Mantra's

Door de opkomst van yoga en meditatie lijkt het woord mantra ook steeds populairder te worden. Maar wat is een mantra precies en waar dient het voor?


 


Het woord mantra kan in twee delen worden gesplitst. Namelijk : 'man' wat in het Sanskrit bewustzijn of geest betekend, en 'tra' wat transport of voertuig betekend. Met andere woorden, een mantra is een instrument voor het bewustzijn. Mantra’s worden gebruikt om intenties te stimuleren.

 

 

Zoals een zaadje dat wordt geplant de intentie heeft om te bloeien kan een mantra gezien worden als een zaadje dat wordt geplant om een intentie te stimuleren. Het zaadje van een bloem heeft grond en voeding nodig om te kunnen bloeien. Op dezelfde manier worden mantra’s toegepast om vervolgens de intenties te laten bloeien tot de gewenste resultaten. Zo wordt een intentie ook geplant en door mantra’s gevoed tot het resultaat is bereikt.

Een mantra kan een woord, geluid of zin zijn. De bekendste mantra’s zijn de mantra’s om de geest te kalmeren en om op de ademhaling te focussen. Ook de krachtige geluiden of vibraties om een diepe staat van meditatie te bereiken zijn erg populair. Sommige beoefenaars gebruiken een kralenketting om de mantra’s volgens de Vedische traditie 108 keer te reciteren.

Coaches die nu beschikbaar zijn:
Deskundig & Betrouwbaar
Deskundig & Betrouwbaar
Beoordeling
(9,8 / 10)
2.662 beoordelingen
277.027 gesprekken
Deskundig & Betrouwbaar
Bekend van RTL