Het astrologisch journaal van november

1 november - Meester getal 111

Meestergetal 111 is een krachtig nummer dat aangeeft dat een deel van je bestemming zich nu ontvouwt. Ook een getal wat bescherming inhoudt en wat er ook gebeurd u zich beschermd mag voelen. Door te mediteren kunt u zichzelf afstemmen en zult u veel boodschappen binnenkrijgen. Let op deze dag in het bijzonder op spirituele signalen.

 

3 november - Mercury staat in Weegschaal 

Vanaf half oktober staat Mercurius retrograde in het waterteken Schorpioen. Mercurius is het krachtigst op de dag dat hij retrograde en direct draait. Op 3 november 2020 draait hij direct in het luchtteken Weegschaal. Doordat Mercurius direct staat kunnen we te maken krijgen met vertragingen, tegenslagen of zelfs miscommunicatie. Het doel hiervan is dat we beter opletten op de kleinere details en naar subtiele signalen gaan luisteren. Mercurius Retrograde is ook periode waarin verborgen materie opnieuw naar boven kan komen. We kunnen bijvoorbeeld gaan ervaren dat er mensen of situaties uit het verleden opduiken zodat we de kans krijgen om dit opnieuw te gaan bekijken. We krijgen kansen om waar nodig om: veranderingen aan te brengen, dingen opnieuw uit te voeren, dingen opnieuw te bekijken en meer vertrouwen leren te hebben in onze keuzes en beslissingen zodat we verder groeien.

Een van de belangrijkste kenmerken van deze Mercurius Retrograde is dat Mars tegelijkertijd retrograde staat. In de astrologie geldt: hoe dichter een planeet bij de zon staat, hoe meer we de invloed van de retrograde in ons dagelijkse leven voelen. Doordat zowel Mercurius als Mars retrograde staan kunnen we een gevoel van traagheid en meer verwarring ervaren. We willen misschien vooruitgaan (Mars), maar we weten niet zeker welke stappen we moeten nemen (Mercurius). Mars regeert over ons vermogen om actie te gaan ondernemen. Mercurius regeert over onze geest. Wanneer onze acties niet in overeenstemming zijn geweest met onze geest, kunnen we ook merken dat deze retrogrades deze zaken aanwakkeren in de hoop dat we wat aanpassingen kunnen gaan maken. Aangezien Mercurius ook heerst over communicatie en Mars geneigd is dat je er iets te onnadenkend eruit flapt of geflapt hebt kan het zijn dat je een balans mag gaan vinden en eerst beter leert nadenken voordat je iets zegt.

 

8 november - Zon Conjunct Juno

Juno staat in een lijn met de zon. We kunnen deze energieën sterk voelen omdat hij dicht bij de zon staat. Juno in de astrologie wordt geassocieerd met huwelijk, soulmates en toewijding. Juno in jouw horoscoop vertegenwoordigt ook het type partner welke je in dit leven nodig hebt. Partnerschappen vinden we natuurlijk ook op alle gebieden. Met wie wil je samenwerken? Juno en de zon in Schorpioen kunnen ook verborgen relaties of relaties waar je niet op had gerekend of informatie over de relatie naar de voorgrond laten komen.

 

11 november - 11:11

Het is een magische 11:11 dag! 1111 is een krachtig nummer dat ons kan helpen om hogere energiefrequenties aan te boren en contact te maken met onze intuïtie en spirituele gidsen. We kunnen de energie van deze dag gebruiken om: onze intenties te zetten, voor onze innerlijk groei werk en spiritualiteit.

 

12 november - Jupiter conjunct Pluto

Het samenkomen van Jupiter en Pluto is een  astrologische handtekening voor overvloed, welvaart en fortuin. Jupiter is de heerser van het hiernamaals, het onbewuste. De planeet van overvloed, van macht, dood en wedergeboorte.Als deze Pluto en Jupiter samenkomen, zullen er grote verschuivingen en veranderingen komen. Dit is de laatste en derde Jupiter Pluto-conjunctie van het jaar. Dit is een krachtige combinatie van energie die zijn einde zal bereiken. Op persoonlijk niveau kunnen we deze energie gebruiken om overvloed in ons eigen leven aan te trekken. Op grootser niveau kan deze energie de aandelenmarkt en economie beïnvloeden. Het kan ook de machtsstrijd voeden. Pluto brengt vernietiging met zich mee, maar de hemelse aanwezigheid van Jupiter zorgt ervoor dat: alles op zijn plaats gaat vallen. Helderder, beter en overvloediger gaat worden dan voorheen. Het kan aanvoelen alsof het eea om ons heen aan het afbrokkelen is maar tegelijkertijd wordt er een nieuwe weg of een nieuwe manier aangelegd. Niets gaat ooit in het universum verloren. Het komt in een andere en betere vorm terug. 

