Lenormand Kaarten

Lenormandkaarten zijn geen speelkaarten, maar worden gebruikt voor het verkrijgen van inzicht in jezelf en in je situatie. Je kunt ze vergelijken met Tarotkaarten. Kenmerkend voor de Lenormand is de eenvoudige maar kleurrijke afbeelding die correspondeert met de naam van de kaart. De afbeelding van de kaarten bepaalt de betekenissen, welke weer wordt gelezen in samenhang met de omringende kaarten.


Lenormand-kaarten zijn een specifiek type waarzegkaarten die hun oorsprong vinden in de 19e eeuw. Ze zijn vernoemd naar de beroemde Franse waarzegster Marie Anne Lenormand, die bekend stond om haar voorspellende vaardigheden en het gebruik van deze kaarten.

Lenormand-kaarten bestaan uit een deck van 36 kaarten, elk met een specifieke afbeelding en betekenis. De afbeeldingen zijn eenvoudig en symbolisch, en ze omvatten alledaagse objecten, mensen, dieren en symbolen. Elke kaart heeft een vaste betekenis en kan verschillende aspecten van het leven vertegenwoordigen, zoals liefde, werk, gezondheid, geld en emoties.

De Lenormand-kaarten worden vaak gebruikt voor waarzegging en het verkrijgen van inzicht in de toekomst. Ze kunnen worden gelegd in verschillende legpatronen, zoals de Keltische Kruis-legging of de 3-kaartenlegging, en vervolgens geïnterpreteerd om antwoorden en richting te bieden op specifieke vragen of situaties.

Het lezen van Lenormand-kaarten vereist oefening en kennis van de symboliek en betekenissen van elke kaart. Er zijn verschillende boeken, online bronnen en cursussen beschikbaar voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het leren en beoefenen van de Lenormand-kaartlezing.

 

 

 

 

 

Coaches die nu beschikbaar zijn:
Deskundig & Betrouwbaar
Deskundig & Betrouwbaar
Beoordeling
(9,8 / 10)
2.676 beoordelingen
278.809 gesprekken
Deskundig & Betrouwbaar
Bekend van RTL