Klik hier voor meer informatie over | Eclectisch-Therapeut
Coaches met deze expertise:

Eclectisch therapeut

Eclectisch therapeut wordt ook omschreven als; het streven om verschillende werkwijzen, stijlen, denkvormen of motieven te versmelten tot iets nieuws. Iets nieuws waarmee cliënten geholpen worden en verder kunnen met nieuwe inzichten. Een eclectisch therapeut verlangt ernaar om verschillende theorieën en methoden te combineren tot een behandeling die uniek is en perfect aansluit op het probleem van de cliënt. Hieruit creëert een eclectisch therapeut een behandeling met de specifieke handvatten die nodig zijn voor de betreffende cliënt. Dat maakt deze vorm van behandelen speciaal.


Volg

 

Elke handelswijze die een eclectisch therapeut gebruikt is dan ook uniek en dus bij elke cliënt anders. Om die reden kan een handelswijze compleet anders zijn bij probleem X en bij probleem Y weer anders. Door de jaren heen zijn er ontzettend veel verschillende therapieën ontstaan. De meeste therapieën hadden al een eclectische aard in de eerste helft van de 20e eeuw. Thorne Patternson is waarschijnlijk een van de eerste geweest die de term eclecticisme een plaats wist te geven. Meer uitleg over electrisch therapeut? Onze paragnosten die beschikbaar zijn voor u, helpen.

 

De werkwijze van een eclectische therapeut

Een eclectische therapeut gebruikt bij zijn werkwijze vooral de kwaliteiten en inbreng van hemzelf in plaats van de behandeltechniek. Reden waarom de eclectisch therapeut dit doet, is omdat hiermee een verdieping mee gerealiseerd kan worden. Zo wordt de handelswijze nog effectiever gemaakt. De therapeut zal op een intuïtieve en creatieve manier zijn handelen laten aansluiten op de individuele, de kwaliteiten en behoeften van de cliënt. De handelswijze van een eclectisch therapeut wijkt veel af van andere therapieën, aangezien vaak de behandeltechniek voorop staat i.p.v. de kwaliteiten van de therapeut zelf. De eclectisch therapeuten van Dit is mijn toekomst zijn dan ook breed opgeleid en geven elk op hun eigen manier een eigen draai aan hun methodiek. Veel eclectische therapeuten werken met methodieken die voortkomen uit, creatieve therapie, natuurgeneeskunde, lichaamswerk, coaching en maatschappelijk dienstverlening, spiritueel en psychotherapie. De aandachtsgebieden van onze coaches op ons platformen zijn: spirituele en psychische welzijn.

 

Coaches die nu beschikbaar zijn:
Deskundig & Betrouwbaar
Deskundig & Betrouwbaar
Beoordeling
(9,8 / 10)
2.596 beoordelingen
274.655 gesprekken
Deskundig & Betrouwbaar
Bekend van RTL