 

Jupiter Pluto Conjunctie in 2020

Jupiter en Pluto conjuncties die in 2020 samenkomen zullen de economie, onze financiën en onze relatie met geld in de schijnwerpers zetten. Velen voelen de druk van de economie en hoewel deze tijden misschien niet erg voorspoedig aanvoelen, zullen Jupiter en Pluto samenkomen om op een nieuwe en hopelijk betere manier te vinden. Als planeet van dood en wedergeboorte is Pluto niet bang om dingen te vernietigen om ze weer opnieuw op te bouwen. Jupiters optimisme stelt ons in staat om op snelle wijze aan het werk te kunnen gaan om dingen op te lossen. Opdat ze beter en welvarender kunnen worden dan voorheen. Deze energiecombinatie is: onze kans om meer financieel balans te creëren, de economie voor iedereen te versterken en het creëren van een gezondere relatie met geld. 

 

13 november - Mars Direct

Mars is direct. Uranus en Neptunus staan nog steeds retrograde, maar hun energieën zijn erg subtiel en zijn niet zo sterk als Mars of Mercurius. De directe positie van Mars zal de richting of gebeurtenissen nog even komen benadrukken. 2020 heeft inderdaad een aantal levens veranderende astrologische uitlijningen gebracht. Mars schud nog even alles wakker en kan zeker intens aanvoelen.

 

14 november - Nieuwe Super Maan in het teken Schorpioen.

De Nieuwe Super Maan van Schorpioen is de laatste Super Nieuwe Maan in een rij van drie opeenvolgende. Deze nieuwe maan roept ons naar binnen te keren. Mogelijk krijgen we meer aanwijzingen over welk nieuw begin in de maak is. Hoewel dit het begin is van een nieuwe maancyclus, kunnen we ook het gevoel hebben dat we het verleden achter ons moeten laten.

 

21 november - Zon in Boogschutter

Vanuit de diepte en het waterteken Schorpioen gaan we naar de vurige energie van de zon in Boogschutter! Boogschutter brengt meer  enthousiasme en avontuur mee zeker omdat de vurige Mars aanwezig blijft staan en snelheid met zich meebrengt. Je kunt daardoor het idee krijgen de controle meer los te gaan moeten laten omdat dingen versnelt en of alles tegelijkertijd gebeurt! 

De Pleiaden of Seven Sisters staat op zijn hoogste punt. Deze zorgen wederom voor een hogere bewustwording en nieuwe inzichten.

 

29 november - Neptunus draait direct.

Neptunus die direct draait kan duidelijkheid geven over onze dromen en doelen en wat we willen creëren in ons leven. Uranus gaat uit retrograde waardoor dingen zullen aanvoelen alsof we vooruit gaan. Waar we ons eerder wat verward of niet duidelijk over hadden gevoeld, zullen we nu dingen gaan zien.


30 november - Maansverduistering Tweelingen

De grote gebeurtenis is de Maansverduistering in het teken van Tweelingen. Hoewel maansverduistering intensiteit kunnen meebrengen, heeft deze energie een opmerkelijk zeer reinigend effect en brengt het gevoel mee mee alsof bijna automatische in evenwicht is.  We hebben mogelijk een voltooiing bereikt en worden gestuurd ernaar te handelen. Later in mijn blog zal ik hier meer over schrijven.

 

Dank voor het lezen en graag tot de volgende keer.

Dit is mijn toekomst Petra box 278

 

 

 
Gerelateerd:
Klik hier voor meer informatie over | Waarzeggen-Met-Speelkaarten
Waarzeggen met speelkaarten

Waarzeggen met kaarten is ouder dan de weg naar Rome. Het is een manier om meer te weten te komen over de toekomst die in alle tijden en in allerlei culturen is toegepast....