De kracht van manifesteren

Manifesteren lijkt het nieuwe toverwoord te zijn om je dromen, doelen en wensen te realiseren. Wat is manifesteren nu precies en wat moet ik doen om het op een goede manier toe te passen?

In dit blog kom je meer te weten over manifestatiekracht:

  • Wat betekend manifesteren?
  • Definitie manifesteren
  • Hoe werkt manifestatie?
  • Hoe leer ik manifesteren?
  • De wet van aantrekkingskracht
  • Manifesteertips en advies
  • Begeleiding in manifesteren

Wat is manifesteren?

Het klinkt zweverig, maar jij bent magie. Je hebt alles in huis om te slagen. De manifestatiekracht en energie van het universum? Alle vaardigheden die ervoor nodig zijn? Het ligt allemaal binnen handbereik.

De definitie van manifesteren is ‘aanwezig zijn’. Wat je hieruit kunt afleiden is dat het manifesteren een ontwikkeling is, waarin je ‘wil’ aanwezig is maar het resultaat ook. Met manifesteren gaan we volgens ons idee tegendraads te werk. We starten met waar we willen eindigen. Je vind eerst het waarom van wat je wil voor de ultieme motivatie om aan de slag te gaan.

Hoe leer ik manifesteren?

Om de studie manifesteren wat overzichtelijker voor je te maken hebben we een klein stappenplan voor je in kaart gebracht. Ben je klaar voor de manifestatiereis van je leven?

Stap 1: Wat is jouw manifestatie?

Om manifesteren te leren is het belangrijk om je verlangen, behoefte, visie en missie helder te hebben voor jezelf. Of dit nu in de liefde is, op werkgebied of financiën. Wat is het dat je tot leven wilt brengen? Wat wil je realiseren, openbaren of aan het licht brengen? Weet wat je wil ontvangen. Als je het niet zeker weet, of je niet zeker bent dat je in staat bent om het leven te creëren at je wenst, vertrouw dan op het potentieel binnen in jou. Heb je geen inspiratie? Ga dan op zoek naar wat jou die vonk geef, wat jou inspireert en energie geeft.

Stap 2: Zet je wens om in visualisatie

Beeld je in, hoe je wereld eruit zou zien als je wens in vervulling is gegaan. Dit kan met je ogen open, maar ook dicht (zodat je niet wordt afgeleid). Waar sta je op dit moment? Waar ben je? Wat voel je en wat gaat er door je heen? Voel dat waar je graag naar verlangt, er eigenlijk al is en in je zit.

Stap 3: Heb vertrouwen en geloof in jezelf

Hoe geloof je in jezelf? Door het te doen en niet te denken dat je niet goed genoeg bent, niet gezien wordt of iets niet kan. Wat alles wat je aandacht geeft, groeit. Dat is de wet van aantrekkingskracht. Focus je daarom alleen op de positieve gedachten en creëer ze als ze er niet zijn. Activeer je interne magie door je energie, wilskracht, verlangen en actie gericht in te zetten. Als je bewust in je eigen kracht gaat staan en de keuze maakt om je eigen wereld vorm te geven zoals jij dat wil met elke in- en uitademing die je maakt, dan lukt dat jou. Jij bepaald.

Stap 4: Actie en realisatie

Je voelt nu hoe het is om je doel te behalen, dat moet een heel bevredigend gevoel zijn. Breng nu voor jezelf in beeld welke stappen je kunt ondernemen richting de realisatie van je manifestatie binnen het manifesteerproces. Wat is het laaghangend fruit waardoor je de eerste paar treden tot je doel snel kan beklimmen. Wie kan je benaderen uit je netwerk? Zijn er coaches die je van dienst kunnen zijn? Is er meer onderzoek en kennis nodig? Of is het een innerlijk proces wat je beter aandacht kunt geven, zoals bijvoorbeeld negatieve gedachten die je in de weg staan? Zo ja, wie kan je daarbij helpen?

Stap 5: Falen bestaat niet

Tijdens dit manifestatieproces zal je hobbels op de weg tegenkomen. Heb je even een slecht moment? Ga dan terug naar stap 2 en visualiseer je wensen weer. Focus je op het gevoel, over hoe mooi het is. Want het manifestatieproces kan soms net een doolhof zijn. De uitgang is er, je moet alleen in jezelf geloven en vertrouwen hebben dat je de uitgang vind.

 

Begeleiding in manifesteren

Soms klinkt het allemaal te mooi om waar te zijn of ben je hier misschien wel te nuchter voor. Maar misschien zijn dat ook excuses om niet de confrontatie met jezelf aan te gaan, omdat je misschien wel bang bent voor succes. Ga in dat geval dan het gesprek aan met een van onze coaches en paragnosten. Je hoeft er geen cursus of workshop aan te wijden als je dat niet wil. Onze consulenten kunnen je helpen en ondersteunen in je manifestatieproces. Geen vraag is te gek.

 

De redactie van Dit is mijn Toekomst

 
Gerelateerd:
Klik hier voor meer informatie over | Toekomst-Voorspellen-Liefde
Toekomst voorspellen liefde

Benieuwd naar een toekomstvoorspelling in de liefde? Laat uw toekomst voorspellen rationele sferen en kom terecht bij onze betrouwbare mediums en paragnosten. ...