28 maart 2021 om 20:50:04 uur De eerste volle maan valt op dezelfde dag dat de zomertijd weer in gaat. We weten dat de energie van de Maan zorgt voor eb en vloed. Wij mensen bestaan voor 78 procent uit water. Niet zo vreemd dat de volle maan ook invloed op ons uitoefent. Tijdens volle maan versterkt deze energie alles: onze emoties,gedachten, situaties en opent onze chakra’s. Gevolg is dat je vaak 3 dagen voor en na de volle maan slechter of onrustiger slaapt. We dromen meer en worden gevoeliger en emotioneler. De menstruatie is waarschijnlijk heftiger dan normaal en kost je meer energie. Onze seksuele en creatieve kracht is sterker.

 

Een volle Maan kun je herkennen doordat de maan duidelijk zichtbaar is. Het is veel lichter in het donker. Er verschijnen dertien volle manen in een jaar, ongeveer één per maand. Elke maanfase is geschikt voor een doel in je leven. Hoe meer je je op de maan afstemt, hoe makkelijker je leven verloopt. Het heldere licht van een volle maan schijnt op onze eigen duisternis: de delen van onszelf die we liever niet willen zien. Zodra je meeveert met de natuurlijke cyclus van opbouw, afbouw, groei en volle bloei en je leven afstemt op demaancycli, begin je je opnieuw te verbinden met het Universum en met de natuur. De volle maan is het ideale moment om te werken aan je innerlijk. Denk hierbij aan zelfreflectie, genezing, blokkades opruimen en het verleden loslaten.

 

Er zijn veel voordelen aan de volle maan. De volle maan is een perfecte periode om inzichten en antwoorden te ontvangen. Zij helpt je om bepaalde oude zaken te gaan reflecteren en los te gaan laten. Zaken zoals: negatieve patronen, bepaalde contacten, oude emoties, oude gevoelens en oude spullen zijn perfect om los te laten bij volle maan. De maan schijnt haar licht op ons onderbewustzijn. Hierdoor komen vaak tijdens de volle maan dingen naar boven die we liever diep wegstoppen. De emoties, angsten of onzekerheden komen juist tijdens de volle maan naar boven. Ze zorgen ervoor dat onze geest en lichaam zich volledig ontspannen.Tijdens volle maan krijg je vaak tegelijkertijd een enorme drang om dingen te creëren en daarvoor krijg je via de maanenergie de wind in je rug. Elke volle maan staat in een ander dierenriemteken. De maan in jouw persoonlijke horoscoop vertelt ook veel over jezelf. Hierbij moeten we dan natuurlijk gaan kijken naar waar de maan in jouw persoonlijke horoscoop staat. Elke volle maan staat in een ander teken.

 

De volle Maan valt in maart 2021 in Weegschaal. Ook valt de volle maan een week na de lente equinox. Bij een equinox is de lengte van dag en nacht overal op aarde gelijk. Er vindt tweemaal per jaar een equinox plaats op of rond 21 maart en op of rond 23 september. Ze duiden het begin van de lente en van de herfst aan. De maart-equinox is tevens een ijkpunt voor het astrologische nieuwe jaar. Tijdens een equinox is de sluier tussen de aardse en spirituele wereld heel dun. Van oudsher was het een magische tijd. Net als een yin en yang-symbool een eenheid vormt tussen licht en donker, hebben we de duisternis nodig om het licht te zien en het licht nodig om de duisternis te herkennen. Beide Equinoxen gaan over het accepteren van onze schaduwkant en ons goddelijk licht. Het erkennen van deze dualiteit is de levensreis op aarde van onze zielen. Terugkijkend rond deze tijd op vorig jaar tot nu is er veel in ons leven veranderd. Over de hele wereld hebben we te maken gehad met verdriet,verandering, angsten en onzekerheid. Daardoor zijn we op zoek gegaan naar andere manieren, oplossingen en een acceptatie. Wanneer je van nature wat dichter bij de natuur betrokken bent zul je rond deze tijd bezig zijn met energie uit het verleden op te ruimen. Een soort voorjaarsschoonmaak. Dus loslaten, opruimen en ruimte maken voor nieuwe energieën en ideeën.

 

De Volle Maan in Weegschaal brengt samen met de andere planeten Venus en Cheiron een prachtige, krachtigeenergie met zich mee die je kunt gebruiken voor genezing en harmonie want ze staan allemaal op één lijn. De aanwezigheid van Cheiron en Venus samen met de zon Ram kleurt ook de energie van deze Volle Maan. Cheiron is een asteroïde die bekend staat als de gewonde genezer. Het vertegenwoordigt de wonden waarmee we in dit leven komen. Hoewel deze wonden er zijn, dienen ze ook als een belangrijk onderdeel van onze zielsreis. Cheiron in Ram zorgt voor de brandstof om beter voor jezelf te gaan zorgen. Cheiron beheerst de kunst om wonden te veranderen in kracht en inspiratie plus potentiële doorbraken. Deze Cheiron-energie zal tot in april aanwezig zijn. Gebruik hem voor een persoonlijke grote voorjaarsschoonmaak. Door wonden of trauma te overstijgen kunnen we niet alleen onszelf helen maar ook degenen om ons heen inspireren hetzelfde te doen. Venus erbij verzacht en brengt extra veel liefdesenergie. Ook zal er een perfecte driehoeksverhouding gevormd worden met Maan, Saturnus als Mars. De Volle Maan staat dicht bij de aarde zodat zij op een Super Maan lijkt. Super Manen zijn groter en krachtiger dan gewone Manen. Samen met Mars en Saturnus zal de Maan een perfecte driehoek vormen die ook wel bekend staat als de Grote Driehoek. Dit is de andere kosmische configuratie die deze Weegschaal Volle Maan energie liefdevoller maakt. Deze perfecte driehoek zorgt ervoor dat dingen gemakkelijk en soepel stromen met een minimale inspanning. Met name relaties komen onder deze Volle Maan in een nieuw daglicht te staan. De mooie Weegschaal energie helpt je te zoeken naar harmonie, balans en gelijkheid in de relatie die je vooral met jezelf maar ook anderen hebt. Je kunt hierbij een nieuwe kracht leren ontdekken die naar een meer waarheidsgetrouwe en authentieke versie ten opzichte van jezelf en anderen zoekt. Volle manen vertegenwoordigen ook oogst en voltooiing. Beslissingen kun je rond de volle maan maar beter even uitstellen omdat emoties heel heftig rond de volle maan kunnen zijn. Het logica of gezond verstand kan er gewoonweg even niet bij. Alles bij elkaar gecombineerd maakt maart een krachtige magische maand voor vernieuwing, een nieuw begin, nieuwe energie en zorgt voor een ander perspectief.

Liefs Petra 

 
Gerelateerd:
Maak contact met een van onze mediums
Betrouwbaar medium

Heeft u een betrouwbaar medium nodig die u op weg helpt met uw levenspad? Dit is mijn toekomst is de nummer 1 spirituele hulplijn die naast de website, doordeweeks online uitzendingen heeft. ...