Herfst equinox 22 september

Wat is een Equinox?

Equinox is een latijns woord dat kortweg betekent gelijk met de nacht. Op het tijdstip van een equinox is de dag en nacht op aarde gelijk, staat de zon loodrecht boven de Evenaar en komt precies in het oosten op.

De Equinox vindt tweemaal per jaar plaats: rond 20 maart als begin van de lente en rond 23 september als begin van de herfst.

 

De herfst equinox vindt dit jaar op 22 september plaats. 

In deze tijd wordt het steeds kouder en regenachtig . De bladeren verkleuren en vallen straks van de boom. Het wordt steeds eerder donker en kouder.  

Wanneer we het donkere in ons kunnen omarmen kunnen we meer licht ontvangen. Net als bij yin en yang. Precies dat balans hebben we nodig om in balans te komen met onszelf en anderen. We kunnen meer naar binnen keren en meer leren simpelweg omdat ook onze energie op een lager pitje komt te staan.

Werkelijk actie ondernemen zit er even niet in. Maar het meer naar binnen keren heeft zo zijn voordelen want we hebben meer toegang tot wijsheid, spiritualiteit en onze intuïtie. Probeer goed geaard te blijven, maak contact met je gevoelens maar laat je er niet door meeslepen.

Weet dat ook dit weer voorbij gaat. 

 

Met hartelijke groeten,

Petra box 278

 

 
Gerelateerd:
 
Amandala's Astro Tarot 22 t/m 28 augustus
19-8-2022
Amandala's Astro Tarot 22 t/m 28 augustus

Benieuwd wat de komende week je gaat brengen? Kijk elke maandag naar ‘Amandala’s Astro Tarot’......